"Kaynaya catlatan tarifler"bu ayki etkinlik konusu.Ev sahibi LALECIK katilmak ve catlatmak isteyenler icin Tartlar, muffinler vs..tarifleri bekliyor.
Desenize bu ay epey catlatacagiz........!artik kaynana mi...? arkadas mi....?.......?.Bende "catlatmak" icin Fransa'nin meshur limonlu tarti TARTE AU CITRON ile katiliyorum.Tüm katilanlara da neseli hos dakikalar diliyorum.
Mamuru icin malzemeler:
100 g seker-200 g tereyagi-300 g un
Üstü icin:
2 limon-200 g seker-80 g tereyagi-4 yumurta(2 tanesini tüm/2 tanesinin sadece sarisi)
Yapilisi:Hamur icin tereyagi un ve seker iyice karistirilip yarim saat üzeri kapali olarak buzdolabinda bekletiyoruz .Buzdolabindan cikardiktan sonra kullanacagimiz tart kalibindan biraz büyük sekilde merdana ile ince aciyoruz.(hamur parcalanan bir hamur oldugundan ,yagli tepsi kagidinin üzerinde ya da strec folyo yardimi ile rahat acabilirsiniz)
Kenarlari yukari gelecek sekilde kaliba yerlestirip sagini solunu da düzelttikten sonra catal ile hamuru bir kac yerinden deliyoruz.
30 dakika 150° dereceli firinda pisiriyoruz.
Hamur piserken limonlu kremasi icin seker ve yumurtalari cirpip(iki tüm yumurta/ikisinin sadece sarisi)bir tencerede isitiyoruz.
SAKIN KAYNATMAYIN!
2 limonun kabugunu rendeleyip suyu ile birlikte yumurtaya ekliyoruz.Tereyaginida eritip bunuda ekliyor, kaynatmadan isitiyoruz.
Pisen hamuru firindan cikartip bu karisimi hamurun üzerine döküp 30 dak. daha pisiriyoruz. Hamur piserken biraz kabariyor endiselenmeyin, limonlu karisimi dökünce tekrar iniyor.
Desenize bu ay epey catlatacagiz........!artik kaynana mi...? arkadas mi....?.......?.Bende "catlatmak" icin Fransa'nin meshur limonlu tarti TARTE AU CITRON ile katiliyorum.Tüm katilanlara da neseli hos dakikalar diliyorum.
Mamuru icin malzemeler:
100 g seker-200 g tereyagi-300 g un
Üstü icin:
2 limon-200 g seker-80 g tereyagi-4 yumurta(2 tanesini tüm/2 tanesinin sadece sarisi)
Yapilisi:Hamur icin tereyagi un ve seker iyice karistirilip yarim saat üzeri kapali olarak buzdolabinda bekletiyoruz .Buzdolabindan cikardiktan sonra kullanacagimiz tart kalibindan biraz büyük sekilde merdana ile ince aciyoruz.(hamur parcalanan bir hamur oldugundan ,yagli tepsi kagidinin üzerinde ya da strec folyo yardimi ile rahat acabilirsiniz)
Kenarlari yukari gelecek sekilde kaliba yerlestirip sagini solunu da düzelttikten sonra catal ile hamuru bir kac yerinden deliyoruz.
30 dakika 150° dereceli firinda pisiriyoruz.
Hamur piserken limonlu kremasi icin seker ve yumurtalari cirpip(iki tüm yumurta/ikisinin sadece sarisi)bir tencerede isitiyoruz.
SAKIN KAYNATMAYIN!
2 limonun kabugunu rendeleyip suyu ile birlikte yumurtaya ekliyoruz.Tereyaginida eritip bunuda ekliyor, kaynatmadan isitiyoruz.
Pisen hamuru firindan cikartip bu karisimi hamurun üzerine döküp 30 dak. daha pisiriyoruz. Hamur piserken biraz kabariyor endiselenmeyin, limonlu karisimi dökünce tekrar iniyor.
Bu tartin özelligi cok ince olmasi
11 yorum:
serapcım çok değişik bir tart tarifi ellerine sağlık canım bende katılsammı etkinliğe acaba? sevgilerimle canım hoşçakal
Melekcim bu etkinlik biraz buruk gececek galiba...Ama sende katil.Sevgiler
merhaba
linklerinizde blogcu adresimle kayıtlıyım ben yeni siteme geçtim sizi linklerime ekledim beklerim
www.mutfaknotlari.com
Ellerine sağlık Serap.Ama etkinliğe
ben katılamıyorum,blogum yok:)
Sevgiyle..Neşe Kutlutan
NESE etkinlige katilmak icin blog sahibi olman gerekmiyor.Tarifi bir de resmi etkinlik sahibine mail olarak at.Böylelikle katilirsin.SEVGILER
Hayat,etkinlikler devam etmeli..
Çekip gidenler, güzel anılarla,
alkışlarla hafızalarda kalmalı..
Hasretle değil,sevgi ve insanlığı
ile anılmalı..Sevgiyle,Özlem Su
Özlem,cim cok haklisin.
Sevgili Serap,
Yine harika bir tarif,ellerine sağlık.Yukarıda ki yazılarında,son
8 yıldır,Berlin'de bulunduğunuzu
belirtmişsin.Daha önce,yine yurt
dışında mıydınız?Sevgi ve Sağlıkla,
Gülsen Yalçın
Gülsen,cim ben 35 yildir Almanyadayim.Yanliz baska bir sehirde yasiyorduk.Berlin,e tasinali 8 yil oldu..Yorumun icin tesekkürler..Sevgiler
Çok güzel olmuş Serap,Sevgi,Müvit
ellerinize saglik limonlu tart nefis gorunuyor
sevgiler
Yorum Gönder