"PIRASA ÇORBASI"
Malzemeler:
1-2 adet pırasa
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
bir kaç sap kereviz yaprakları veya maydanoz
Tavuk veya et suyu
tuz
Terbiyesi için 1 yumurta sarısı ve 1/2 limon suyu
Yapılışı:
Soğan ve pırasa küp şeklinde doğranıp sıvı yağda hafif kavrulur.Ince dilimlenmiş kereviz yaprakları ve pirinç eklenir.Tuzu kontrol edip et suyu ilavesi ile pisirmeye bırakılır.
Arzu edilirse indirmeye yakın terbiyesi yapılır.
Bunun için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır pişen çorba suyundan kaşık kaşık eklenip karıştırılmaya devam edilir..Daha sonra yavaş yavaş kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynattıktan sonra altı kapatılır…
Pisirme süresi 20 dakika
AFIYET OLSUN
Malzemeler:
1-2 adet pırasa
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
bir kaç sap kereviz yaprakları veya maydanoz
Tavuk veya et suyu
tuz
Terbiyesi için 1 yumurta sarısı ve 1/2 limon suyu
Yapılışı:
Soğan ve pırasa küp şeklinde doğranıp sıvı yağda hafif kavrulur.Ince dilimlenmiş kereviz yaprakları ve pirinç eklenir.Tuzu kontrol edip et suyu ilavesi ile pisirmeye bırakılır.
Arzu edilirse indirmeye yakın terbiyesi yapılır.
Bunun için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır pişen çorba suyundan kaşık kaşık eklenip karıştırılmaya devam edilir..Daha sonra yavaş yavaş kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynattıktan sonra altı kapatılır…
Pisirme süresi 20 dakika
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder