Malzemeler:
350 g süt reçeli
2 paket toz krem şanti
500 g çekirdeği çıkmış kiraz veya vişne( taze veya dondurulmus)
3 paket tam tahilli biskuvi
yarım çay bardağı su
3 tatlı kaşığı granül kahve
Yapılışı
2 paket toz krem şantiyi üzerindeki talimata göre hazırlayın..(200 ml sütten fazla kullanmayin.bize koyu bir şanti lazim)
Çırpılmış şantiye süt reçelini katıp iyice birbirlerine karışmasını sağlayın.
Kare bir kaba biskuvilerin 3/1 ini yayın ve kahve ile hafif ıslatın
Kremayi 3 e bölün ve 3/1 ini yayın.
daha sonra kirazlari gelişi güzel hafif bastırarak kremanın içine batirin.
Sonra yine biskuvi kahve ve krema olarak bu islemi 2 defa daha tekrarlayin.
En üstüne biskuvi kırıntıları serpin..Benim elinde biraz kahve vardı ve son olarak bunu üzerine damlatıverdim..
En az 6 saat en iyi sonuç icin 12 saat buzdolabinda bekletin..
Sonra dilimleyip ikram edebilirsiniz…
Hazirlik süresi 20 dakika
Bekleme süresi 6-12 saat
Serap diyorki…Toz şanti yerine sıvı kremayı çırparakta kullanabilirsiniz…Yanlız bunun için 2 adet krema sertleştirici kullanmanıyı tavsiye ederim.Vişne,kiraz dışında cilek kayısı şeftali gibi meyvalarida kullanabilirsiniz..
Süt receli vez süt karameli tarifi assagida..
http://birdilimbirtutam.blogspot.de/2012/03/karamel-sosu-sekersiz.html
1 yorum:
iyi bir site teşekkürler.
Yorum Gönder