2.4.08

CIT KIRILDIM

Baklava yufkasinda lokum sekerlemesi!!!!
CIT KIRILDIM
Bu citir citir,ici lokumlu sirin sekerlemeleri Yunan arkadasim Meliza'dan ögrenmistim.Gecenlerde alisveris yaparken baklava yufkalarini görünce coktandir yapmadigimi hatirladim....
Sekerlemeleri hazirladim,resimlerini cektim .....hay Allah! bunun adi ne idi?????
Eh !!seneler önce bir gün bir yemek sitem olacagini kestiremedigimiden tariflerin basina cogumuzun yaptigi gibi !
Futubet hanimin tuzlusu,
Melegin pastasi,
Nevin hanimin keki,
Muallanin sekerlemesi vs. vs. kisacasi nerede ve kimde yenmisse o kisinin adi ile not almistim.
Hemen Melizayi ve annesini(15 yil önce maalesef Yunanistan'a temelli döndü)aradim.Fakat onlarda da ismini bilmediklerini söyleyince
epey bir düsündükten sonra agzima bir tane attim ve gözümü kapattim.:-) agizda o citir citir yufkanin sesi sonra lokumun yavas yavas eriyen muhtesem tadi ile aklima gelen ilk iki kelimeyle adini "CIT KIRILDIM" koydum.

Bu tarifimlede sevgili arkadasim Nigar'in evsahibligini yaptigi 21.PDCS etkinligine katiliyorum.Buyrun tarifi...
CIT KIRILDIM
Malzemeler:
Hazir baklava yufkasi
Lokum (sade veya güllü)
biraz margarin
Yapilisi:
Yufkalari 5x5cm lik karelere kesin. Margarini eritip bir kare yufkanin üzerine sürün, ikincisini üzerine kapatip kenarina bir parca lokum koyup uclarini kapatmadan sarin. yagli kagit serilmis firin tepsisine siralayip orta isida yakmadan bir kac dakika kuruyana kadar bekletin.
Yufkalar cabuk kurudugundan kestigim yufkalari bir posete koyup 8 er tane alip hazirladim.

eeeeeeeeBir öneri!
Anneler günü yaklasiyor.Bu sirin ve narin sekerlemeleri hazirlayip güzel bir tabak esliginde paketleyip hediye etmeye ne dersiniz?


28 yorum:

pelincelezzetler dedi ki...

İlk kez görüyorum ne kadar değişik ve orginal olmuş...Sunumuda çok güzel..
Ellerine sağlık...

Sevgiler

disal dedi ki...

canım harika bir tarif bu...bende bir adet yufka vardı..bak denesem hazır onla..yetmez ama denemiş olurum en azından.....

ellerine sağlık canım....
nefis adıda çok güzel....

Mihriban dedi ki...

canım ellerine sağlık nefiis çok değişik bir tarif. Deniyeceğim inşallah.Ziyaretine geldim bende beklerim. sevgiler...

Adsız dedi ki...

ÇIT KIRILDIM

Anneciğim,anneciğim,
Benim herşeyim canım anneciğim.
Ne yapayım ben senin
Çıtkırıldım biricik nazik oğlunum.
Oldukça huysuzum,herşeye çabuk
kırılırım.
Her şeye çok üzülür,hemen de ağlarım.
Yine de senin incecik çok güzel
oğlunum.

Hayatımın kadını sensin.
Diğer kadınlardan nefret ederim.
Kuzu pirzola,balık ve helvadan
Başka birşey yiyemem.
Kızma bana anneciğim ama
Bamya ile patlıcanı ne olur
Bana yedirme.

Yün kazak giyip nazik tenimi alerji
yapamam.
Cemil İpekci'nin ipeğinden başkasını giyemem.
BMW arabam ile azgın kızlara bakamam.
Çok çalışıp sıkıntıya gelemem.

Boşa şu kaka babayı da hep benimle
kal.
Ne olur anneciğim askere de benimle
gel.
Ne olursun yalnız bırakma beni.
Sen devamlı çıtkırıldım bu oğlunla
kal.

Zngida

Zehra dedi ki...

Serapcığım...bu ne zarif ve değişik bir tarif.Ellerine sağlık arkadaşım...süper


zehra

sevdamavisi dedi ki...

Serapcığım,
çok ilinç bir tatlı deneyeceğim. hem pratik hem de farklı bir tat. ellerine sağlık. ismi de cuk oturmuş. sevgiler

BİR DEMLİK SOHBET dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
Bu haftaki ev sahibemiz http://mucizembenibul.blogcu.com

Neş'e dedi ki...

çok ilginç geldi, orjinal bir tarif. paylaşım için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

İnadına yerim ama ben bu çıt kırıldımı Canım.:)Ellerine sağlık
yine bulunmaz bir tarif Serap'cım.
İlk defa senden duydum,yapılası bir
tarif.Bu ara da misafirinle güzel
anlar geçiriyormusun?
İyi bir hafta sonu dilerim.
Özlem Su

SERAP dedi ki...

Rahatsizligim yüzünden yorumlara cevap veremedim özür diliyorum.
HEPINIZE TESEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

serabim eline saglik nefis bir tarif canim ilk kez goruyorum sahanesin vallahi, birde sana o guzel yorumun destekçi yorumun için çok tesekkur ediyorum aklisin canim benim ama ilk kez basima geldigi için bana çok dokundu resmen terbiyesiz hirsizsin dedi hiç duymadiyim kelimeler sanirim bir kaç gun sonra kendime gelirim belki bilemiyorum ama o yorumlardan sonrada kimseyi kirmak ta istemiyorum dusunmem lazim bana destekçi oldugun için çok tesekkur ederim tatlim sagol, seni opuyorum.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

SERAP dedi ki...

Huriyecim biraz daha düsün ve blogundaki veda yazisini hemen sil.Seni aramizda görmek istiyoruz.Bir yorum icin blog kapatilmaz.Sana ufak bir öneri:Böyle bir yorumun ilk kelimelerini okudugun an sonunu getirmeden hemen sil.Böylelikle tam icerigini okumamis olursun-moralinde bozulmaz..

Bak biz ne kadar sansliyiz yine....blogumuza bir iki kendini bilmez kisi giriyor, yorum birakiyor gidiyor.Düsünsene sanatcilar(Veya herkez tarafindan taninan kisiler) milyonlarin önünde hakli haksiz bir sürü elestirilere maruz kaliyorlar.Haklarinda bir sürü yalanci aber cikiyor onlarda ben artik film cekmeyecegim -ben artik sarki söylemeyecegim-ben artik yazi yazmayacagim diyorlar mi?
HAYIR-
Hadi bakalim dik dur ve hemen blogundaki veda yazisini sil.....

Adsız dedi ki...

serabim ay sen ne iyi cana yakin kalbi temiz bir arkadassin yaa yorumun beni yine duygulandirdi ve dusundum dusundum aklisin canim hemen altakki yazimi sildim, gerçekten bloga girdikçe okudukça daha fazla uzuluyordum aklisin, bende senin tavsiyen uzerine veda yazisini sildim, iyiki varsin canim ve bana destekçi oldugun için sana birden fazla tesekkur borcum var, bir kaç gun sonra insallah geri donerim hemde bol moralli sayenizde sayende, seni çok seviyorum sagol canim benim seni de rahatsiz ettim yaa affet e mi, kiyamam sana benim için kalkip yatagindan yazi yazdin çok sagol, kocaman optum seni.

kelebeklisaniyeler (huriye)

SERAP dedi ki...

Yasasin Huriyecim!!!!!!

Adsız dedi ki...

serabim unuttum demeye sana çok geçmis olsun tez zamanda iyiles kalbi guzel arkadasim seni seven huriye optum

Adsız dedi ki...

Serap'cığım çok geçmiş olsun.
Hastalığını duyunca çok üzüldüm.
Türkiye'de de havalar çok istikrarsız,insanların çoğu grip veya nezle.Lütfen kendine iyi bak,
bol C Vitamini kullan.
İyi bir hafta sonu diliyorum.
Sevgi ve Sağlıkla Kal,
Neşe Kutlutan

ikizlerinannesi dedi ki...

selam canim
tam bir cit kirildim olmus yani ilk defa duydum tadi harika olmali icinde lokumda olunca ellerine saglik sevgiler

SERAP dedi ki...

Ayse'cim yorumun icin tesekkürler....

Nese'cim gecmis olsun dileklerin icin sana da tesekkür ederim.Kelimenin tam anlami ile 4 gün devre disi kaldim.Bugün daha iyiyim.Yavas yavas kendime geliyorum.Sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Canim ne kadar degisik bir tarif ellerine saglik. Cok da guzel bir goruntusu var. Sevgiler

MUCİZEMBENİBUL BLOGCU VEYA BLOGSPOT CANAN dedi ki...

DEĞERLİ LEZZET USTASI DOST

ETKİNLİĞİMİZE DAVETLİSİNİZ

ETKİNLİĞE KATILACAKSANIZ
*TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA TARİFİM HAZIR DİYE BANA MESAJ ATMAYI
*BAŞLIĞINIZA PDÇ 20 YAZMAYI
*TARİFE BAŞLAMADAN EVSAHİBİ HTTP://MUCİZEMBENİBUL.BLOGCU

DİYE KURAL FEREĞİ YAZMAYI UNUTMAYINIZ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

----------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

aneeeeeeeeeeeee bu ne kıııııııııııı:)) pek değişik bişi ellerine sağlık arkadaşında sağolsun afiyetlerde olsun sana şekercim...sevgilerimle kocemen öpüyorum

Adsız dedi ki...

selam merhabalar blogunuzu yeni keşfettim.çok güzel tarifleriniz var arkadaş listeme ekledim.umarım görüşürüzsevgiyle kalın...

www.mutfakgunesi.blogcu.com

SERAP dedi ki...

Ilker'cim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler...


Gönül'cüm su senin yorumlarinda olmazsa ne yaparim biliyon mu???Bak senin gibi yaziyom...Acaaip hosuma gidiyo.....Okuyom okuyom tekrar okuyom...

pastacirapunsel dedi ki...

Ne kadar ilginç ve leziz bir tarif:)) Bayıldım ve not aldım, deneyeceğim mutlaka....

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler...

munevver dedi ki...

Serap, çok hoşuma gitti bu şekerlemeler, hemen denemek istiyorum. Ellerine sağlık.
Bu arada geçmiş olsun. İnşallah daha iyisindir şimdi.

Sevgiyle, Nane Limon

Selcen dedi ki...

Çok değişik bir tarif ellerine sağlık.
Denemek isterim normal yufkadan nasıl olur aceba:)????
Sevgiler...

SERAP dedi ki...

Rapunzel denedigin zaman muhakkak haber ver....

Münevver'cim gayet iyiyim tesekkürler.

Selcen Hic normal yufkadan yapmadigim icicn bir sey söylemek zor.Bence ilk önce orjinalini yapki ileride diger yufka ile yaptiginda aradaki farki görebilesin. Denersen de bana haber verirsen sevinirim.

ngr - (Nigâr) dedi ki...

Cnm arkadaşım, Tarifin için çook teşekkür ederim, ellerine ve emeğine sağlık.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin. Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile…

SEVGİLER…
NİGÂR

Diğer yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...