KAPARILI PATATESLI KUŞKONMAZ SALATASI
Malzemeler:
1 kg patates
500 g kuşkonmaz
1 limon suyu
1 yemek kaşığı kapari
3 yemek kaşığı zeytinyagi
tuz ve tane karabiber
biraz şeker
Yapılışı:
Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın..Daha sonra soyup ve soğumaya bırakın..
Kuşkonmazların alt kısımlarını kesin ve mümkünse kuşkonmaz tenceresinde şeker ve tuz atarak biraz haşlayın.
Istediğiniz yumuşaklıga gelince -ki ben biraz diri kalmasindan yanayım- çıkarıp hemen soğuk suya atın..
Patatesleri ufak ufak doğrayın….bir kaba alın,kuşkonmazlari 3 er cm uzunluğunda kesin…kaparileri ekleyin..
Limon suyu,zeytinyağı,tuz ve çekilmiş tane karabiber ile bir sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine dökün…
Kuşkonmaz tenceresi nedir?
Kuşkonmaz tenceresi oldukca uzun icinde metalden süzgeci olan dar bir tenceredir..Kuşkonmazların baş kısımları çabuk piştiğinden süzgeçli tencereye baş kısımları suya gelmeyecek şekilde dik konur ve böyle pişirilir…Pişme sonunda ise süzgeç tencereden çıkarılır.
Tenceresi olmayanlara tavsiyem kuşkonmazların baş kısımlarını digerlerinie nazaran suya biraz daha geç atmanız….!
8 yorum:
Cok güzel bir salata, ellerine saglik Serap abla.
NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
Kuşkonmaz hiç yemedim ve denemedim. bu görselde lezzet kokuyor. Ellerinize sağlık
Güzel blog !!! Kolay gelsin
Çok hoş görünüyor bayıldım , kuşkonmaz tam bir şifa kaynağı , mutlaka denenmeli sevgiler
Istah acici bir görüntü,nefffiis.
Ellerine saglik canim..
Nefis :))
Görüntü tadının elçisi olmuş bence :)
Ellerinize sağlık, bana da beklerim,
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
sevgiler...
Fotoğrafına vurulmuştum, lezzeti de bir harika olmuştur.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder