5.6.15

Badem sütü

Hazirlamasi cok kolay bir süt tarifi var sirada..Bu sütü laktoz duyarli kisiler rahatlikla tüketebilir.…Icerisinde doymus yag ve kolesterol yok. Smotielerde,kahvaltilik gevreklerde ve süt giren  heryerde rahatlikla kullanabilirisniz.

badem sütü

BADEM SÜTÜ

Malzemeler:

150 g badem (ince kabuğu soyulmuş veya soyulmamış farketmiyor)
1 litre su

Arzuya göre biraz bal veya agave şurubu,vanilya şekeri,bal ve kakao

Yapılışı:

Bademleri bir kaba alıp üzerini bir iki parmak geçecek kadar suyla 8 -12 saat  ıslatmaya bırakın..
Süre sonunda suyu süzüp üzerine 1 litre su döküp mutfak robotunda ezilene kadar 2-3 dakika  çekin..
Bir tülbent yardımı ile süzün mümkünse elinizle iyice sıkın..
Badem sütünüz kullanılmaya hazır…
Isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz..Tatlı olmasını isterseniz bal vey agave şurubu katıp tatlandırabilirisiniz..Kakaoda cok yakışıyor.

Su miktarını artırıp azaltmanızda mümkün...

Hazırlık süresi : 10 dakika

Serap diyor ki….Arda kalan bademleri ise kek veya kurabiye yapımımında kullanmak için kaldırabilirsiniz..
Ayrıca ceviz,fındık va kaju ile de bu sütü hazırlamaniz mümkün..

Vejeteryan ve laktoz duyarlı kişiler için ideal bir alternatif...


badem Süzüldükten sonra geriye kalan bademler..Kek kullanimina hazir...

Hiç yorum yok: