FIRINDA PIRASA
Malzemeler:1 kg Pirasa
250-300 g kiyma
1 bardak süt
2 y.kasigi un
2 yumurta
tuz,karabiber,pulbiber
1 kase kasar rendesi
Yapilisi:Pirasalar ayiklanir,istenilen kalinlikta kesilir ve suda haslanir.
Kiyma sivi yagda kavrulur.Tuz ,biber ve pul biber serpilir.
Kavrulan kiyma ve pisen pirasalar isiya dayanikli bir kaba yerlestirilir.
Yumurta un ve süt cirpilir-pirasalarin üzerine dökülür.
Kasar rendesi serpilip firinda pisirilir.
16 yorum:
Merhabba Canım,ben de bu yemeği çok yaparım.Hele zeytinyağlısı hiç
eksik olmaz bizde.İyi hafta sonları dilerim.Özlem Su
selam serapcığım pırasa yamağini çok severim ama benim oğlum yemez senin tarifte harika ellerine sağlık
başladığın işin hemen bitmesini isteyen birisi isen bu tür işler sana göre değil derim çünki çok vaktini alıyor insanın
kedilerin iyilerdir inşallah öptüm onları iyigeceler hoşçakal
slm:)
adaşım bende iadeyi ziyarete geldim ziyaretin için çok teşekkür ederim bu arada pırasayı çok severim tarifi alıyorum ellerine sağlık,nerede olduğumu sormuşsun frankfurta yakın offenbachta oturuyorum canım tanıştığımıza çok memnun oldum görüşmek üzere sevgiler
Sevgili Serap,
pırasayı nedense sevmem. Sevmediğim nadir sebzelerdendir. Bir kere bile alıp pişirmişliğim yoktur :) Ama bu aralar donmuş pırasalara bakıp börek mi denesem diye düşünüyordum. Senin bu güzel yemeğin de böreğe alternatif oldu. Belki böylece pırasayla barışırım :)
Ellerine sağlık.Sevgiler...
Not:Sen diye hitap ettim ama umarım ayıp etmedim...
Merhaba Serap Hanim,
Tüyap destegi icin cok tesekkr ederim.
Buraya kadar gelmisken sizden bir tarif aklıma yazmadan gitmiyorum.
Bu tarif cok hosuma gitti. Sali gunu kısmetse pazardan pırasa alır hemen yaparım ben bu tarifi :)
sevgilerimle
Serap'cigim,ne guzel bir pirasa
bu.Ben de cook severim.Bu arada
Damla Hanim ne zaman yazmaya baslayacak?Onuda ozledik.Opuyorum
canim.Fatma (Canada)
Melek'cim dogru söylüyorsun.Pirasa ve enginar maalesef fazla sevilmeyen sebzelerdir.
Serap'cim sende hosgeldin.Offebach'a selamlar.
Beyza'cim bende eskiden pirasayi sevmezdim.Sebze cesidinin az oldugu bu zamanda insan mecburen alternatif bir seyler ariyor.
yanliz bende bir de börek tarifi var o da cok güzel oluyor.Yakinda onuda yapip sizinle paylasacagim.
Binnur'cum sana da tekrar kolay gelsin.
Fatma,cim Damla'ya hergün ne zaman blogunu aciyorsun ?diye sormaktan artik biktim.Hele su aralar evindeki tadilat filan derken hic umudum yok....
Sanırım sık sık ziyaret edeceğim bir blog daha buldum.Bir kova !
Tütü
Merhaba;
Öncelikle ziyaretin için tşkler canım...
ve blogspota hoş geldin bence de doğru bie karar vermişsin :)
linklere bende ekledim seni
ellerine sağlık bu arada
sevgiler
görüşmek üzere
Selamlar, tanıştığıma memnun oldum. Profilinden okuduğum kadarıyla yemek işleri ile yoğun bir şekilde uğraşıyorsun ve de uyguluyorsun. Hepsi harika gözüküyor. Ben pırasayı limonlu yaparım bu farklı bir tarif. Börek tarifinden bahsetmişssin. Bir kere pırasalı börek yemiş ve çok beğenmiştim. Tarifini bekleyeceğim.
Sebzesever olarak çokk beğendim.eline sağlık canım....Sevgiler.....
Serap''cığım pırasa en sevdiğim
yemeklerdendir.Evimizde hiç eksik olmaz.Zeytinyaglısını da çok severim.Kedicik çok şirin,pasha
yalnızmı kaldı:)Neşe Kutlutan
serap'cığım değişik bir pırasa
versiyonu,sunum harika...ellerine
sağlık canım...naciye özkasım
merhabalar
pırasayı bu şekilde hiç pişirmedim güzele benziyor paylaşımın için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler selamlar...
TÜTÜ, -Atatürk ve 19- yazisi icin tesekkürler.
DUHA Icinde bulundugumuz mevsim dolayisi ile pirasa böregi cok yakinda gelecek....
NESE,cim Pasaya yer yoktu.
NACIYE "zeytinyagli pirasa yiyemem aman,....."diye bir türkü vardi o geldi aklima.Kis günü de zeytinyagli nadir yeniyor.
BETÜL denemek istersen kiymasizda yapabilirsin.Sevgiler
Yorum Gönder