26.11.10

Hardal corbasi

Bilmem aranizda hardal seven varmi...?Almanlar hardali cok tüketiliyor.Burada envai cesitleri var.Bir markete gittiginizde sirf hardal icin ayrilmis  kocaman bir raf bulabilirsiniz.Farkli farkli tatlarda acilisi,sekerlisi,meyvalisi,iri tanelisi bile var…

Almanlar genellikle peynirle de yiyorlar.Bunun icin hafif tatli olanini tercih ediyorlar…

Benimde sürekli kullandigim bir ürün degildir degildir aslida...Fakat tavuga cok yakistigini söyleyebilirim.Ileride böyle bir tarif yayinlayacagim.

Hardal corbasi
HARDAL CORBASI (Alman mutfagi)
MALZEMELER
4 Yemek Kaşığı hardal
1 Soğan
1 Diş sarımsak
1 Kaşık un
2 Kaşık tereyağ
1 Litre su
Tane karabiber
Sebze bulyon veya tuzot
Arzuya göre krema
ve füme somon

YAPILISI
 Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayıp tereyağında kavurun. Sonra unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyip sebze bulyonu katın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Hardalı ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Hardalın iyice ezilmesini sağlayın. Su gerekiyorsa katın. Arzu edenler içine krema ekleyebilirler.
İster somon fümeyi minik minik doğrayıp çorbanın içine isterse benim hazirladigim gibi süs olarak üzerinde  kullanabilirsiniz,

Ben bir kac ada cayi yapragi esliginde  ve füme somonlardan  minik güller hazirladim.


Farkli acilikta hardallari birlestirip kullanabilirsiniz.Ben 2 cesit kullandim..
Hardal corbasi

23.11.10

mozarellea katlari

Tuz Biber Dergisi Dergisi Subat 2010 sayisindaki tariflerimden biri..

mozarella katlari
PEYNIRLI MOZARELA KATLARI
Malzemeler:
200 g Labne peyniri
3 kasik süzme yogurt
250-300-g Mozarella
80 g Kurutulmus domates
1 yemek kasigi dolma fistigi
Bir kac yaprak reyhan
Tuz,karabiber
Hazirlanisi:
°Dolma fıstıklarini bir tavada hafif sararincaya kadar kavurun,sogumasi icin bir kenarda bekletin..Labne peynirine yogurdu, ufak ufak dogranmis domatesleri,dolmafıstıklarını ve ince ince kesilmis reyhani katın.Tuz ve karabiber ile tatlandirin.Bu karisimi sikma torbasina koyup ucunu kesin.
°Mozarella peynirini düzgün sekilde dilimleyin..Peynirli karısımı dilimlerin ararsına sıkın.Reyhan yapraklari ile süsleyin.

15.11.10

Yalanci yemekler listesi tamamlandi...

Liste tamamlandi.
Okyanus asiri arkadaslarimin saat farki nedeniyle tarifleri yeni elime gecti ve listeye yeni eklendi.
Katilimcilara bir kez daha tesekkürler..

Mutlu ve huzurlu bayramlar..!