Birçoğumuzda hurma maalesef sadece Ramazan ayında yeniliyor, ondan sonrada adı bile anılmıyor.Hatta marketlerde bile raflardan kalkıyor..Biz hurmayı çok sevdiğimizden ve Ramazan dışında da yemekten hoşlandığımızdan epey bir stok yapıyor ve hurmalardan değişık tatlar keşfetmeyi seviyorum…
Sizinde elinizde belki Ramazandan kalmiş ve iyice kurumadan değerlendirmek istediğiniz hurmalarınız varsa işte bir kek tarifi..
,Sizinde elinizde belki Ramazandan kalmiş ve iyice kurumadan değerlendirmek istediğiniz hurmalarınız varsa işte bir kek tarifi..
HURMALI ISLAK KEK
Malzemeler:
2 yumurta
180 g Hurma (1 kase)
125 ml su (yarım bardak)
100 g oda ısısında tereyağı
100 g esmer şeker ( yarım bardak)
180 g un ( 1 bardak)
1 paket kabartma tozu
Biraz tarçın ve Muskat(Hint cevizi)
Yapılışı:
Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve ince ince kıyın
Ufak bir tencereye hurmayı ve suyu koyup bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Un,kabartma tozu,tarçın,ve hint cevizi rendesini karıştırıp eleyerek şekere katın..
Yumurtalari teker teker ekleyin..
Fırına dayanıklı ufak bir kaliba boşaltın.
180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
Sosu icin malzemler:
150 g Esmer şeker (1 bardak)
150 g Tereyağı
I paket vanilya
175 g Krema (1 bardak)
Sos hazirlanisi:
Tüm malzemeyi ufak bir tencereye koyup karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın.Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğuması için bekletin..
Soğuyan keki istediğiniz şekilde kesin ve üzerine sos dökün..
Ben ılık sos eşliğinde yemeyi tercih ediyorum..
Hazirlama süresi 35 dakika
Daha önce hazırladığım hurmali bir tatlı
Kahveli Hurma Tatlısı
4 yorum:
Hurmayı her daim yemeyi seven biri olaraktan tarife bayıldım. Ellerinize sağlık..
Lezzet dolu bir blog... Ellerinize sağlık.Hemen deneyeceğim çünkü gerçekten enfes görünüyor. bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/
Elinize sağlık çok güzel olmuş:))
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sizi zevkle takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimi bıraktımmmm...:))
Yorum Gönder