Bilmem aranizda hardal seven varmi...?Almanlar hardali cok tüketiliyor.Burada envai cesitleri var.Bir markete gittiginizde sirf hardal icin ayrilmis kocaman bir raf bulabilirsiniz.Farkli farkli tatlarda acilisi,sekerlisi,meyvalisi,iri tanelisi bile var…
Almanlar genellikle peynirle de yiyorlar.Bunun icin hafif tatli olanini tercih ediyorlar…
Benimde sürekli kullandigim bir ürün degildir degildir aslida...Fakat tavuga cok yakistigini söyleyebilirim.Ileride böyle bir tarif yayinlayacagim.

HARDAL CORBASI (Alman mutfagi)
MALZEMELER
4 Yemek Kaşığı hardal
1 Soğan
1 Diş sarımsak
1 Kaşık un
2 Kaşık tereyağ
1 Litre su
Tane karabiber
Sebze bulyon veya tuzot
Arzuya göre krema
ve füme somon
YAPILISI
Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayıp tereyağında kavurun. Sonra unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyip sebze bulyonu katın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Hardalı ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Hardalın iyice ezilmesini sağlayın. Su gerekiyorsa katın. Arzu edenler içine krema ekleyebilirler.
İster somon fümeyi minik minik doğrayıp çorbanın içine isterse benim hazirladigim gibi süs olarak üzerinde kullanabilirsiniz,
Ben bir kac ada cayi yapragi esliginde ve füme somonlardan minik güller hazirladim.
Farkli acilikta hardallari birlestirip kullanabilirsiniz.Ben 2 cesit kullandim..

Almanlar genellikle peynirle de yiyorlar.Bunun icin hafif tatli olanini tercih ediyorlar…
Benimde sürekli kullandigim bir ürün degildir degildir aslida...Fakat tavuga cok yakistigini söyleyebilirim.Ileride böyle bir tarif yayinlayacagim.
MALZEMELER
4 Yemek Kaşığı hardal
1 Soğan
1 Diş sarımsak
1 Kaşık un
2 Kaşık tereyağ
1 Litre su
Tane karabiber
Sebze bulyon veya tuzot
Arzuya göre krema
ve füme somon
YAPILISI
Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayıp tereyağında kavurun. Sonra unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyip sebze bulyonu katın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Hardalı ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Hardalın iyice ezilmesini sağlayın. Su gerekiyorsa katın. Arzu edenler içine krema ekleyebilirler.
İster somon fümeyi minik minik doğrayıp çorbanın içine isterse benim hazirladigim gibi süs olarak üzerinde kullanabilirsiniz,
Ben bir kac ada cayi yapragi esliginde ve füme somonlardan minik güller hazirladim.
Farkli acilikta hardallari birlestirip kullanabilirsiniz.Ben 2 cesit kullandim..