28.9.15

Cilekli pasta


Cilekli kakaolu pasta

CILEKLI PASTA

Malzemeler:
1 adet 24cm lik kakaolu pandispanya
(hazir pasta tabanida olabilir)
600 ml süt
2 yemek kasigi un -tepeleme
3 yemek kasigi nisasta
2 yumurta sarisi
yarim su bardagi seker
1 Vanilya sekeri
125 g tereyagi

Ayrica
 400-500 g Cilek-tercihen iri
200 g bitter cikolata
200 ml krema
Antep fistigi

Yapilisi:


Süt,un,nisasta,yumurta sarisi ve sekeri tencereye alip altini acin..Kisik ateste sürekli karistirarak kivam almasini saglayin.
Ocaktan indirip biraz sogumasini bekleyin..
Mikser ile iyice cirpin ve ardindan oda sicakligindaki tereyagini ve vanilyayi ekleyerek pütürsüz bir krema olmasini saglayin..
Pandispanyayi tam ortadan iki kata ayirin.Iri cilekleri uzunlamasina ortadan kesin(bir kac tanesini üstü icin ayirin...Pandispanyayi pasta cemberi veya kelepceli kalp icine alip kenarlara kesilen yeri disa gelecek sekilde cilekleri dizin..Arzu ederseniz pasta tabanini biraz portakal suyu ,cilek suyu veya kakaolu su ile islatabilirsiniz.
Islattiktan sonra ve cilekleri dizdikten sonra geri kaaln cilekleri ince dilimleyip tabanin altina yerlestirin..
Ardindan kremanin tümünü bosaltip üstünü spatula yardimi ile düzeltin..
Diger pandispanyayi üzerine kapatip elinizle hafif bastirarak düzeltin.

Bitter cikolatayi bicak ile biraz ufaltin..Kremayi bir tencereye koyup bir defa kaynatin ve ocaktan alin.Icine cikolatalari atip karistiriarak cikolatalarin erimesini saglayin..
Hafif ilindiktan sonra kekin üzerine dökün ve  spatula ile düzeltin,buzdolabinda bir gece bekletin..

Ertesi gün bicak yardimi ile pastayi kelepceden ceya cemberden cözün.
Kenarina antep fistigi serpin.Ortasina üzeri icin ayirdiginiz cilekleri yerlestirin..

Hazirlik süresi  45 dakika
Bekleme süresi 1 gece

2 yorum:

Elif dedi ki...

Efenim merhabalar öncelikle.tarifinizin görselliği beni benden aldı ve deneme fırsatı yakaladım bu sayede tarifinizi aynen uygulamış bulunmaktayım dün itibariyle.ve Abi'me götürdüm birlikte yemek icin cocuğu ameliyat olmuştu çok şükür birşeyi yok.supriz yaparak pastayı götürdüm fakat ben suprizle karşılaştım evde kalabalık bir grup vardı pastayı 23 kisiye paylastirdim hepside çok beğendi kremasi muhtesemdi görüntüde on numara cocuklar caya kadar zor sabretti hele küçük oğlum masaya oturdu ve devamlı onu seyretti,kokladi ama bitteri sevemedik acı geliyor bidahaki sefere sutlu çikolata kullanacam tarif icin teşekkürler...Elif

bir dilim bir tutam dedi ki...

Elif hanim önce yorumunuza tesekkür ediyorum sonrada pastayi yapip cok memnun kaldiginiza sevindim...Evet bazilari icin bitter cikolata farkli bir tat gelebiliyor.Bu arada hastanzada cok gecmis olsun..