YESILLI PILAV (6 kisilik)
Malzemeler
2 kase baldo pirinc
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 kase haslanmis bezelye
2 kasik tereyagi
tuz ve bir kac damla limon suyu
Yapilisi
Pirincleri tuzlu kaynar suda yarim saat bekletin..Daha sonra bir kac yikayarak iyice süzün.
Tencereye tereyagi alip eritin.Icerisine pirincleri ve 2 kase kaynar su ile birlikte tuzunu ve limon suyunu ekleyin..Tencerenin kapagini kapatip kaynamasi icin bekleyin.Kaynadiktan sonra bezelyeleri katip altini kisin ve suyunu cekmesini saglayin..Diger tarafta yikadiginiz maydanoz ve dereotlarini ince ince kiyin.
Pilavi indirmeye yakin yesillikleri ekleyin ve altini kapatin..Tencerenin üzerine bir havlu kagit yayin ve kapagi ile birlikte dinlendirdikten sonra servis edin..
Hazirlama süresi 45 dakika
2 yorum:
Selamlar
Şahane gözüküyor şuan kalkıp yapasım geldi :)
Nefis nefis ellerine sağlık
Yorum Gönder