6.6.16

Kahveli kakaolu güllac

Yaza denk gelen ramazan ayinda mümkün oldugu kadar serbetsiz sütlü tatlilara yer veririm.Bunlarin basinda elbette güllac var ama nedense  genel olarak maalesef  adi sadece ramazanda aniliyor. Bugun güllacin bu sefer baska bir sunumu ile Ramazana hosgeldin diyorum..

Kahveli cikolatali Güllac


KAHVELI KAKAOLU GÜLLAC

Malzemeler

6-7 yaprak gullac
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi granul kahve
600 ml süt
yarim bardak seker(siz isterseniz 1 bardakta kullanabilirsiniz)

Yapilisi

Sütü bir tencereye alip icine sekeri ve kakaoyu katin.Kaynamaya baslayinca ocaktan alip icine kahveyi katin.
Sütü genis bir kaba alip güllac yapraklarini teker teker sicak süte batirip borcama yerlestirin.Tüm yapraklar bitince kalan sütü uzerine gezdirin.
Soguduktan sonra buzdolabina alip en az 1 ssat bekletin..
Kare kare dilimleyip üzerine antep fistigi veya hindistan cevizi veya kakao serpin..

Hazirlanmasi 15 dakika

Hiç yorum yok: