21.4.20

Hamur kizartmasi

Her nekadar hamur islerinden uzak dursamda ara sira kacamaklar da yapmiyor degilim.Bugun bunu tercihim ise ilki cocuklugumda babaannemin sikca yapmasi- ki bazen o zamanlardaki  lezzetleri özlemiyor degiliz degil mi?Ikincisi ise yag cekmemesi...Yaninda cay ve kasar baska birseye gerek yok....


HAMUR KIZARMASI

Malzemeler:
1 bardak yoğurt yaklasik 250 g
3 adet yumurta
 1 tatli kaşığı tuz 
 1 cay kasığı karbonat
3-3,5 su bardak un  yaklasik 375g
biraz limon suyu

Yapilisi
Karbonatin uzerine limon suyunu sıkıp aktive haline getirin.Üzerine yoğurt ve yumurtaları kırın.Tuzu serpip unu ilave edin.
kulak memesi kivaminde bir hamur olsun.
Yarim saat dinlendirdikten sonra hamuru merdane ile açın ne kalın ne ince olsun yaklasik 4 5 mm.
sonra 2 parmak genisliginde seritler kesip bunlardan da verev parcalar kesip hazirlayin.
Yagi kiyartin hamurlari arkali önlü kizartin.
Kagit havluya alin...
Kasar peyniri ve cay esliginde ister kahvaltilik isterseniz 5 cayina tüketebilirsiniz.

Serap diyorki:Babaannem hamurlari yaga atmadan önce uzerlerine biraz tuz serpip elinle hafif bastirirdi....o tuzlar yerken agiza gelince muthis oluyor.


Hiç yorum yok: