TARÇINLI DAMLA SAKIZLI PRALIN
Malzemeler:
150 ml süt kreması
3 tatlı kaşığı (silme) tarçın
300g kuvertür-tercihen yarı bitter
400 g beyaz kuvertür
1 paket Dr Oetker Damla sakızlı vanilya şekeri
50 g parlaklik için kokos fett /alternatif olarak tereyağı -Türkiyede Biskin adi altinda satiliyor-
3 yemek kaşığı sıvı aroma( süt veya meyva suyu veya likör)
Süslemek icin ceviz,antep fıstığı meyva şekerlemeleri vs…
Yapılışı:
*300 g lık yarı bitter çikolatayı bıçak yardımı ile ufak ufak doğrayın.
*Kremayı bir tencereye koyup tarçın ile birlikte bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
*Çikolatalari,25 g yag ile sıcak kremaya ekleyip erimesini sağlayın.
*Aroma veya likörü ekleyin damla sakızlı vanilya şekerini katın.
*Ufak kare bir kabı streç folyo ile kaplayıp çikolatayı dökün ve 8 saat bekletin.
*Iyice katilaşmiş olan çikolatayı kaliptan çıkarıp istediğiniz büyüklükte kesin…
*Beyaz kuvertürü bıcakla doğrayın.Benmari usulu eritip yağın geri kalanını ekleyin.
*Biraz soğuduktan sonra kesilmiş çikolatalari teker teker beyaz çikolataya batırıp (çatal yarimi ile)
süzün ve bir fırın ızgarasi üzerinde fazla cikolatalarin için bekletin…
*Cikolata tam donmadan üzerine ceviz,badem,antep fıstığı ile süsleyin.
*Veya eritilmiş bitter çikolatayi kağıttan hazırladığinız bir küllah yardımı ile pralinlerin üzerine gezdirin..
ÖNERILER:Cikolatayi muhakkak benmari usulü eritin.
Ve erittiginiz kabin suyla temas etmemesini hatta buhara bile maruz kalmamasina dikkat edin.Ben su kaynadiktan sonra ocagin altını kapatip çikolatayi kaşık yardımı ile karıştırarak eritiyorum.
.
**Benim gibi pralin yapma setiniz yoksa pralinleri çikolataya batirmak için uzun dişli çatal veya iki çöp şişten yararlanabilirsiniz..
**Beyaz cikolatayla iki defa kaplamanizi öneririm..Pralinlere keserken bunu göz önünde tutup ona göre kesin.
**Çikolatanın cok sicak olmamasına dikkat edin.Aksi taktirde pralinler içinde hafif eriyip beyaz çikolatayi renklendirebilir.
**Bitter cikolataya damla sakizli vaniya sekeri yerine cok ince kırılmış ceviz, badem veya ince doğranmış meyva şekerleri ekleyebilirsiniz.
**Ufat tefek hatalari pralinler tamamen dondultan sonra keskin bir bıçak yardimi ile kaziyarak düzeltin..Elinizin sıcakliğini düşünerek hızlı haraket edin..
**Almanya'da Kokosfett adi altinda bembeyaz oda sıcaklığında bile kati bir yağ olan pralin yapiminda kullanilan bir tür yağdan yararlaniyoruz.Bu yağ tencerede eridiginde sıvı haline geliyor.Türkiyede varmi bilemiyorum ama bulamazsaniz tereyaği kullanabilirsiniz.
19 yorum:
Tek kelime ile muhtesem,neffffis bir görüntü.Blogcular bulusmamizda, zaten bizleride unutmayip birer poset getirdiginden dolayi tadini da biliyorum.Söyleyecek tek bir sey kaliyor.NEFIS,NEFIS, NEFIS olmuslar.
Ellerine saglik canim benim...
ayy bunlara bayıldım ben canım.çok güzel olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.
Harika bir görüntü ellerinize sağlık:)
Ne diye bilirim tam bir bomba
Görüntü de bir harika
Sevgiler
Canım tam bir bomba olmuş bunlar ellerine sağlık sevgiler...
Ne kadar güzel görünüyor Serapcım ellerine sağlık canım benim..
çok cici bunlar :)ellerinize sağlık...
Serapcigim, ben de istiyorum... Bak ilk bulusmamizda yaninda getirecegine söz ver.....:) Tek kelimeyle muhtesem görünüyorlar... Sevgilerimle, cok öptümmm...
Filizcim tesekkürler…Muhakkak getirecegim..Sevgiler
serap hanım harika bir görünüm,tadınıda harika olduğuna eminim elinize sağlık..
Kim inanır el yapımı olduğuna...Sanki çikolata dükkanından yeni alınmış gibi...Okadar mükemmel duruyorlar ki.Bu kadar tatlı bir bayanın elinden de ancak bu kadar tatlı şeyler çıkardı.Sevgiler...
Ajdacim tesekkürler….Bunlari ilk defa yaptimya ondan güzel oldular…Ikincisi ve ücüncüsü kesin fiyasko olacaktir…Tecrübe..!
çok şirin çookk güzeller:)
ellerine sağlık Serap ablacımm:)
ziyaretin için de teşekkür ederim..
sevgiler..
çok çok cici olmuşlar, bir lokmalık...ellerinize sağlık...
çok güze,bayıldım harika
gorunuyor
ellerine sağlık bende
sizi bloguma seve seve
beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Ne yapmışssın böyle.
Bunu yapamam ki, geliyororruumm.
Ellerine, emeğine sağlık.
Son noktayı koymuş anne Çiğdem
Bizzat yiyip, lezzetine bayildigim icin kendimi sansli hissediyorum :)Evde kendimde deneyecegim. opuyorum cok.
Bekledigim tarifti Serap ablacigim, deneyen herkes cok begendi. Tekrar ellerine saglik. Cok tesekküreler. Su an Getürkte Weihnachten kitabini okuyorum, tavsiyen icin ayrica tesekkür ederim.
Bayıldım resmen, ellerinize sağlık.
Her iki aromaya da bayılırım. Yapılacaklar listesine girdi bile...
Sevgiler.
Yorum Gönder