FIRINDA PIRASA
1 kg pırasa
250 g kıyma
2 diş sarımsak
1 bardak süt
2 kaşık un
2 yumurta
tuz,karabiber,pulbiber
Biraz kaşar rendesi
Pırasaları ayıklayıp temizleyin,istediginiz büyüklükte kesin.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup kıymayı ekleyin.Rengi dönünce pırasayı katıp kavurmaya devam edin.Tuz,biber,sarımsak rendesi ve pulbiberi ekleyin.
Fırına dayanıklı bir kaba boşaltın.Yumurta,un ve sütü bir kapta çırpıp pırasaların üzerine dökün.
Kaşar rendesi serpip 200 dereceli fırında 20-30 dakika pişirin.
18 yorum:
Hosgeldin Serapcim, ayaginin tozuylan mutfagami girdin :-))...
Nefis bir görüntü ellerine saglik canim...
Pırasayı çok severim ellerinize sağlık
Cok degisik bir pirasa tarifi.kesin denemeliyim.Ellerine saglik Serap'cigim.Bu arada hosgeldin sefalar getirdin:))
pazarda boy göstermeye başladılar ama daha almak gelmedi içimden ,tüm kış başka ne alıcaz diye ,ama bu hafta bu tarifi deneyebilirim elinize sağlık :)
Bayılırım bu yemeğe,bizim evde çok yapılır..Nefis olur..ellerinize sağlık..sevgiler
Serap abla nerelerdeydin ya 1 aydır bakıyorum sana yoksun...hoşgeldin....pırasa yemeğine özellikle tencere yemeğine alternatif olmuş eline sağlık.
Merhaba canim,
uzun bir aradan sonra tekrar bir merhaba demek istedim..Böyle leziz ve sebze sever birisi icin cok degisik bir yemek olmus, ellerine saglik diyorum. Bende en kisa zamanda bu versiyonunu deneyecegim. Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve Menden'den simsicak selam ve sevgilerimi yolluyorum..Gerci sürekli yagan yagmur bugün moralimizi sifirlamaya yetti ama olsun saglik olsun:))
Pırasya evet, bamyaya hayıırrrrr. Ellerine sağlık Serap ablacım.
Çok öptüm :D
Zeyneb D i r h e m
Pozitif pembe:Yorumun icin tesekkürler….Su siralar epey bir geziyorum ve bu sebebten yayinlara ara verdim.
Aslinda arsifte yayinlanmayi bekleyen o kadar cok tarif varki ,fakat su siralar bloglarda okunma orani epeyce düstügünden benimde yayinlamaya hevesim kalmadi…
Bloglar su siralar pek durgun.Etkinlikler bildigin üzere uzunca bir süredir zaten yok.
Gecen ay da blog manset kapandi….
Dünde yaklasik 2 yildir benimde tariflerimin yer aldigi Tuz Biber dergisinin artik cikmayacagini ögrendim…
Keyfim hevesim gitti diyebilirim…Ama böyle güzel yorumlar gelincede cok seviniyorum..Tesekkür ederim…Sevgiler
Kevsercim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler…Bizde biraz evvel Iserlohndan geldik…
Söyle bir bloglara bakayim deyince yorumunu gördüm…Sende epeydir yoksun buralarda….
Bildigin üzere bloglarin keyfi kacti...…Blogmanset yok…Etkinlikler zaten bitti.
Tuz biber dergisi bile artik cikmayacak…Bir cok blog arkadasim yayin yapmiyor…
Bu seneki Almanya bulusmamiz icin geri dönüsüm bile olmadi…
Neyseki bu blog vesilesi ile tanistigimiz arkadasligimiz insallh bitmez.
Sevgiler
Serap abla dediklerin doğru ama sanırım artık blogcu arkadaşlar işleri kolaylaştırmak adına aynı isimle facebook ve twitwer hesabı açarak ordan daha çok kişiye uşaşınca burdaki bloglarını unuttular ee blogda gezmiyorlar o gelmezse bende gezmem yani yorum bırakmam onlarda yok olup gidiyorlar..sonra bakıyorum yorum sayısı 6o ken şimdi 5 bile değiller ya bazılarının hevesi kaçtı yada faceden kolayı görünce şaştı orda düşünsene senin arkadaş sayın 200 onların çevreleriye en az 1000 tane beğen oluyor oda daha çok ulaşınca doyuma ulaşıyor budur yani ama şuan bir etkinlik var porselen demlik devam ediyor füsunun mutfağında...lütfen heves kırılmasın arkadaşlığımız bozulmasın...kendine iyi bak ben senden çok şey öğrendim....devam hadi hadi bekliyoruz:)))
Pırasanın en sevdiğim şekli kıymalısıdır. Bir de böyle kıymalı değişik tarif görünce şu anda önümde duran alışveriş listeme pırasayı da ekledim. Ellerinize sağlık.
Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
Pırasa sevmeyen çocuklar için güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık:)
çok güzel olmuş Serap.
Nüvit
Çok hoş...Hiç böylesini görmemiştim :)
Elinize sağlık harika bir tarif kızım yemeğini yemiyor buna bayılacak sevgiler...
Tek kelimeyle harika oldu :) Yeni tariflerinizi dört gözle bekliyorum :)
Yorum Gönder