Son bir senedir yemekli misafirlerime sıkca çıkardığım bir garnitür…Taze bezelye…bazen sade, bazen peynirli,kimi zaman cevizli,ama herzaman şahane bir lezzet…
TAZE BEZELYE KAVURMASI
Taze bezelye -Sultani bezelye
biraz tuz ve karabiber
1-2 kaşık sıvı yağ
Tavaya yağı alıp ısınması bekleyin.Daha sonra bezelyeleri atıp sürekli harmanlayarak kızartın…Yaklaşık 5-7 dakika sonra bezelyeler çıtır çıtır olacaklar…
Tuz ve kararbiber serpin…
Serap diyor ki…Ince kıyılmış sarımsak ile kavrulursa güzel bir tat ortaya çıkıyor…
Arzuya göre üzerine kavrulmuş susam veya ceviz veya tulum peyniride serpebilirsiniz.
Hazirlama süresi 10 Dakika...
3 yorum:
Gecenlerde bir yerde yemistim...Tadina hayran kaldim...Simdide nasil yapildigini ögrendim tesekkürler...Sevgi.L
Merhabalar,
Ellerinize sağlık hiç yapmadım çok merak ettim tadını. Nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
İnce kıyılmış sarımsakla çok değişik bir alternatif taze bezelye kavurması. Resimden lezzeti yansıyor, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder