31.1.11

Yogurtlu müsli

Müsliyi sevmeyenimiz yoktur degil mi?Sabahlari bilhassa yogun is temposunda olanlar icin cabuk hazirlan  saglikli bir kahvaltidir.Tabaga istedigin kadar al...Sütü dök...kasikla..!Iste sipsak saglikli bir kahvalti....
Burada cok zengin bir müsli cesiti bulunmakta...Türkiye bu kadar cesit varmi bilmiyorum ama, burada herkese hitap eden bir müsli var.Mesela ben üzümü müslide hic sevmem..Demekki bazilarida sevmiyormus ki bizim gibiler icin hususi üzümsüz satiliyor..
Iste piyasadaki bir kac cesit: bol cikolatali,bitter cikolatali,beyaz cikolatali,sekersiz, sekerli,bol kuru meyvali,tropikal meyvali.balli,citirli,hindistancevizli vs vs...Bugün sizlerle paylasmak istedigim ise belki bir cogunuzun bildigi ama belkide bazilarinin böylede yenilebilecegini düsünemedikleri yogurtlu sekli...

yogurtlu müsli

YOGURTLU MÜSLI

Malzemeler:
istediginiz bir cesit hazir Müsli
Yogurt
bal veya recel
istege göre taze meyva
Hazirlanisi:
Yogurdu arzu ettiginiz  kadar bal ile krema kivamina gelinceye kadar karistirin.Tadini kontrol edin. Bir bardaga veya kaseye biraz müsli biraz yogurt olarak kat kat yerlestirin.
Farkli lezzetler icin yogurdu istediginiz bir recel cesidi ile karistirip  kullanabilirsiniz.
Arzu edilirse üzerine taze meyvalar da eklenebilinir.
Serap diyorki....!Hazir müsli bulamazsaniz yulaf veya misirgevregini kendiniz zenginlestirebilirsiniz bunun icin findik,badem,üzüm kayisi,dut,yabanmersini,hindistan cevizi veya cikolata parcalari ekleyebilirsiniz.

26.1.11

mangolu sütlac dilimleri


mango lu sütlac dilimleri


Mangolu sütlac dilimleri
Malzemeler
200 g Kokulu pirinc(yasmin)
250 g hindistan cevizi sütü
250 ml su
85 g seker
2 olgun mango
Yapilisi:
° Pirinc,hindistancevizisütü,suyu ve sekeri bir tencereye koyup kaynamaya baslayinca altini  iyice kisin ve 20 25 dakika pisirin.Bu süre zarfinda dibini tutmamasi icin ara sira karistirin.
° Tamamen suyunu cekmis olan pirinci hafifce yagladiginiz ufak bir kaliba ,kalinligi 1 cm olacak seklinde dökün ve bir spatula yardimi ile üzerini düzeltin.Sogumaya birakin.
° Mangolari soyup düzgün ve ince dilimleyin.Süsleyeceginiz kadarini kenara ayirip digerlerini el blenderi ile püre haline getirin.
° Sütlaci istediginiz büyüklükte kesip, üzerine dilim mangolari yerlestirin.Ikram ederken yaninda  biraz mango püresi ile servis edin.
Hindistan cevizi sütü yerine normal sütte kullanabilirsiniz.Tadini yakaliyabilmek icin bir kasik hindistan cevizi rendesi eklemeyi unutmayin.

Serap diyor ki....Baska meyvalarda kullanabilirsiniz..

20.1.11

elmali kafes pasta

elmali pasta

ELMALI KAFES PASTA
Malzemeler:
1 yumurta
300 g Un
150 g  pudra sekeri
1 cay kasigi karbonat
125 g margarin
Ici icin:
3-4 elma
1 cay kasigi tarcin ,biraz limon suyu
Yapilisi:
Hamur icin tüm malzeme karistirilir.
Elmalar soyulup rendelenir ,tarcin eklenir.Kararmamalari icin biraz limon suyu serpilir.
Hamurun 4/1 kafesi icin ayrilar.
Diger hamur yaglanmis ve unlanmis kelepceli kaliba yerlestirilir.Kenarlari yaklasik 1 cm yukari gelecek sekilde düzgünce yayilir.
Rendenlenmis elmalar hamurun üzerine yayilir.Kalan hamurdan ince seritler yapilip elmalarin üzerine kafes seklinde konur.
170-180  dereceli firinda 30-40 dakika pisirilir.Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir.


elmali pasta