8.11.10

Volovan

volavan
MILFÖY CANAGINDA MANTAR Vol-au-vent
-VOLOVAN-
Malzemeler:
1 paket hazir milföy
2 yumurtasarsi
500 g mantar (ben Tavuk mantari kullandim-genis bilgi assagida)
1 sogan
2 dis sarimsak
3 kasik yogurt
Maydonoz ,tuz,biber
Yapilisi:
Milföy hamurlarindan büyük fincan yardimi ile 12 daire kesin.
Daha sonra 6 tanesinin ortasini cay bardagi yardimi ile cikartin.
Bu 6 cemberi diger 6 darienin üzerine dikkatlice koyup hafif bastirin.Yagli kagit yayilmis bir tepsiye dizin.Yumurta sarilarini 2 yemek kasigi ile sulandirip milföylerin üzerine sürün.200 dereceli firinda kabarincaya dek pisirin.Yaklasik 20 dakika.
Tencereye biraz yag koyup dogranmis soganlari ve sarimsaklari kavurun ,temizlenmis mantarlari ekleyin  kavurmaya devam edin.Bu sirada  cok az su ekleyebilirsinz.Pisince tuz karabiber ve yogurdu ekleyin.
Firindan cikan milföy canaklarinin ortasini hafifce elinizle bastirinki mantara yer acilsin.
Daha sonra pisen mantari milföylerin icine doldurun ve servis etmeden önce kiyilmis maydonoz ile süsleyin.
Serap diyor ki....Bu tarzda pisen milföyler cesitli sekilde doldurulabilinir.Sebze,et vs.vs.
Yogurt yerine kremada yakisiyor.
Tavuk mantari karadenizde yetisen bir mantar.Almanyaya ise daha cok Polanyadan geliyor.
bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Cantharellus_cibarius
DSC06544
Bu tarifimle sevgili Gül'ün düzenledigi "Milföylü tarifler" etkinligine katiliyorum..

4.11.10

Meksika usulu acili Fasulye

chili con carne
MEKSIKA USULÜ ACILI FASÜLYE-chili con carne
Malzemeler:
300 g kiyma
800 g haslanmis kirmizi fasulye(meksika fasulyesi)
biraz salca
5-6 domates
3-4 kirmizi ve sari etli biber
2 aci sivribiber
100 g konserve misir
1 sogan
3-4 dis sarimsak
tuz,karabiber,kimyon,kekik,pul biber
siviyag
etsuyu
Biraz ketcup
° Domateslerin kabuklari soyup yemeklik dograyin.
° Kirmizibiberleri zar seklinde sivri biberleri ince ince dograyin.
°Tencereye yagi alip ufak dogranmis soganlari hafif kavurun.Daha sonra kiymayi ekleyin.Salcayida katip iyice yedirin ve kavurun.
°Daha sonra domatesleri ,dogranmis sarimsagida ve biberleri ekleyip üzerine et suyunu katip tencerenin kapagini kapatin ve 10 dakika pisirin.
°Dometesler pisince fasulye ve misiri,tuz ve karabiberi,kekik,kimyon ve pul biberi ekleyip bir kac dakika daha pisirin.
° Arzu edenler ketcup ekleyebilir
°Yanina beyaz ekmek ile ikram edin.

29.10.10

terbiyeli havuc corbasi

terbiyeli havuc corbasi
TERBIYELI HAVUC CORBASI
 Malzemeler:
4 havuc
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi un
1 su bardagi süt
6 su bardagi et suyu
1 yumurta
tuz,pul biber
Yapilisi:
Havuclari soyup rendeleyin.Tencereye yagi koyup havuclari bir iki cevirin.Unu ekleyip etsuyunu katin.Tencerenin agzini kapatin.
Havuclar pisinceye ocaktan alip el blenderi ile iyice ezin.Veya tel süzgecten gecirin.
Ayri bir kapta yumurta sarisi ve sütü cirpin.Corbadan bir iki  kasik alip dikkatlice  bu sütlü karisima ekleyin..
 Daha sonra bu terbiyeyi corbaya yavas yavas dökerek karistirin.Bir tasim kaynatin.
Ikram ederken üzerine pul biber serpin.