24.10.07

Firinda pirasa















FIRINDA PIRASA
Malzemeler:

1 kg Pirasa
250-300 g kiyma
1 bardak süt
2 y.kasigi un
2 yumurta
tuz,karabiber,pulbiber
1 kase kasar rendesi
Yapilisi:
Pirasalar ayiklanir,istenilen kalinlikta kesilir ve suda haslanir.
Kiyma sivi yagda kavrulur.Tuz ,biber ve pul biber serpilir.
Kavrulan kiyma ve pisen pirasalar isiya dayanikli bir kaba yerlestirilir.
Yumurta un ve süt cirpilir-pirasalarin üzerine dökülür.
Kasar rendesi serpilip firinda pisirilir.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabba Canım,ben de bu yemeği çok yaparım.Hele zeytinyağlısı hiç
eksik olmaz bizde.İyi hafta sonları dilerim.Özlem Su

meleginmarifetleri dedi ki...

selam serapcığım pırasa yamağini çok severim ama benim oğlum yemez senin tarifte harika ellerine sağlık
başladığın işin hemen bitmesini isteyen birisi isen bu tür işler sana göre değil derim çünki çok vaktini alıyor insanın
kedilerin iyilerdir inşallah öptüm onları iyigeceler hoşçakal

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

slm:)
adaşım bende iadeyi ziyarete geldim ziyaretin için çok teşekkür ederim bu arada pırasayı çok severim tarifi alıyorum ellerine sağlık,nerede olduğumu sormuşsun frankfurta yakın offenbachta oturuyorum canım tanıştığımıza çok memnun oldum görüşmek üzere sevgiler

Beyza dedi ki...

Sevgili Serap,
pırasayı nedense sevmem. Sevmediğim nadir sebzelerdendir. Bir kere bile alıp pişirmişliğim yoktur :) Ama bu aralar donmuş pırasalara bakıp börek mi denesem diye düşünüyordum. Senin bu güzel yemeğin de böreğe alternatif oldu. Belki böylece pırasayla barışırım :)
Ellerine sağlık.Sevgiler...
Not:Sen diye hitap ettim ama umarım ayıp etmedim...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Merhaba Serap Hanim,

Tüyap destegi icin cok tesekkr ederim.
Buraya kadar gelmisken sizden bir tarif aklıma yazmadan gitmiyorum.
Bu tarif cok hosuma gitti. Sali gunu kısmetse pazardan pırasa alır hemen yaparım ben bu tarifi :)
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Serap'cigim,ne guzel bir pirasa
bu.Ben de cook severim.Bu arada
Damla Hanim ne zaman yazmaya baslayacak?Onuda ozledik.Opuyorum
canim.Fatma (Canada)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Melek'cim dogru söylüyorsun.Pirasa ve enginar maalesef fazla sevilmeyen sebzelerdir.

Serap'cim sende hosgeldin.Offebach'a selamlar.

Beyza'cim bende eskiden pirasayi sevmezdim.Sebze cesidinin az oldugu bu zamanda insan mecburen alternatif bir seyler ariyor.
yanliz bende bir de börek tarifi var o da cok güzel oluyor.Yakinda onuda yapip sizinle paylasacagim.


Binnur'cum sana da tekrar kolay gelsin.


Fatma,cim Damla'ya hergün ne zaman blogunu aciyorsun ?diye sormaktan artik biktim.Hele su aralar evindeki tadilat filan derken hic umudum yok....

etki alanı dedi ki...

Sanırım sık sık ziyaret edeceğim bir blog daha buldum.Bir kova !
Tütü

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

Merhaba;

Öncelikle ziyaretin için tşkler canım...

ve blogspota hoş geldin bence de doğru bie karar vermişsin :)

linklere bende ekledim seni

ellerine sağlık bu arada

sevgiler
görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Selamlar, tanıştığıma memnun oldum. Profilinden okuduğum kadarıyla yemek işleri ile yoğun bir şekilde uğraşıyorsun ve de uyguluyorsun. Hepsi harika gözüküyor. Ben pırasayı limonlu yaparım bu farklı bir tarif. Börek tarifinden bahsetmişssin. Bir kere pırasalı börek yemiş ve çok beğenmiştim. Tarifini bekleyeceğim.

serinmavi dedi ki...

Sebzesever olarak çokk beğendim.eline sağlık canım....Sevgiler.....

serinmavi dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Serap''cığım pırasa en sevdiğim
yemeklerdendir.Evimizde hiç eksik olmaz.Zeytinyaglısını da çok severim.Kedicik çok şirin,pasha
yalnızmı kaldı:)Neşe Kutlutan

Adsız dedi ki...

serap'cığım değişik bir pırasa
versiyonu,sunum harika...ellerine
sağlık canım...naciye özkasım

Betül dedi ki...

merhabalar
pırasayı bu şekilde hiç pişirmedim güzele benziyor paylaşımın için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler selamlar...

bir dilim bir tutam dedi ki...

TÜTÜ, -Atatürk ve 19- yazisi icin tesekkürler.


DUHA Icinde bulundugumuz mevsim dolayisi ile pirasa böregi cok yakinda gelecek....


NESE,cim Pasaya yer yoktu.

NACIYE "zeytinyagli pirasa yiyemem aman,....."diye bir türkü vardi o geldi aklima.Kis günü de zeytinyagli nadir yeniyor.


BETÜL denemek istersen kiymasizda yapabilirsin.Sevgiler