Hazirlamasi cok kolay bir süt tarifi var sirada..Bu sütü laktoz duyarli kisiler rahatlikla tüketebilir.…Icerisinde doymus yag ve kolesterol yok. Smotielerde,kahvaltilik gevreklerde ve süt giren heryerde rahatlikla kullanabilirisniz.

BADEM SÜTÜ
Malzemeler:
150 g badem (ince kabuğu soyulmuş veya soyulmamış farketmiyor)
1 litre su
Arzuya göre biraz bal veya agave şurubu,vanilya şekeri,bal ve kakao
Yapılışı:
Bademleri bir kaba alıp üzerini bir iki parmak geçecek kadar suyla 8 -12 saat ıslatmaya bırakın..
Süre sonunda suyu süzüp üzerine 1 litre su döküp mutfak robotunda ezilene kadar 2-3 dakika çekin..
Bir tülbent yardımı ile süzün mümkünse elinizle iyice sıkın..
Badem sütünüz kullanılmaya hazır…
Isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz..Tatlı olmasını isterseniz bal vey agave şurubu katıp tatlandırabilirisiniz..Kakaoda cok yakışıyor.
Su miktarını artırıp azaltmanızda mümkün...
Hazırlık süresi : 10 dakika
Serap diyor ki….Arda kalan bademleri ise kek veya kurabiye yapımımında kullanmak için kaldırabilirsiniz..
Ayrıca ceviz,fındık va kaju ile de bu sütü hazırlamaniz mümkün..
Vejeteryan ve laktoz duyarlı kişiler için ideal bir alternatif...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder