TARÇIN ŞERBETLI ELMALI CEVIZLI KEK
Malzemeler:
450 g şeker( yaklaşık 2 subardağı dolusu)
3 tatli kaşığı tarçın
1 kg elma
275 g tereyağı
1 kâse ceviz
1 vanilya şekeri
5 yumurta
450 g un(3 silme su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
250 g şekeri( yaklaşık 1 su bardağı) 1 bardak su ve tarçın ile tencerede koyup kaynatın.Sonra dereceyi düşürüp yaklaşık 20 dakika hafif hafif kaynatın..1 kaşık tereyağını ekleyin ve iyice soğumaya bırakın..
Elmalari soyup küp küp dograyın.
Fırını 175 dereceye getirin (Fanlı fırın 150° derece- gazlı fırın 2)
Kalan tereyağını, geri kalan şekeri ve vanilya şekerini mikser ile çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sütü ekleyin,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
Hamuru yağlı kağıt yaydığınız tepsiye yayın..
Şerbetin 1/3 nü bu hamurun üzerine kaşık yardımı ile dökün ve çatal yardımı ile şerbetin hamura işlemesi için delikler açın.Üzerini gerekiyorsa tekrar düzeltin.
Elmaları hamurun üzerine yayın ve hafif bastırın.Şimdi kalan şerbetin yarısını elmaların üzerine dökün
ve cevizleri serpin.
Yaklaşık 25-30 dakika
pişirin.
Süre sonunda fırından çıkarıp şerbetin geri kalanını dökün.
26 yorum:
Offf bayildimm,hemde bol cevizli.Yapmak istiyoruuuuum,dolaba baktim evde ceviz yok:(( Ellerine saglik canim nefffis görünüyor....
Ne güzel Serap abla, benim de canim serbetli tatlilardan cekti. Yapmak lazim. Sevgiler
Nesrin
Serapcım ne kadar güzel olmuş bayıldım çok da güzel görünüyor. Elmalı tatlara bayılıyorum. Ellerine sağlık canım.
Boraksın ne olduğunu sormuşsun,
Su, oksijen, sodyum ve bordan oluşan temizleyici beyazlatıcı özelliğe sahip tuz gibi bir madde ve aktarlarda satılmaktadır.
Serapcım benim kardeşimlerde Almanyada ben onlardan bilgi alayım sana bildiririm canım.
harika görünüyor kekin dokusu kokusu lezzeti ellerine sağlık
sevgiler
yine süper bir tarif olmuş bu
eline sağlık
tarçın ceviz elma üçlemesi çok yakışmış
mutlu haftalar...
Tek kelime ile nefis. Eline sağlık Serabım
Elma,ceviz,tarçın muhteşem uyum.Çok güzel duruyorlar.Ellerine sağlık...
her geçen gün değişik şeyler yapmayı nasıl başarıyorsun???süper olmuş foto.da güzelll eline sağlık...Serap abla sevgiler sana
Pembem iste bu sebebten blogumu actim….Hedefim yeni ve degisik tatlar yayinlamak….Tesekkürler
Nefis gözüküyor.
Ellerine sağlık, hem tarif hem fotolar için.
Keyifli anne
Serapcigim, gercekten saklanasi bir tarif... Ellerine saglik.... Deneyecegimden kuskun olmasin...::) Sevgilerimle öpüyorum yanaklarindan...
Ayy aksam aksam agzimi sulandirdi. Muhtesem bir lezzetdir eminim.Serap spora basladim, bu sahane lezzetlerden bir muddet uzak durmam gerekecek:))
ohhh ne güzel tüm sevdiklerim bir arada ve nefiste görünüyor ellerine sağlık
ellerine sağlık ablacım..
harika bir tarif ve sunum herzamanki gibi:))
sevgiler..
mmmm canım çayın yanına ne güzel gider nefis:)))
Bir dilim yetmez gibi görünüyor:) ellerinize sağlık:)
Serapcim her zamanki gibi muthis nefis bir tarif sunmussun ellerine saglik canim tarifini en yakin zamanda deneyecegim, elmali lezzetler her zaman favorim olmustur:) kucak dolusu sevgilerimi biraktim .
Infοrmatiνe artісle, totallу what
Ι ωanted to finԁ.
my ωeb sitе wedding dresses
mmmhhh serapcim elmali tatlilari cok severim bol cevizli...nefis...
ellerine saglik canim
Vayyy cok farkli bir tarif grcekten... istah acici gercekten.. ellerine saglik..
merhabalar,
uzun zamandan beri ilk defa ugradim ve nefiz bir elmali kekle karsilastim.
Lütfen Tepsinin büyüklügünüde söyleyin haftasonu tarifinizi denicem. Cevaplarsaniz sevinirim.
Basarilar, Selma
Selma hanim benim tepsimin ic buyüklügü 46x36 cm...yani tam bir normal boydaki firin tepsisi....Verilen malzemede bu tepsiye göre,eger kücük bir tepside yapmak istiyorsaniz veya sadece 5-6 kisilk yapmak isterseniz yarim ölcü ve ufak ir tepsiyi öneririm..Berlinden sevgiler
Merhaba bu tarifi çok beğendim😋
Bildiğimiz kek sıralaması yok
Çok farklı teknikler kullanılmış süper yumuşak ve lezzetli oldu
Zahide👋🏻
Merhaba, ellerinize sağlık çok güzel bir tarif. Yalnız kafama takılan birşey sormak istiyorum. Şerbetin su miktarını 1 bardak olarak vermişsiniz ve çok kısık ateşte pişirildiği için sıvı azalacağından bu bir bardak su yeterli geliyor mu ? Teşekkürlerimle Elçin
Elcin hanim tarif dogrudur..Bu sos kivam alana kadar kaynatiliyor sonrada keke dökülüyor..Bu sivi daha cok tat vermesi icindir..
Yorum Gönder