7.12.10

portakalli irmik tatlisi

portakalli irmik

PORTAKALLI IRMIK TATLISI
Malzemeler:
9 corba kasigi seker
10 "           "     irmik
1 litre süt
1 vanilya
biraz margarin.
Üzeri icin:
3 bardak portakal suyu
3 corba kasigi nisasta
Yapilisi:
Irmik ,süt ,seker,vanilyayi bir tencereye koyup sürekli karistirarak pisirin.Pisen bu kremayi bir cam kaseye bosaltin.
Üzeri icin portakallarin suyunu sıkın, nisastayi ekleyin ve karistirarak pisirin.(ben portakal suyunu süzüp kullandim)
Bu sosu irmikli muhallabinin üzerine dökün.Ve iyice soguyup katilasmasi icin bekletin..
Daha sonra dilimlere kesip veya benim gibi kurabiye kaliplarinla kesip portakal dilimleri ile servis edin.

Tarif Okta Ustanin yemek kitabindan..Biraz degistirerek pisirdim.elimdeki portakallarin kabuklari asili oldugundan muhallebisine rendesini eklemedim.

4.12.10

Şen yumurta

sen yumurta

ŞEN YUMURTA
Malzemeler:
Yumurta
Domates
Dilim salam
Reyhan yapraklari
Renkli kokteyl kürdanlari
Yapilisi
Yumurtalari haslayin.Soguduktan sonra üc yerinden kesip 4  parca elde edin.
Domatesleri ince dilimleyin.
Kürdanlara yumurta ,domates ,yumurta salam, yumurta reyhan ve yumurta olacak sekilde dizin.

30.11.10

Tavsan Sandvic

tavsan sandvic
"Cocuklara Özel"
TAVSAN SANDVIC
Gerekli malzemeler:
Tost ekmegi
Tereyagi veya krem peynir.
Dilim kasar ve dilim salam,bir kac salata yapragi
Kulaklari ve disleri icin havuc
Gözleri icin findik turpu ve siyah bir meyva veya zeytin
Yapilisi:
Iki tost ekmeklerini yaglayin.
 dilim kasar ,dilim salam ve salata yapragi koyup digerini üzerine kapatin.
Havucu soyup uc kismindan kulaklari icin ince iki dilim kesin daha sonra dislerini hazirlayin.
Biberden agiz olacak sekilde bir parca  kesin.Findik turpundan gözlerinin beyazini hazirlayin ardindan üzüm veya zeytin ile göz bebegini kesin.
Kulaklarini icin tostun üst kismini iki yerden  hafifce yarip havuclari buraya gecirin.