2.1.11

Atistirmalik milföy rulolari

Bu rulolari bir dergide görüp zaten sürekli buzlugumda bulundurdugum milföylerden carcabuk hazirladim.Gördügünüz tabaya yerlestirdim.. Bir kac dakika sonra tabak bombostu..hayretler icinde esime baktigimda .o da tadindan duydugu mutluluk ile birlikte bana gülümsüyordu..Bunun üzerine ikinci kez  pisirildi.Icindeki ceviz ile muhtesem bir tat...Partiler icin sofraya yakisir bir atistirmalik diye düsünüyorum...Az malzeme.. bol tat........
atistirmalik citirlar
 CEVIZLI DOMATESLI RULOLAR
Malzemeler;
Milföy hamuru-1 avuc iri cekilmis ceviz- 6 dilim kurutulmus domates-bir kasik tereyagi-bir yumurta sarisi
Yapilisi:
Kurutulmus domatesleri yumusamalari icin biraz suda bekletin,iyice süzün ve minik minik dograyin.Domatesleri cevizleri ve iyice yumusamis tereyagini  karistirin.Milföyü merdane yardimi ile biraz inceltin...ortadan ikiye bölün..
Milföylerin üzerine bu karisimi sürün ve genis tarafindan rulo seklinde sarin.ucuna su sürüp yapismasini saglayin.1 parmak kalinliginda kesip yagli kagit sarilmis tepsiye dizin..Yumurta sarisi sürüp 200 dereceli firinde10 15 dakika pisirin.
Rulolar fazla kalin olmasin.Sadece iki defa sarilacak sekilde rulo yapin.

Milföy rulolari

28.12.10

Mantar salatasi

mantar salatasi

MANTAR SALATASI
Malzemeler:
500 g taze mantar( taze ve sert olmasi gerekiyor)
1 avuc ceviz
1 limon suyu
4 yemek kasigi zeytin yagi
tuz,tane karabiber
Bir kac yaprak yesillik(kivircik veya roka)
Yapilisi:
Cevizleri teflon tavada hafifce kavurun.Sogumalari icin bir kenara birakin.Mantarlari dilimleyin.Yikanmis ve iyice kurulanmis salata yapraklarini tabaga yerestirin.Mantarlari cevizlerle birlikte karistirin.Limon suyu yag ve baharatlari krema kivamina gelinceye kadar iyice cirpin.Üzerine yagli soso dökün...
Serap diyor ki.....Bu salatayi mümkün oldugu kadar yemeden cok kisa bir süre önce hazirlayin..Mantarlarin diri olmasi gerekiyor..
Ama siz yumusak isterseniz  o zaman sosunu daha önce dökebilirsiniz...

22.12.10

Kagitta sebzeli levrek filetosu

Bu yemeyi Sertap Erener bit televizyon kanalinda yapmisti.Hafif olmasi nedeni ile ilgimi cekmis ve not almistim..O günden beridir ara sira yaparim...Gercekten cok hafif-yag yok-kizartma yok-bol sebzeli-yaninda salata ile tam bir diyet yemeyi
sebzeli balik
 Sertap Erener usulü
"Kagitta sebzeli levrek filetosu"
Malzemeler:
Kisi sayisina göre Levrek filetosu
Mantar,kabak,sarimsak,domates,taze sogan,biraz taze zencefil
Hazir teriyaki sos
Yagli firin kagidi
Limon dilimleri
Tuz karabiber
Yapilisi:
Balik filetolarini 1 gece önceden teriyaki soyuna yatirip bekletin.Sebzeleri dilim dilim dograyin.Zencefili ince ince dilimleyin.
Kisi sayisina göre yagli kagitlari kare kare kesin.Baliklari teriyaki sosundan cikarip kagitlara bölüstürün.Üzerine hazirlanan sebzeleri bölüstürün.Sonra kagitlari sıkı bir sekilde kapatın.Firin tepsisine dizin ve tepsiye bir cay bardagi su dökün.20-30 dakika pisirin.
Teriyaki sosundaki tuzdan dolayi tuzunu ona göre ayarlayin.
Salata esliginde limon dilimleri ile servis edin..
Arzu ederseniz kisilik degilde, baliklarin hepsini büyükce yaydiginiz kagida da koyup agzini kapatip pisirebilirsiniz.
Levrek yerine benim cok kullandigim ve hatta artik Türkiye'de de satilan panga baliginida kullanabilirsiniz.
Teriyaki sosu bulamazsaniz soya sosuda kullanabilirsiniz veyahut ta Emine Bederin teriyaki tarifi icin tikla...!
sebzeli balik

sebseli balik