10.3.15

Yesil pilav


Yesilli Pilav

YESILLI PILAV  (6 kisilik)

Malzemeler
2  kase baldo pirinc
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 kase haslanmis bezelye
2 kasik tereyagi
tuz ve bir kac damla limon suyu

Yapilisi
Pirincleri tuzlu  kaynar suda yarim saat bekletin..Daha sonra bir kac yikayarak iyice süzün.
Tencereye tereyagi alip eritin.Icerisine pirincleri ve  2 kase kaynar su ile birlikte tuzunu  ve limon suyunu ekleyin..Tencerenin kapagini kapatip kaynamasi icin bekleyin.Kaynadiktan sonra bezelyeleri katip altini kisin ve suyunu cekmesini saglayin..Diger tarafta yikadiginiz maydanoz ve dereotlarini ince ince kiyin.
Pilavi indirmeye yakin yesillikleri ekleyin ve altini kapatin..Tencerenin üzerine bir havlu kagit yayin ve kapagi ile birlikte dinlendirdikten sonra servis edin..

Hazirlama süresi 45 dakika

2 yorum:

Serap dedi ki...

Selamlar

Şahane gözüküyor şuan kalkıp yapasım geldi :)

durutarifler dedi ki...

Nefis nefis ellerine sağlık