Bu keki 2 haftanin icinde tam üc defa pisirdim..Icindeki baharatlar ve mevsine uygun meyva ile birlikte tam bir kis keki diyebilirim.Adinida icindeki cesitli baharatlardan esinlenerek koydum.Üzerindeki labne peynirinden olusan kremasi ile muhtesem bir tat....
Gecen hafta ise ayni keki kare seklinde pisirerek, bir dogum günü icin seker hamuru ile kaplayip sevgili Sevim'cigimde gördügüm gibi gömlek seklinde misafirlere sunuldu....

PORTAKALLI PASTA
"1001 gece"
*Portakallari iyice yikayip kuruladiktan sonra rendenin ince yerinde 2 tanesinin kabuklari rendeleyin.Kurumamalari icin üzerini örtün.
*Diger portakallin kabuklarini patates soyacagi ile ince soyup bicak ile ince dilimleyin veya bu islem icin özel kesici kullanabilirsiniz.
* Portakallari hic beyaz yeri kalmayacak gibi (aci olmamasi icin bu cok mühim) kalinca soyun ve gelisi güzel dograyin.Üzerine 5 kasik su koyup ufak bir tencerede 20-25dak. pisirin.Suyunun tamamen cekmesini saglayin.Daha sonra el blenderi ile püre haline getirip bir kenarda sogumasi icin bekletin.
*karanfili havanda iyice ezip un haline getirin.
*Seker ve yumurtalari mixer yardimi ile uzunca bir süre cirpin.Bu arada iyice kabaracaktir.Sivi yagi ekleyin.
*Un,kabartma tozu,badem unu,rendelenmis portakal kabuklarinin yarisini,ezimis karanfil ve hint cevizi tozunu karistirip yumurtali karisima ekleyin tahta kasik yardimi ile karistirin.Ardindan portakal püresini katin.
*Yuvarlak klepceli bir kalibi yaglayip unladikta sonra bu karisimi icine basaltin
*175 °dereceli firinda 45-55 dak.pisirin.Kürdan testi yapin...!
*Kek bir tarafta sogurken labne peynirine rendelenmis portakal kabuklarinin diger yarisini ve pudra sekerini ekleyip purüsüz bir kivama gelinceye kadar karistirin.
*Kekin üzerine ve kenarlarina sürün.
*Ince dilim portakal kabuklari ve antep fistigi ile süsleyin
Gecen hafta ise ayni keki kare seklinde pisirerek, bir dogum günü icin seker hamuru ile kaplayip sevgili Sevim'cigimde gördügüm gibi gömlek seklinde misafirlere sunuldu....
PORTAKALLI PASTA
"1001 gece"
Malzemeler
3 portakal (kabuguda kullanilacagi icin asilanmamis olmasi gerekiyor)
250 g seker
250 g seker
6 yumurta
200 g un
200 g ince cekilmis badem
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 bardak sivi yag
1 cay kasigi karanfil
yarim cay kasigindan az hint cevizi cicegi veya hint cevizi tozu
Üzeri icin:
400 g labne peyniri
75 g pudra sekeri
antep fistigi
Yapilisi:*Portakallari iyice yikayip kuruladiktan sonra rendenin ince yerinde 2 tanesinin kabuklari rendeleyin.Kurumamalari icin üzerini örtün.
*Diger portakallin kabuklarini patates soyacagi ile ince soyup bicak ile ince dilimleyin veya bu islem icin özel kesici kullanabilirsiniz.
* Portakallari hic beyaz yeri kalmayacak gibi (aci olmamasi icin bu cok mühim) kalinca soyun ve gelisi güzel dograyin.Üzerine 5 kasik su koyup ufak bir tencerede 20-25dak. pisirin.Suyunun tamamen cekmesini saglayin.Daha sonra el blenderi ile püre haline getirip bir kenarda sogumasi icin bekletin.
*karanfili havanda iyice ezip un haline getirin.
*Seker ve yumurtalari mixer yardimi ile uzunca bir süre cirpin.Bu arada iyice kabaracaktir.Sivi yagi ekleyin.
*Un,kabartma tozu,badem unu,rendelenmis portakal kabuklarinin yarisini,ezimis karanfil ve hint cevizi tozunu karistirip yumurtali karisima ekleyin tahta kasik yardimi ile karistirin.Ardindan portakal püresini katin.
*Yuvarlak klepceli bir kalibi yaglayip unladikta sonra bu karisimi icine basaltin
*175 °dereceli firinda 45-55 dak.pisirin.Kürdan testi yapin...!
*Kek bir tarafta sogurken labne peynirine rendelenmis portakal kabuklarinin diger yarisini ve pudra sekerini ekleyip purüsüz bir kivama gelinceye kadar karistirin.
*Kekin üzerine ve kenarlarina sürün.
*Ince dilim portakal kabuklari ve antep fistigi ile süsleyin