13.4.20

Balik yahnisi



Baligi hic  böyle denediniz mi? Istediginiz balik cesitlerinden hazilayabileceginiz pilav, makarna veya salata esliginde güzel bir tarifim var.


BALIK YAHNISI

Malzemeler:

500-600 g kilciksiz balik cesitleri
(ben mezgit,somon ve karides kullandim siz istediginiz baligi kullanabilirsiniz)
 1 buyuk sogan
2 dis sarimsak
1 havuc 
2-3 adet domates veya domates suyu
2 defne yapragi
tuz,karabiber,pul biber
kekik

Yapilisi:
Soganlari yemeklik dograyin-Havuclari domatesleri  soyup küp küp dograyin
Tavaya 3-4 kasik  zeytinyagini alip kizdirin.Ardindan soganlari atin ve bir iki cevirip havuclari ve minik dogranmis sarimsagi ve domatesleri-veya domates suyunu ekleyin.Tuz karabiber defne yapraklari kekigi ve pul biberi ekleyip havuclari yumusayana kadar pisirin.Suyunu kontrol edin gerekirse ekleyin.
Havuclarin yumusadigindan emin olduktan sonra defne yapraklarini cikarin ve kusbasi dogradiginiz balik etlerini atip bir kac dakika kontrollu pisirin.

Serap diyorki: Yahniyi arzu ettiginiz balik ile zenginlestirebilirsiniz.Tek cesitte kullanmak mumkün elbet.




Hiç yorum yok: