Türk mutfaginda helvanın yeri başkadır değil mi? Un ile yapılanı,irmikle yapılanı, farkli serbetlerle yapılanı hatta içine konan yemiş ve baharatlarla zenginleştirilip sofralarımıza gelir.Işte bu helvada onlardan biri...
TAHIN SOSLU PEYNIRLI HELVA
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardaği şeker
3,5 su bardağı süt
100 g tereyağı
1çay bardağı tahin
biraz süt
150 g tuzsuz peynir
Biraz dolma fıstığı ve tarçın
Yapılışı: Dolma fıstıklarını çok az sıvı yağda kavurup bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp üzerine irmiği ekleyin.Orta hararetli ateşte irmikler altın sarısı olana kadar kavurun. Bu arada başka bir tencerede süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar kaynatın. Irmiğin üzerine dikkatlice döküp karıştırın.Kapağını kapatıp dinlenmesi için yarım saat bekletin. Peynirleri ufak küpler halinde kesin.Tahini süt ile biraz inceltip akıcı bir sos elde edin.
Dinlenmiş olan helvayı havalandırarak karıştırın. Peynirleri ekleyin.
Ikram ederken üzerine tahin sosunu döküp tarçin ve dolma fıstıklarını serpin
Hazirlama süresi 30 dakika
4 yorum:
nefis bir sunum ve görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Arkadasiiiim...degisikik bir tarif harika bir sunum. Ellerine saglik, sevgilerimle
EH IFTARADA AZ KALDI..NEFIS GORUNUYOR CANIM ELLERINE SAGLIK
Super olmuş ellerinize saglık
Yorum Gönder