FIRINDA HAMSI
1 kg ayıklanmış hamsi
Karabiber,tuz,kırmızı pul ve toz biber,kekik
biraz tereyağı
Fırın tepsisini çok az bir yağ ile yağlayıp hamsileri düzgün bir şekilde sıralayın.Baharatları karıştırıp balıkların üzerine serpin.Bir kaç ufak parça tereyağı serpip 200 dereceli firinda fazla kurutmadan kızartın.
12 yorum:
palamutla başladık bu sene balık sezonuna hamsi zamanı geldi bile haydi hamsi almaya: )
görüntü süper bu arada güneşli içimizin aydınlandığı nice bayramlar inşaAllah
Hamsinin en güzel,en hafif hali.Görüntü süper...Ellerine sağlık.
Caniiim,bu nasil bir görüntü,tek kelime ile muhtesem.Garnitür renkleri de ayrica tabagi tamamlamis.Ellerine saglik arkadasim her zamanki gibi muhtesem.Güzel bir bayram gecirmeniz dilegiyle:)
hamsiyi bende genelde fırında bu şekil pişiririm,eline sağlık görüntü nefis...
Nefis , nefissss, fotoğraflar çok hoş.
Kizimin en sevdigi balik .ellerine saglik,bayramin kutlu olsun ayrica
I really fondness the matter to you shared. Thank you pro rearrangement.
Aaaaa... kacirmisim ben bunu. Of Serapcigim cok leziz görünüyor...ellerine saglik, sevgiler
zehra
Daha Pazar günü yeter artık kızartmasını yemeyelim dedik.
Eh bu tarifi denemek şart oldu.
Eline sağlık.
Kopyacı anne Çiğdem
Serap ablacım oohhh ne güzel mis kokusu burnuma geldi burda birkere yedik palamut bol olunca onu yedik ama hamsi mevsimi yakındır gerçi palamut bol olunca ardında lüfer çıkınca kış çok sert olur ve hamside olmaz derler bakıcaz....Ben ne merak ettim Almanyada hamsiye ulaşmak bukadar kolaymı yada çok pahalımı...hamsilerde büyükmüş hee burdakinden bunu deneyeceğim dukan dietine uygun ama yağsız yaparım tabi sevgiler...
Güzel yorumun icin tesekkürler...Biz burada hamsiyi cok rahat buluyoruz....
Ara sira Türkiyedende geliyor..Ama italyadan da cok satiliyor.
Hello, very professional high level blog! thank you for sharing. Because of good writing, and I learned a lot, and I am glad to see such a beautiful thing. Sorry for my bad English. ?
Yorum Gönder