Sacher pastasi Avusturya'nin meshur cikolatali pastasidir…Bende orjinal tarife sadik kalarak bir kac kez yaptim…Bu tarif ise sacher uslu yine cikolatali ve armutlu bir kek...
ÇIKOLATALI ARMUTLU KEK
"Sacher usulü"
Malzemeler:
250 g bitter çikolata
8 yumurta
150 g tereyağı
150 g un
150 g şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
30 g pudra şekeri
3 armut
2 kaşık reçelyap
1 limon suyu
1tatlı kasığı tarçın
200 g kuvertür
100 g sıvı krema
15 g hindistan cevizi yağı(Türkiyede Biskin) veya tereyağı
Yapılışı:
°Çikolatanin 200 gramını parçalayın ve benmari usulü eritin.
°Tereyağı,şekeri ve vanilya şekerini çırpın..Yumurta sarılarını teker teker içine katıp karıştırın.
°Erimiş çikolatayi katın.
°Unu ve kabartama tozunu eleyerek ekleyin.
°Yumurta beyazını pudra şekerini yavaş yavaş serperek kar haline getirin.
°Çikolatalı karışıma ekleyin,fazla karıştırmayın…!
°26 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayın ve ve hamuru boşaltın.Üzerini düzeltin.
°150° dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pisirin..
°2 armutu soyup çekirdeklerini çıkarın..Küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın.Tarçın ve limonsuyunu ekleyin..Üzerine reçel yap ekleyip bir kaç dakika pişirin…Koyulaşınca indirip el blenderi ile çırpın veya çatal ile ezin.
°Tamamen soğumuş keki ortadan enlemesine kesin.Armut reçelinin yarısını kekin bir katına sürün.Üzerine kekin diğer yarısını kapatın.
°Reçelin diğer yarısını kekin üstüne ve yanlarına incecik sürün.
°Kuvertürü bıçakla ufaltın…tencereye kremayı koyup kuvertürü ekleyin.Hafif ısıda çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.
°Hindistan cevizi yağı( veya Biskin veya tereyağı) nı ekleyin ve kekin üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile düzgün bir şekilde sürün..
°Diger armutu soyup dilimleyin…Geri kalan 50 gr çikolatayi rendeleyin ve pastanin üzerini armut dilimleri ve cikolata rendesi ile süsleyin.
24 yorum:
Serapcım muhteşem bir pasta olmuş
ellerine sağlık sevgiler...
nefis görünüyor canım,ellerine sağlık...
Serap'cigim cok begendim kekini,
harika bir tat eminim.Anlayamadigim 15 hindistan cevizi yagi.25 er gr
olan küplerdenmi bahsediyorsun.
Mesela "Palmin kokos fett"
Ellerine saglik canim...
Fatma ablacim tabikide 15 g olacakti.Ben yanlis yazmisim…Hemen düzelttim..Tesekkürler
görüntü harika tadını düşünemiyorum bile.. ellerine sağlık
Harika görünüyor,ellerinize sağlık...Olsa da yesem dedim vallahi.. :)
Ellerine saglik arkadasim... Kismetse yarin ben de yapmak istiyorum, tasinma esnasinda calisanlara kuvvet lazim degil mi ya..::) Tabii benim de yemem lazim bu esnada,,, malum ben de calisicam... Yoksa biliyorsun, kalorili ya, yemem ben..::))) Sevgilerimle, coook öptüm serapcigim...
Serapcım muhteşem olmuş,hemen deneyeceğim..ellerine sağlık canım..Süper görünüyor...
Harika bir görüntü, nefis. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık..
serapcim hangi ara sen mutfaga girip bu nefis keki yaptin???
ellerine saglik canim süper bir görüntü
Sevimcim arsiften cikti…Yoksa ancak kendime geldim vallahi…
Enfes görünüyor Serap, diyete başlamadan önce koca bir dilim yemeliyim :))
Seraaappp bu ne güzel bir kek aman yarabbi bayıldım. Hemen denemem ve oturup kendim yemem gerek..
Feraycim güzel yorumun icin tesekkürler..Sabah sabah pek bir hosuma gitti...Sana iyi bir hafta sonu ve hayirli cumalar diliyorum..Berlinden sevgiler
elelrine saglik
canim çok guzel
gorunuyorlar
ordan belçikaya
da yolasana :p
bende bloguma bekleri
merhabalar, sitenize ilk defa ugruyorum ve hemen uygulayacak tarifler buldum. bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkürler :)
Selamcim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler…Berlinden sevgil ve selamlar..
Nasıl güzel görünüyor böyle..
"Ye beni"der gibi poz varmış..
Ellerine sağlık.
Muhtesem gorunuyor canim ellerine saglik
Çok çok güzel görünüyor. Fotoğraflara bakarken sanki yemişim gibi bir mutlu oldum :)
Ellerine sağlık..
Ben de bu pastadan istiyoruuumm :)
Ellerine saglik adasim mutlaka deniycem canim.
Sevgilerimle...
serap abla çok güzelmiş bu pasta ya bayıldım yaparım ben bunu ama reçel yap şartmı...
Positf pembem , armutlu cikolatali pastam icin recel yap sartmi diye sormussun....armutlu yapmayacaksan eger herhangi bir recel kullanabilirsin...Yok eger tarifi tam uygulamak ama recelyap kullanmak istemiyorsan armutlari pisirirken icine biraz su ile acilmis nisasta ekleyip bir tasim kaynatabilirsin böylelikle koyu kivama gelecek ve pasta katlarina sürebilecek halde olur...
Sevgilerimle.
Yorum Gönder