Karnıbahar ile yapılan yemekler bir elin parmağini geçmeyecek kadar kısıtlıdır…Ama genellikle kızartması,çorbasi,salatası ve besamel soslusu yapılır…Açıkcası bizim evde de durum böyle..Bugün ise paylaşacagım tarif yine bir beşamel soslu ama bol peynirli.Ister ana yemek olarak istenirse etin yanına da yakışacagını uygun gördüğüm karnibahar...
PEYNIR SOSLU KARNABAHAR
Malzemeler:
1 karnıbahar
1 çay bardağı süt
2 yemek kasığı tereyağı
2 yemek kasığı un
2 su bardağı süt
Hint cevizi rendesi
beyaz biber veya karabiber
1 kase rendelenmis kaşar ve dil peyniri
tuz
Yapılışı:
Karnıbaharı ayıklayip ufak parçalara bölün ve yıkayın
Yaklaşık 1,5 litre suyu tencereye alın ve kaynatın..Içine çay bardagı sütü ve tuzu ilave edin.
Karnıbaharları yumuşayıncaya kadar pişirin..
2 su bardağı sütü ısıtın
Başka bir tencerede sosu hazırlamak için tereyağını eritip unu katın ocağın altını biraz kısarak kavurmaya devam edin.Kokusu çıkınca sütü azar azar ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın ve sütü tamamen yedirin..Ardindan peynirleri, beyaz biberi ve hint cevizi rendesini ekleyip tuzunu katın..Gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz..
Karnıbaharları sudan çıkarıp süzün.Sosu üzerine döküp kavrulmuş dolma fıstığını serpin.
Serap diyor ki ….Üzerine file badem,kaju fıstık veya ufalanmiş kizartılmış ekmek kırıntılarıda çok yakışıyor.
4 Kisilik/Hazırlama süresi 20 Dak
1 yorum:
Çok güzel görünüyor, lezzetli olmalı, ellerinize sağlık...mutlu bayramlar...
Yorum Gönder