12.9.15

Yagsiz Dolma fistikli kek -Gateau L'armagnac-

Fransızların Gateau L'Armangac keki.Bu kek adını  üzerine dökülen kanyaktan -Kanyaklı Kek- alıyor…Kanyak yerine romda kullanılıyor.Ben ise size içkisiz-portakal suyu ile yapılan  versiyonunun tarifini verecegim..
Dolma fistikli kek

FISTIKLI YAGSIZ KEK 

Malzemeler
1,5 çay bardağı un (100 g) Un
1 çay bardağı seker (120 g) seker
1 çay  bardağı -iri cekilmis badem
1 çay   bardağı  fıstığı
1/2 tatli kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
4 yumurta
1 tutam tuz

Üzeri icin 
5 kaşık portakal suyu
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar haline getirin.
Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile 3 dakika çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin ve yumurta sarılarına biraz unlu karışım biraz akından olarak üsten alta gelecek şekilde yedirin..
En son bademleri ekleyin ve yağlanmış 24 cm lık kalıba döküp üzerine fıstıkları serpin.
Kek pişerken ufak bir kapta pudra şekeri ve portakal suyunu seker tamamen eriyinceye kadar ısıtın.
Fanlı fırında 160 ° derecede
Fansiz fırında180 °
Gazlı fırında 3  de       25 dakika pişirin.
 bir çöp şiş yardımı ile delikler açın ve şekerli portakal şurubunu döküp mümkünse ılık servis edin..

Hazirlik süresi 45 dakika

Fistikli yagsiz kek


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Apfel kuchen yapabilir misiniz? Sizden Alman tariflerini takip etmeyi cok isterim; sevgiler..

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, çok güzel çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.