23.7.13

PEYNIRLI TAHIN SOSLU HELVA

Türk mutfaginda helvanın yeri başkadır değil mi? Un ile yapılanı,irmikle yapılanı, farkli serbetlerle yapılanı hatta içine konan yemiş ve baharatlarla zenginleştirilip sofralarımıza gelir.Işte bu helvada onlardan biri...


Peynrli helva



TAHIN SOSLU PEYNIRLI HELVA 

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardaği şeker
3,5 su bardağı süt
100 g tereyağı
1çay bardağı tahin
 biraz süt
150 g tuzsuz peynir
Biraz dolma fıstığı ve tarçın

Yapılışı: Dolma fıstıklarını çok az sıvı yağda kavurup bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp üzerine irmiği ekleyin.Orta hararetli ateşte irmikler altın sarısı olana kadar kavurun. Bu arada başka bir tencerede süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar kaynatın. Irmiğin üzerine dikkatlice döküp karıştırın.Kapağını kapatıp dinlenmesi için yarım saat bekletin. Peynirleri ufak küpler halinde kesin.Tahini süt ile biraz inceltip akıcı bir sos elde edin.

Dinlenmiş olan helvayı havalandırarak karıştırın. Peynirleri ekleyin.
Ikram ederken üzerine tahin sosunu döküp tarçin ve dolma fıstıklarını serpin

Hazirlama süresi 30 dakika

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir sunum ve görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Eya dedi ki...

Arkadasiiiim...degisikik bir tarif harika bir sunum. Ellerine saglik, sevgilerimle

marifet ellerimizde dedi ki...

EH IFTARADA AZ KALDI..NEFIS GORUNUYOR CANIM ELLERINE SAGLIK

Adsız dedi ki...

Super olmuş ellerinize saglık