9.6.16

Bulgur Böregi

Bulgur böregi...! evet ilginc geldi kullagima..Malzeme listesinde yufka ve bolca unu bulamayinca ilk firsatta denemek icin kollari sivadim.

Bulgur böregi

BULGUR BÖREGI

Malzemeler:

1,5 su bardagi iri bulgur
250 g az yagli kiyma
3 yemek kasigi tereyagi veya siviyag
2 orta boy sogan
3 yumurta
4 kasik galeta unu
4 kasik un
1,5 su bardagi kasar
Yarim su bardagi iri cekilmis ceviz
1  paket kabartma tozu
Tuz karabiber kimyon

Yapilisi:

Yagda soganlari kavurarak  sarartin, kiymayi ekleyin gerekirse biraz su katin ve cekinceye kadar kavurun.Tuz karabiber katin.

Bulguru suda haslayin ve süzün.Yumurtalari bir kapta cirpin.

Ilinmis bulgura kiymayi,galeta ununu,unu,cevizi,kabartma tozunu,cirpilmis yumurtalari kasarin yarisindan fazlasini tuz karabiber ve kimyonu  katin (isterseniz baska baharatlar da kullanabilirsiniz)

Yaglanmis tepsiye malzemeyi boca edip üzerini düzeltin.Ve 170 dereceli firinda 30 dakika pisirin.
Sürenin sonuna dogru kalan kasari serpip kizarmasini saglayin..

Dilimleyip servis yapin...

Hazirlik süresi 15 dakika
Pisirme süresi 30-40 dakika















7.6.16

Süleymaniye corbasi

Ramazan sofralarinin olmazsa olmazidir corbalar..Bu ay icinde klasik corbalarin yani sira degisik corbalar denemeyi cok seviyorum..Süleymaniye corbasida yeni kesfettigim iceriginden dolayida oldukca zengin ve doyurucu bir corba..
süleymaniye corbasi

SÜLEYMANIYE CORBASI

Malzemeler:

Yarim kabak
yarim havuc
1 sogan
1 kücük patates
2 domates
yarim cay bardagi kirmizi mercimek
1 dis sarimsak
3 kasik siviyag
tuz.karabiber
1 kasik un
Dereotu

Köftesi icin:

100 g kiyma
1 kasik un
tuz,karabiber,kimyon

Yapilisi
Kabak,sogan,havuc,patates,sarimsak ve domatesi rendeleyin ve tencerede yagda hafif kavurun.Üzerine sicak suyu ekleyin (varsa eger et suyuda kullanabilirsiniz)
Mercimekleri katip tuz ve karabiber ile tatlandirin.

Diger tarafta  1 kasik unu hafif sararincaya kadar kavurun ve daha sonra sogumasi icin kenara birakin.

Köfte icin kiymaya 1 kasik unu ekleyin tuz karabiber ve kimyon ile tatlandirin.Ufak köfteler yapip cok az siviyagda kizartin.

sogumus unu biraz su ile acin

Corbaya köfteleri ve unu ekleyip  bir iki tasim kaynatin.Dereotunu dograyip ekleyin.



6.6.16

Kahveli kakaolu güllac

Yaza denk gelen ramazan ayinda mümkün oldugu kadar serbetsiz sütlü tatlilara yer veririm.Bunlarin basinda elbette güllac var ama nedense  genel olarak maalesef  adi sadece ramazanda aniliyor. Bugun güllacin bu sefer baska bir sunumu ile Ramazana hosgeldin diyorum..

Kahveli cikolatali Güllac


KAHVELI KAKAOLU GÜLLAC

Malzemeler

6-7 yaprak gullac
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi granul kahve
600 ml süt
yarim bardak seker(siz isterseniz 1 bardakta kullanabilirsiniz)

Yapilisi

Sütü bir tencereye alip icine sekeri ve kakaoyu katin.Kaynamaya baslayinca ocaktan alip icine kahveyi katin.
Sütü genis bir kaba alip güllac yapraklarini teker teker sicak süte batirip borcama yerlestirin.Tüm yapraklar bitince kalan sütü uzerine gezdirin.
Soguduktan sonra buzdolabina alip en az 1 ssat bekletin..
Kare kare dilimleyip üzerine antep fistigi veya hindistan cevizi veya kakao serpin..

Hazirlanmasi 15 dakika

17.3.16

Yesil salatali yumurta dolmasi

Ohne Titel


  Malzemeler:

3 adat Pancar
6 yumurta
2 dis sarimsak
1 sogan
minik bir parca taze zencefil
Yarim cay bardagi sirke
tuz
Ayrica

 2 kasik findik
 2 kasik hardal
3 kasik mayonez veya yogurt
tuz,karabiber
kekik ve pul biber

Yapilisi:


Yumurtalari kati haslayin ve soyun.

Pancarlari ve sogani soyup gelisigüzel dograyin..Sarimsagi,zencefili dilim dilim kesin.Sirke ve tuz ile birlikte üzerini iyice örtecek sekilde su ile birlikte kaynamaya birakin..Pancarlar yumusayinca suyunu süzün.
Soyulmus yumurtalari bu su da en az 1 saat bekletin.

Findiklari biraz kavurduktan sonra varsa robotta yoksa bicak yardimi ile iyice ufaltin.

Yumurtalari süre sonunda pancar suyundan cikarip ortadan kesin.Sarilarini mayonez,hardal, yogurt, tuz karabiber isternirse pul biber veya kekikle birlikte iyice ezin.

Daha sonra bu kremayi yumurta bosluklarina doldurun...

Yaprak salata esliginde üzerine findiklari serperek ikram edin.

15.10.15

Füme somonlu milföy cubuklari

Bu atıştırmalıklar yapımı çok kolay bir o kadarda lezzetli..
somon ve milföy

Füme somonlu milföy cubukları


Malzemeler:
150-200 g Füme somon
250-300 g Milföy

Yapilisi:
Milföyleri çözülmeleri için  yarım saat kadar bekletin…Daha sonra yan yana koyup ucları üst üste gelecek şekilde merdane ile biraz inceltin.
Somonları milföylerin üzerine yaprak yaprak uç uca dizin.Elinizle hafice bastırarak somonların biraz yapışmasını sağlayin.
Keskin bir bıçak ile 1 cm lik uzun şeritler kesin..Uzunluğunu istediginiz veya ikram edebileceginiz şekilde ayarliyabilirsiniz…Daha sonra bu şeritlerden teker teker alıp iki ucundan tutup bir ucu yukari bir ucu assagiya bakacak  sekilde cevirerek seritleri bükün, yagli kagit serili fırın tepsisine dizin.
200 dereceli fırında kızarıp kabarana dek pişirin..

Hazırlık süresi 30 dakika



28.9.15

Cilekli pasta


Cilekli kakaolu pasta

CILEKLI PASTA

Malzemeler:
1 adet 24cm lik kakaolu pandispanya
(hazir pasta tabanida olabilir)
600 ml süt
2 yemek kasigi un -tepeleme
3 yemek kasigi nisasta
2 yumurta sarisi
yarim su bardagi seker
1 Vanilya sekeri
125 g tereyagi

Ayrica
 400-500 g Cilek-tercihen iri
200 g bitter cikolata
200 ml krema
Antep fistigi

Yapilisi:


Süt,un,nisasta,yumurta sarisi ve sekeri tencereye alip altini acin..Kisik ateste sürekli karistirarak kivam almasini saglayin.
Ocaktan indirip biraz sogumasini bekleyin..
Mikser ile iyice cirpin ve ardindan oda sicakligindaki tereyagini ve vanilyayi ekleyerek pütürsüz bir krema olmasini saglayin..
Pandispanyayi tam ortadan iki kata ayirin.Iri cilekleri uzunlamasina ortadan kesin(bir kac tanesini üstü icin ayirin...Pandispanyayi pasta cemberi veya kelepceli kalp icine alip kenarlara kesilen yeri disa gelecek sekilde cilekleri dizin..Arzu ederseniz pasta tabanini biraz portakal suyu ,cilek suyu veya kakaolu su ile islatabilirsiniz.
Islattiktan sonra ve cilekleri dizdikten sonra geri kaaln cilekleri ince dilimleyip tabanin altina yerlestirin..
Ardindan kremanin tümünü bosaltip üstünü spatula yardimi ile düzeltin..
Diger pandispanyayi üzerine kapatip elinizle hafif bastirarak düzeltin.

Bitter cikolatayi bicak ile biraz ufaltin..Kremayi bir tencereye koyup bir defa kaynatin ve ocaktan alin.Icine cikolatalari atip karistiriarak cikolatalarin erimesini saglayin..
Hafif ilindiktan sonra kekin üzerine dökün ve  spatula ile düzeltin,buzdolabinda bir gece bekletin..

Ertesi gün bicak yardimi ile pastayi kelepceden ceya cemberden cözün.
Kenarina antep fistigi serpin.Ortasina üzeri icin ayirdiginiz cilekleri yerlestirin..

Hazirlik süresi  45 dakika
Bekleme süresi 1 gece

12.9.15

Yagsiz Dolma fistikli kek -Gateau L'armagnac-

Fransızların Gateau L'Armangac keki.Bu kek adını  üzerine dökülen kanyaktan -Kanyaklı Kek- alıyor…Kanyak yerine romda kullanılıyor.Ben ise size içkisiz-portakal suyu ile yapılan  versiyonunun tarifini verecegim..
Dolma fistikli kek

FISTIKLI YAGSIZ KEK 

Malzemeler
1,5 çay bardağı un (100 g) Un
1 çay bardağı seker (120 g) seker
1 çay  bardağı -iri cekilmis badem
1 çay   bardağı  fıstığı
1/2 tatli kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
4 yumurta
1 tutam tuz

Üzeri icin 
5 kaşık portakal suyu
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar haline getirin.
Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile 3 dakika çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin ve yumurta sarılarına biraz unlu karışım biraz akından olarak üsten alta gelecek şekilde yedirin..
En son bademleri ekleyin ve yağlanmış 24 cm lık kalıba döküp üzerine fıstıkları serpin.
Kek pişerken ufak bir kapta pudra şekeri ve portakal suyunu seker tamamen eriyinceye kadar ısıtın.
Fanlı fırında 160 ° derecede
Fansiz fırında180 °
Gazlı fırında 3  de       25 dakika pişirin.
 bir çöp şiş yardımı ile delikler açın ve şekerli portakal şurubunu döküp mümkünse ılık servis edin..

Hazirlik süresi 45 dakika

Fistikli yagsiz kek


17.8.15

Portekiz usulu süt reçelli tiramisu


Bolo de bolacha -Portekiz'in  süt receli ve biskuvit  ile hazirlanan bir cesit tiramisu pastasidir..Farkli versiyonlari olmakla birlikte  yapimi cok kolay olan bu pastayi yumusak meyvalarla  hazirlamaniz mümkün..


_DSC0288

Malzemeler: 

 350 g süt  reçeli
2 paket   toz krem şanti
500 g çekirdeği çıkmış kiraz veya vişne( taze veya dondurulmus)
3 paket tam tahilli biskuvi
yarım çay bardağı su
3 tatlı kaşığı granül kahve

Yapılışı

2 paket toz krem şantiyi üzerindeki talimata göre hazırlayın..(200 ml sütten fazla kullanmayin.bize koyu bir şanti lazim)
Çırpılmış şantiye süt reçelini katıp iyice birbirlerine karışmasını sağlayın.
Kare bir kaba biskuvilerin 3/1 ini yayın ve kahve ile hafif ıslatın
Kremayi 3 e bölün ve 3/1 ini yayın.
daha sonra kirazlari gelişi güzel hafif bastırarak kremanın içine batirin.
Sonra yine biskuvi  kahve ve krema olarak bu islemi 2 defa daha tekrarlayin.
En üstüne biskuvi kırıntıları serpin..Benim elinde biraz kahve vardı ve son olarak bunu üzerine damlatıverdim..
En az 6 saat en iyi sonuç icin 12 saat buzdolabinda bekletin..
Sonra dilimleyip ikram edebilirsiniz…
Hazirlik süresi 20 dakika
Bekleme süresi 6-12 saat
Serap diyorki…Toz şanti yerine sıvı kremayı çırparakta kullanabilirsiniz…Yanlız bunun için  2 adet krema sertleştirici kullanmanıyı  tavsiye ederim.Vişne,kiraz dışında cilek kayısı şeftali gibi meyvalarida kullanabilirsiniz..
_DSC0284




_DSC0296


Süt receli vez süt karameli tarifi assagida..

http://birdilimbirtutam.blogspot.de/2012/03/karamel-sosu-sekersiz.html








Diğer yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...