PORTAKALLI IRMIK TATLISI
Malzemeler:
9 corba kasigi seker
10 " " irmik
1 litre süt
1 vanilya
biraz margarin.
Üzeri icin:
3 bardak portakal suyu
3 corba kasigi nisasta
Yapilisi:
Irmik ,süt ,seker,vanilyayi bir tencereye koyup sürekli karistirarak pisirin.Pisen bu kremayi bir cam kaseye bosaltin.
Üzeri icin portakallarin suyunu sıkın, nisastayi ekleyin ve karistirarak pisirin.(ben portakal suyunu süzüp kullandim)
Bu sosu irmikli muhallabinin üzerine dökün.Ve iyice soguyup katilasmasi icin bekletin..
Daha sonra dilimlere kesip veya benim gibi kurabiye kaliplarinla kesip portakal dilimleri ile servis edin.
Tarif Okta Ustanin yemek kitabindan..Biraz degistirerek pisirdim.elimdeki portakallarin kabuklari asili oldugundan muhallebisine rendesini eklemedim.