2.5.15

PANCARLI KIRMIZI HUMUS

Pancarı cok severim çorbası,salatası, yoğurtlusu her halinle cok tükettiğimiz bir sebzedir. .  B vitamini ve  demirden zengin olan bu kök sebzeden bazıları nedense toprakımsı tadindan dolayı pek hoşlanmaz..Ama aşağıdaki tarifte içine giren kimyon ve sarımsaktan dolayı o tat tamamen kayboluyor…Haydi misafirlerimizi degişik bir humusla şaşırtalım mı?

_DSC0570


Kirmizi Humus

Malzemeler:

250 g haşlanmış kırmızı pancar
100 g haşlanmış nohut
2 kaşık tahin
biraz kimyon
1 -2 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
tuz,karabiber
zeytinyaği

Yapilisi:

Nohut, pancar,limon suyu ve zeytinyağını mutfak robotunda püre haline getirin.Daha sonra tahini ekleyin.Ezilmiş sarimsağı,tuz karabiber ve kimyonu katıp tatlandırın..


Hazırlık süresi 15 dakika
Hazırlık süresi 40 dakika(pancar ve ıslatılmış nohutu pişirme süreci icinde)













Hiç yorum yok: