8.1.15

Mascarpone yapimi

Şimdiye kadar mascarponeli tariflere pek yer vermedim…Bunun sebebi takipçilerimin büyük bir çoğunlugunun Türkiye'den olması ve ne yazık ki  bu peynirin Istanbulda bile sadece belirli yerlerde ve çok pahallıya satılıyor olmasi idi...Onun yerine her ne kadar alternatif olarak labne ve benzeri kullanilsada Italyanlarin bu meşhur kremamsı peynirinin tadi tabiki çok farkli..Bilhassa orjinal Tiramisu bu peynir ile hazirlanıyor…Bundan sonra sadece iki malzemeyle ve hiç bir zahmeti olmayan mascarpone peyniri kendiniz hazırlayabilirsiniz..
Mascarpone yapimi

MASCARPONE PEYNIRININ YAPIMI

(200-250 g mascarpone icin)


500 g krema
   5  yemek kaşığı limon suyu veya 5 g limon tuzu

Kremayı bir tencereye koyup sıvı termometresi ile  ısıyı kontrol ederek 85 dereceye kadar getirin.Içine limon suyunu katıp yavaş yavaş yaklaşık 5 dakika karıştırın..Bu sürede krema hafif koyulaşacak…
(yogurt çorbası kıvamı gibi olması gerekiyor)


Ocaktan alıp soğuması için kenarda yaklaşık 1 saat bekletin daha sonra tülbente alıp altina da suyunun akmasi için bir kap hazırlayın ve böylece  buzdolabına  en az 12 saat en iyisi 24 saatliğine kaldırın.


Mascarponeniz kullanıma hazır..Kapaklı bir kaba alıp buzdolabında  iki üç gün muhafaza edebilirsiniz..

Hazırlık süresi 10 dakika
Bekleme süresi 24 saat

Mascorpone ile hazirlanan diger tatli tariflerim

Rafelo tatlisi

Tiramisu

Rokali kaneloni makarna

picstitch

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bu muhteşem paylaşımına bir teşekkür etmeden ayrılamadım. Ben ilk defa senden duydum. Muhakkak yapacağım. Ellerine sağlık.Bana da beklerim :)

Güloanne mutfakta dedi ki...

Günaydın Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.