12.11.12

Tarcinli damla sakizli Pralin


8175762855_850bbefd9f_c

TARÇINLI DAMLA SAKIZLI PRALIN

Malzemeler:
150  ml süt kreması
3 tatlı kaşığı (silme) tarçın
300g  kuvertür-tercihen yarı bitter
400 g beyaz kuvertür
1 paket Dr Oetker Damla sakızlı vanilya şekeri
50 g parlaklik için kokos fett /alternatif olarak tereyağı -Türkiyede Biskin adi altinda satiliyor-
3 yemek kaşığı sıvı aroma( süt veya meyva suyu veya likör)

Süslemek icin ceviz,antep fıstığı meyva şekerlemeleri vs…

Yapılışı:
*300 g lık yarı bitter çikolatayı bıçak yardımı ile ufak ufak doğrayın.
*Kremayı bir tencereye koyup tarçın ile birlikte bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
*Çikolatalari,25 g yag ile sıcak kremaya ekleyip erimesini sağlayın.
*Aroma veya likörü ekleyin damla sakızlı vanilya şekerini katın.
*Ufak kare bir kabı streç folyo ile kaplayıp çikolatayı dökün ve 8 saat bekletin.
*Iyice katilaşmiş olan çikolatayı kaliptan çıkarıp istediğiniz büyüklükte kesin…
*Beyaz kuvertürü bıcakla doğrayın.Benmari usulu eritip yağın geri kalanını ekleyin.
*Biraz soğuduktan sonra kesilmiş çikolatalari teker teker beyaz çikolataya batırıp (çatal yarimi ile)
süzün ve bir fırın ızgarasi üzerinde fazla cikolatalarin  için bekletin…
*Cikolata tam donmadan üzerine ceviz,badem,antep fıstığı ile süsleyin.
*Veya eritilmiş bitter çikolatayi kağıttan hazırladığinız bir küllah yardımı ile pralinlerin üzerine gezdirin..
                                                                     
8175815882_4cf0cc3a89_z












ÖNERILER:Cikolatayi muhakkak  benmari usulü eritin.
Ve erittiginiz kabin suyla temas etmemesini hatta buhara  bile maruz kalmamasina dikkat edin.Ben su kaynadiktan sonra ocagin altını kapatip çikolatayi kaşık yardımı ile karıştırarak eritiyorum.


.Pralin


**Benim gibi pralin yapma setiniz yoksa pralinleri çikolataya batirmak için uzun dişli çatal veya iki çöp şişten yararlanabilirsiniz..

**Beyaz cikolatayla iki defa kaplamanizi öneririm..Pralinlere keserken bunu göz önünde tutup ona göre kesin.

**Çikolatanın cok sicak olmamasına dikkat edin.Aksi taktirde pralinler içinde hafif eriyip beyaz çikolatayi renklendirebilir.


**Bitter cikolataya damla sakizli vaniya sekeri yerine cok ince kırılmış ceviz, badem veya ince doğranmış meyva şekerleri ekleyebilirsiniz.

**Ufat tefek hatalari pralinler tamamen dondultan sonra keskin bir bıçak yardimi ile kaziyarak düzeltin..Elinizin sıcakliğini düşünerek hızlı haraket edin..

**Almanya'da Kokosfett adi altinda bembeyaz  oda sıcaklığında bile kati bir yağ olan pralin yapiminda kullanilan bir tür yağdan yararlaniyoruz.Bu yağ tencerede eridiginde sıvı haline geliyor.Türkiyede varmi bilemiyorum ama bulamazsaniz tereyaği kullanabilirsiniz.

Pralin

19 yorum:

Pasta sarayim dedi ki...

Tek kelime ile muhtesem,neffffis bir görüntü.Blogcular bulusmamizda, zaten bizleride unutmayip birer poset getirdiginden dolayi tadini da biliyorum.Söyleyecek tek bir sey kaliyor.NEFIS,NEFIS, NEFIS olmuslar.
Ellerine saglik canim benim...

mutfagabuyrun dedi ki...

ayy bunlara bayıldım ben canım.çok güzel olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.

evatolyesi dedi ki...

Harika bir görüntü ellerinize sağlık:)

nilay dedi ki...

Ne diye bilirim tam bir bomba
Görüntü de bir harika
Sevgiler

Derya Sezgin dedi ki...

Canım tam bir bomba olmuş bunlar ellerine sağlık sevgiler...

feray dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyor Serapcım ellerine sağlık canım benim..

ehlikeyfchef dedi ki...

çok cici bunlar :)ellerinize sağlık...

PETUNYALARIM dedi ki...

Serapcigim, ben de istiyorum... Bak ilk bulusmamizda yaninda getirecegine söz ver.....:) Tek kelimeyle muhtesem görünüyorlar... Sevgilerimle, cok öptümmm...

SERAP dedi ki...

Filizcim tesekkürler…Muhakkak getirecegim..Sevgiler

mehtap kuzucu dedi ki...

serap hanım harika bir görünüm,tadınıda harika olduğuna eminim elinize sağlık..

Denizin tuzu dedi ki...

Kim inanır el yapımı olduğuna...Sanki çikolata dükkanından yeni alınmış gibi...Okadar mükemmel duruyorlar ki.Bu kadar tatlı bir bayanın elinden de ancak bu kadar tatlı şeyler çıkardı.Sevgiler...

SERAP dedi ki...

Ajdacim tesekkürler….Bunlari ilk defa yaptimya ondan güzel oldular…Ikincisi ve ücüncüsü kesin fiyasko olacaktir…Tecrübe..!

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

çok şirin çookk güzeller:)
ellerine sağlık Serap ablacımm:)
ziyaretin için de teşekkür ederim..
sevgiler..

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

çok çok cici olmuşlar, bir lokmalık...ellerinize sağlık...

Aicha Dalgic dedi ki...

çok güze,bayıldım harika

gorunuyor

ellerine sağlık bende

sizi bloguma seve seve

beklerim

bisous bisous

www.fraise-framboise.blogspot.com

Oglak Kizlari dedi ki...

Ne yapmışssın böyle.
Bunu yapamam ki, geliyororruumm.
Ellerine, emeğine sağlık.

Son noktayı koymuş anne Çiğdem

perilersofrasi dedi ki...

Bizzat yiyip, lezzetine bayildigim icin kendimi sansli hissediyorum :)Evde kendimde deneyecegim. opuyorum cok.

nesrin dedi ki...

Bekledigim tarifti Serap ablacigim, deneyen herkes cok begendi. Tekrar ellerine saglik. Cok tesekküreler. Su an Getürkte Weihnachten kitabini okuyorum, tavsiyen icin ayrica tesekkür ederim.

sare dedi ki...

Bayıldım resmen, ellerinize sağlık.
Her iki aromaya da bayılırım. Yapılacaklar listesine girdi bile...
Sevgiler.

Diğer yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...