Bu ayin etkinlik konusu "DONDURMA" Sevgili Blog arkadasim Yasemin evsahibligini yaptigi etklinlik icin Dondurmali şarlot hazirladim.
DONDURMALI ŞARLOT
Malzemeler:
1 paket hazir rulo pasta-cilekli veya cikolatali veya sade
3 x 1 kg dondurma-Cilek,cikolata,vanilya
Bu malzemeler 20 cm capinda bir kap icin ve 8-10 kisiliktir.
Yapilisi:
Dondurmanin hazirlanacagi kap strec folyo ile kaplanir.Rulo pasta ince dilimler (1 cm)halinde kesilir ve kabin her tarafi bu dilimlerle kaplanir.
Önce 1 kg dondurma buzluktan cikartilip mixer ile karistirilacak ( cok degil bir kac dakika)kivama gelinceye kadar beklenir.
Mixerle hafif cirpilip, dizilen pasta dilimlerine kalinca sürülür.
Bu işlemi yaparken diger 1 kg dondurmayida buzluktan cikartabilirsiniz.Bu arada dondurmalarin tam cözülmemelerine özen gösteriyoruz.Malum saglik acisindan.!
Son dondurmayida ayni hazirladiktan sonra eger elinizde kalmis pasta dilimleri varsa -ki bende maalesef kalmamisti-bunuda en üste yayip dondurmalari kapatiyoruz.
Sonra buzlukta iyice donmasini bekliyoruz.
Ikram edilirken büyük bir tabaga ters cevirip folyoyu kaldiriyoruz.Ve krem santi ile süslüyoruz.
Dondurmamiz ikrama hazirdir.
Bu dondurmali şarlotu ne zaman ikram etsem-tabiki ne oldugunu söylemiyorum- misafirlerime hep sürpriz oluyor.
Tabiki hazir rulo pasta bulamayanlar kendilerinin pisirecegi pastayi kulanabilirler.
Ben sarlotu hazirlar ve buzlukta hep hazir tutarim.Habersiz misafir gelince bir kac dakika önce cikartmak kafi geliyor.
30 yorum:
Harika olmus harika, ellerine saglik Serap'cigim.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, saglikla, mutlulukla ve de sevgilerimi gonderiyorum.
süper bir pasta daha doğrusu dondurmalı pasta olmuş elelrine sağlık.. yiyenlere afiyet şeker olsun canım sevgiler
ellerine sağlık. görüntüsü muhteşem yapılışı ise çok rahatmış.
sevgiler
Serrapcım.Ellerine sağlık canım.
Franda'yı anınsadım.Paris Rivolidede MARİA DE CAFEDE kızarmış
ekmek ezme elmalı charlodde yapar.
İyi bir hafta sonu canım.Neşe Kutlutan
Serapcım gerçekten süper bir lezzet ve sunum ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...
Tek kelime ile harika olmuş...
Mutlaka deneyeceğim:)))
Mutlu paszarlar...
Tek kelimeyle muhtesem bir pasta olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
Süper bir pasta olmuş.Buzlukta hazır bulundurma fikri de mantıklı.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar...
harika bir görüntü bu.
ben de ne zamandır denemek istiyorum. cesaret edemiyorum. sayende cesaret edeceğim galiba :)
dener denemez bilgilendireceğim.
ellerine sağlık canım serap.
sıcacık sevgiler.
ahh serapcığımm..
ne güzeldir senin sayfan benim gözümle bilirmisin hiç ??
bilirsin elbet her fırsat hayranlıkla anlatmaya çalışırım .
16 gündür yoğn ev halimiz ! bana arkadaşlarımı düzenli ziyaret fırsatı vermiyor. mutlaka atlamalar yapıyorum vazkitsizlik ve işlerin peşini takip etmekten.
Ben her yayınladığın posta sevgiler iletiyor,emeklerine sağlık canım diyorum..
iyi haftalar canım benim.
bahçene öpücükler benden :))
.....
Sevgili Serap,
Ellerine sağlık, dondurmalı şarlot nefis olmuş.
Bu şarlotların görüntüsünü hep sevmişimdir.
İçine dondurma yerleştirmek çok güzel bir fikir olmuş.
Süper görünüyor ellerine sağlık.
Harika bir fikir bayıldım şarlota....Ellerinize sağlık...
Sevgiler...
canım ellerine sağlık görüntü muhteşem eminim tadı da öyledir.
sevgilerimle
Bu ne güzel bir görüntü , ellerine sağlık.
sevgilerimle
super bir goruntu
ellerine saglik canimcim
kocaman selamlar
www.yenitadlar.blogcu.com
Serapcım muhteşem olmuş!!!
Ellerine sağlık..
Sevgiler...
gerçekten çok güzel olmuş hemen denicem sevgilerimle
çok pratik bir tarif, acil gelen misafirler için kurtarıcı, çok nefiss görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..
Nefis bir tarif bu. Hele de buzluktan çıkarılıp hemen kullanılabilmesi harika. Hazır kekle de çok pratik olur. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ben bu güzel tariflere bakınca hep çokk sinirleniyorum. siz ve bu tarz tarif yapan bayanlar genelde karşıdakinin herşeyi bildiğini kabul ederek çok kaba tarifler yapıyorsunuz. ama hiç birşey bilmeyen bir insan hiç birşey anlamıyor. özendim mesela şu pastaya yapayım dedim nerde. dilimleri kabın kenarına diz üstüne kalınca dondurma sür diğer dondurmayıda buzluktan çıkar pasta dilimin kaldıysa üste diz. yani bu ne dondurmalar nerde üst üstemi sürdük nedir anlamış değil. yine kızdım. bir daha tarif okumayacağım. neyse bir hışım bunu yazdım sonra geri döndüm resimden anladım mantığı ama yine de yanlış. daha detaylı anlatmak lazım. özendiriyorsunuz insanı sonrada böyle kısa tarifler. bu sitemim sadece size değil. genel olarak hep böyle oluyor tarifler
YA BEN BU SAYFAYA BAYILDIM YA...
BİSÜRÜ TARİFİN ÇIKTISINI ALDIM BİLGİN OLSUN AKŞAM DENENECEK
iyigünler bu pastayı hep dondurucudamı tutuyoruz,ve servisten birkaç dakika önce çıkarıyoruz değilmi?
peki ozaman kek çok sert olmuyormu buzlukta?
denemek istiyorum teşekkürler
Gülsencim, bu aslinda pasta degil dondurma.Sadece etrafindakiler ince dilimlenmis rulo pasta.Bu sebebtende dondurucuda tutmak gerekiyor.
Ikram etmeden bir 5-10 dakika önce cikarirsan kekler kesilebilinir hale gelecektir.
Ve hemen vakit kaybetmeden bilhassa sicak havada ikram etmen gerekiyor...Dedigim gibi bu bir pastali dondurma...
Sevgilerimi gönderiyor iyi günler diliyorum.Yaparsanda sonucunu bildirirsen memnun olurum.
teşekkürler açıklamanız için,henüz rulo pastamı alamadığım için deneyemedim,bu yazımdan sonrada portakal ağacındaki çokokremli donsdurma pastası var onu denedim,ve çok harikaydı tek korkum sizede sorduğum gibi kekin çok sert olmasıydı,onun tabanını evdeki kırık keklerimle yapmıştım sütle ıslatıp, sanırım sütle ıslattığım için,dondurmayı yemeden çıkarıp 20 dakka buzdolabında beklettim keki inanılmaz yumuşaktı dondurma hala sertken,bakalım bu tarifte kek diğeri gibi olucakmı,eğer ağzıma sert gibi gelirse belki onlarıda birazcık sütle ıslatırım birdahaki sefere,sonucu payşalıcam:)
bu pastayı etrafını örtüptemi saklıyorsunuz dondurucuda acaba?
sevgiler...
Serap hanım cam kasede işlemleri yapsak cam kase buzlukta çatlarmı acaba?
birde siz şantili haliyledemi dondurdunuz çünkü servis tabağına alırken sizin şantiler hiç bozulmsmış onu nasıl yaptınız acaba çok hoş olmuş.siz servis etmeden önce dışarıdamı bekletiyorsunuz yoksa buzdolabın alt gözxündemi?
çok soru sordum iyigünler:)
Sevgili Gülsen ben bunu elimde bulunan metal kasede dondurdum.Fakat cam kasedede baska seyler dondudum. ve hic bir sorun yasamdim.Sadece buzluktan cikarinca oda isisinda tutman gerekecek.Yani cözülmesi icin firina koydugun anda catlama oluyor.(tecrübe)
Krem santiyi ise servis yapmadan önce hazirlayip buzluktan ciktiktan sonra süslüyorum.
Servis etmeden önce yani bir 5-10 dakika önce (tabiki disarin sicakligina bagli)buzluktan
cikarirsan bu arada süslemeyi yaparsin Zaten disindaki pastada hafir cözülmeye baslar.Ama ortsai sert kalir..Unutmaki bu bir dondurma yani civik olmamasi lazim.
açıklamalarınız için çok teşekkürler,sonunda denedim şimdi hzır misafirlerim için buzlukta bekliyor:))
ben yaparken biraz zorlandım şu bakımdan ilk dondurmayı biraz fazla bekletmişim ondan hafif cıvık gibi oldu sürdükten sonra aşağıya akmaya başladı tekrar dondurucuya kaldırdım çilekli haliyle sonra çıkardım beyazı sürerken biraz çilekle karışır gibi oldu,ama sizinki tamamen birbirinden ayrı duruyor renkler hiç karışmamış inşallah bşidahakine daha iyiolur kestikten sonraki görüntüyü çok merak ediyorum.
bir paket dondurmalu kısım için tam yetiyor ama tabanına yetmiyor,ikinci paketi açıp tabanınıda yaptım.
sevgiler:)..
bu açıklamayı atlamışım,ben beyaz ve çilekten birer litre kullandım ama çikolatalıdan yarım litre denk geldi,benimkide 20 cmdi ama belki sizinkinin içi daha genişmiştir,birde bu pastayı aslında çileklinin içine çilek taneleri,çikolatalının içinede damla çikolata koyasbiliriz:)
sevgiler...
hepsi harika görünüyor iserlohna gelince sende bize kurs ver lutfeeeeeeeen.sevim
Yorum Gönder