31.5.09

Milföyde elma

milföyde elma
MILFÖYDE ELMA DILIMLERI
Malzemeler:
1 paket Milföy
3-4 elma
1 yumurta
150 g krema
2-3 yemek kasigi seker
Tarcin
Yapilisi:
Milföyleri paketinden cikarip cözülmeleri icin bekletin.
Unlu bir zeminde uclarini birbiri üstüne getirip biraz inceltin.
Yagli kagit yayilmis tepsiye milföyü yerlestirin.Catal ucu ile tabana delikler açin ki pişerken kabarmasin.
Elmalari soyun ,cekirdeklerini cikartin ve mümkün oldugunca ince dilimlere kesin.Elmalari hamurun üzerine düzgün bir sekilde uclari üst üste gelecek gibi yerlestirin.Kenarlarini 1 cm birakin.
Yumurta ,seker,kremayi karistirip elmalarin üzerine dökün önceden isittiginiz 200 dereceli firinda pisirin.
servis yaparken tarcin dökmeyi unutmayin.!

Serap diyor ki.....


Ilik olarak da ,ya vanilya sosu ile veya vanilyali dondurma ile güzel oluyor.....

2 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

miss gibi olmuş valla! ellerine sağlık :)

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

dolapta 1 aydır bekleyen milföyle bunu yapabilirim. ellerine sağlık:)