HAVUCLU PIRINC TATLISI
Malzemeler:
1 kg havuc
2 su bardagi seker
1 su bardagi ince cekilmis ceviz
3 su bardagi su
3 su bardagi su
1 tatli kasigi tarcin
Kremasi icin:
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi pirinc
1,5 su bardagi süt
1 paket vanilya
2 dolu corba kasigi nisasta
1 su bardagi su
Yapilisi:
*Havuclari rendeleyip 3 su bardagi su ile yumusayincaya kadar pisirin,daha sonra sekeri ilave edip marmalat kivamina gelinceye kadar pisirin.bu arada suyunu iyice cekmeli.
*altini kapatip cevizleri ve tarcini ilave edin.
*Ister cam kaselerin dibine 1,5 cm kalinliginda ister bir firin tepsisine yayalim.
(ben yuvarlak kaliplar kullandim)
*Pirincleri süte koyup kisik ateste pirincler kivamina gelinceye kadar pisirin.
*Nisastayi 1 su bardagi su ile karistirip seker ve vanilya ile birlikte süte ekleyin.
*Sütlü karisim kivamina gelince havuclarin üzerine doldurup sogumasi icin bekletelim.
*en az 2 saat buzdolabinda bekletin ve tarcin serperek servis yapin.
27 yorum:
slm
gerçekten süper bir şey bu değişik ve pratik ellerine sağlık cnm
deneyeceğim
hayırlı ramazanlar
sevgiler
Çok güzel görünüyor,tadıda harikadır eminim bende ramazanda mutlaka denicem. Ellerine sağlık.
görüntü nefis ötesi olmuş..2 sevdiğim lezzeti bir arada kullanmak hiç aklıma gelmemişti..
süper bir fikir..ellerinize sağlık.
hayırlı ramazanlar dilerim
İlk defa duydum bu tatlıyı,görüntü harika.elinize sağlık.sevgilerimle...
Merhaba,
Ne kadar değişik bir tatlı, içindeki malzemeler ne kadar leziz olduğunu şimdiden söylüyor, ellerine sağlık,
sevgiler
Çok değişik bir lezzet olmuş ve merak uyandırıcı.En kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık...sevgiler..
Görüntüü enfesssssssss ellerine sağlık...
ellerine sağlık.Nefis görünüyor...
Sevgilerimle...
Sevgili Serap,
Mmmmm tatlın harika bir görünüm veriyor,gel beni ye diyor,Ellerine sağlık.Biz tatilden ancak dün dönebildik ,bugün anca nete girebildim.Seneye ağustosta eşimle 1 ay Ege turuna (arkadaşlarla) çıkacağız,planlarımız arasında Çeşme'de var.Haziran da sana mailimi geçerim (yayınlamassın herhalde),telefonlarımızı alır veririz.Bir gece eşinle dışarda misafirimiz olursanız çok seviniriz.Sanal dostluğumuzu gerçeğe dönüştürmek dileği ile iyi ramazanlar dilerim.
Neşe Kutlutan
Serap'cım iyi geceler ,
yorumun için teşekkürler.
bu tatlı çok güzel görünüyor ve hafif olduğuna da eminim , denemem lazım.
ellerine sağlık.
sevgilerimle
pırıl pırıl bir gün dilerim,sevgiler,ellerine sağlık canım
Gerçekten sağlık veren, vitaminli
enfes bir tatlı,ellerine sağlık.
Özlem Su
serapcığımmm
ne hoş bir lezzet yakalamışsınız böylee..
denemek istiyorum ilk fırsatta..
hepinize hayrlı ramazanlar diliyorumm.. çok svglrrrr
Merhaba canim,
Nasilsin iyisindir insallah,insallah tatilin çok guzel geçmistir,bende sonunda gelebildim...
Ellerine saglik tatli degisik ve çok hos goruntu mukkemel...
Hayirli ramazanlar dilerim canim,opuldun kendine iyi bak.
Sevgiyle kal,
Sevgili Serapcigim...hayirli ramazanlar dilyorum ve kocaman sevgiler...Zehra
merhabalar,
siteniz muhtesem gercekten deniyebilecegim bir suru tarifiniz var, cok degisik...ellerinize saglik...tek kelimeyle harika !!!
fransadan leyla
Tatlin pek bi albenili gozukuyor canim,ellerine saglik.Burda ramazan pide bulamadimdan kendim yapiyorum.Asagida sana ben bir tarif verecegim.Hem kolay,hemde gercekten guzel oluyor,firin pidelerini aratmiyor,Denersen ,Ailen ile firindan sicak sicak cikarir,icinede sevdigin kasar peynirini Koyar belki ozlem giderirsiniz.
MALZEME:
1)4 su bardagi un
2)1 su bardagi ilik sut
3)1 kibrit kutusu kadar yas maya
4)1 adet yumurta
5)1 adet yumurta sarisi
6)1 kahve fincani eritilmis margarin
7)biraz tuz
8)bir miktar susam veya corek otu
YAPILISI
Ilik sut ile mayayi erit,birak bir sure maya kabarsin.
Genis bir hamur yogurma kabina unu koy,ortasini ac,
Actigin ortaya,1 yumurta,sutle eritilmis kabarmis maya,
Eritilmis sogumus margarin(birazcik ayir) ve arzuya gore tuzu koy ve kulak memesi
Yumsakliginda bir hamur yap,sonra top haline getirdigin bu
Hamurun ustune islak bir bez ortup ,sıcak bir ortamda hamurun 1 saat kadar kabarmasini bekle.
Sonra hamuru 4 parcaya ayır,unlanmis tezgahta merdaneyle her parcayi 1-1,5 cm kalinlikda ac
Ustlerine bir kasigin sapıyla enine ve boyuna birkac cizgi at,bicak kullanma,ayırdigin erimis
Margarin ve yumurta sarisini bir fırcayla surdukten sonra arzuya gore bol susam ve ya corek otu
Doktukten sonra ,daha onceden 200 derecede isitilmis firinda 15 dakika,15 dakikadan sonra
Dereceyi 180 yap 10 dakika daha pisir.
Buyrun size citir citir ramazan pidesi,afiyet olsun.
Sevgiler,
Fatma (Canada
bayıldım bayşıldım muhteşem görünüyor ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
selam degisik ve pratik geldi bana
ellerine saglik sevgiler
serapcığım,
nerelerdesin ???
:(((
süper bir tatlı, hoş, lezizmiş gibi duruyor;) ramazanda değişik olabilir, ellerine sağlık, bol bereketli iftarlar.....
Serabım harika olmuş bence bu tatlı ellerine sağlık.
Sevgiler öptüm bay
Cok guzel bir blogunuz var.
Dakikalarca ayrilamadim..
Kutluyorum,
Sevgiyle kalin,
Belgin-Almanyadan..
Selam,
Harika bir tatlı olmuş. Çok değişik.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yettterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
E Hadi yaz artık Serapcım.
Gülşen
çok değişik bir tatlı olmuş. elinize sağlık.
Ellerinize saglik çok güzel gözukuyor ! Aslinda bu tatli sutlaç ile cezeryenin bulusmasi sanki :D
Ikisini de sevdigim için bu tatli çok guzel olacagindan eminim ! :p
Yorum Gönder