14.12.10

Kirmizi pancar corbasi

pancar corbasi
KIRMIZI PANCAR CORBASI
Malzemeler
500 g pancar
1 sogan
1,5 litre su
2 kasik yag
1 kasik sirke
tuz,tane karabiber
krema
sebze bulyon veya tuzot
Yapilisi
Pancarlari tuzlu suda yumusayincaya kadar haslayin.Daha sonra bir eldiven yardimi ile(elleri boyamamasi icin) kabuklarini soyup gelisi güzel dograyin.
Sogani yemeklik dograyin ve tencerede yag ile birlikte kavurun.Pancarlari katin suyu sebze bulyonu(veya tuzot) ekleyin tane karabiberi, sirkeyi ekleyin ve kisik ateste 10 dakika kaynatin.
Varsa el blenderi yoksa süzerek pancarlarin iyice ezilmesini saglayin.
Tuzunu kontrol edin.Gerekiyorsa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Tabaklara corbayi koyup 1 kasik cig krema ve 1 dilim kizarmis ekmek ile ikram edin.
Beyaz tabaklarda alisilmisin disinda bir renk.....

10.12.10

Cheeseburger cookies

Sevgili Hasret  beni "kurabiye etkinligine" davet etmis..Gecen sene okudugum bir romanda 12 arkadasin her sene sonu bir araya gelip birbirleri icin yaptigi,birbirinden güzel kurabiyeler esliginde, yil boyunca yasadiklarini anlattiklari gercek bir hikayeden alinan bu kitapta, bana en ilginc gelenini biraz degistirerek hazirlamaya karar verdim.Ilgilenenler icin kitabin adi
"Der Christmas Cookie Clup" Ann Pearlman.Sevgili Hasret'ede buradan kolay gelsin diyorum.
cheesecake cookies
CHEESEBURGER-COOKIES
(cheeseburger kurabiyeleri)
Malzemeler:
Hazir kurabiye(yuvarlak,üzeri hafif bombeyli)
200g labne peyniri
75 g bitter cikolata
susam
3-4 kasik pudra sekeri
biraz süt
kirmizi,sari ve yesil gida boyasi
dilimlenmis hindistan cevizi veya rendesi
Yapilisi:
Köftesi icin:
Cikolatayi benmari usulu eritin.Labne peynirine ekleyip hemen karistirin.Buzdolabinda bekletin.
Peyniri icin:
Bir kabta pudra sekerini cok az süt ile karistirin.Akici bir kivam olmamasina dikkat edin.Bu sebebten sütü damla damla eklemenizi öneririm.Sari gida boyasini ekleyin icine bir kac damla kirmizi boya katin.Peynir rengi olana kadar renk katin.Sertce bir kivam olsun..
Salatasi icin:
Hindistan cevizini bir ufak posete koyup icine bir kac damla yesil gida boyasi ekleyin.Ve torbayi sallayarak hindistan cevizinin yesil olmasini saglayin..Rengini ayarlayin...!
Ben hindistancevizi dilimleri kullandim.
Hazirlanisi:
Elinizdeki kurabiylerin yarisina, bombeyli kismi alta gelecek gibi "peyniri" kasik yardimi bolca sürün ve biraz kurumalari icin bekletin..
"Köftelerini" hazirlamak icin elinize biraz labne peynirini alip yuvarlayin ve hafif yassiltin.Kurabiylerin digerlerine bu köfteleri koyun.Üzerlerine "salatalari"dizin.
Sonra peynirli kurabiyeleri üzerlerine kapatin...Ilk önce bir tane hazirlayin.Bu arada peynir hemen akiyorsa kivamini yogunlastirin veya biraz daha fazla kurutun..
Üzerlerine susam serpin..
cheesecake cookies

cheesecake kurabiye

7.12.10

portakalli irmik tatlisi

portakalli irmik

PORTAKALLI IRMIK TATLISI
Malzemeler:
9 corba kasigi seker
10 "           "     irmik
1 litre süt
1 vanilya
biraz margarin.
Üzeri icin:
3 bardak portakal suyu
3 corba kasigi nisasta
Yapilisi:
Irmik ,süt ,seker,vanilyayi bir tencereye koyup sürekli karistirarak pisirin.Pisen bu kremayi bir cam kaseye bosaltin.
Üzeri icin portakallarin suyunu sıkın, nisastayi ekleyin ve karistirarak pisirin.(ben portakal suyunu süzüp kullandim)
Bu sosu irmikli muhallabinin üzerine dökün.Ve iyice soguyup katilasmasi icin bekletin..
Daha sonra dilimlere kesip veya benim gibi kurabiye kaliplarinla kesip portakal dilimleri ile servis edin.

Tarif Okta Ustanin yemek kitabindan..Biraz degistirerek pisirdim.elimdeki portakallarin kabuklari asili oldugundan muhallebisine rendesini eklemedim.

4.12.10

Şen yumurta

sen yumurta

ŞEN YUMURTA
Malzemeler:
Yumurta
Domates
Dilim salam
Reyhan yapraklari
Renkli kokteyl kürdanlari
Yapilisi
Yumurtalari haslayin.Soguduktan sonra üc yerinden kesip 4  parca elde edin.
Domatesleri ince dilimleyin.
Kürdanlara yumurta ,domates ,yumurta salam, yumurta reyhan ve yumurta olacak sekilde dizin.

30.11.10

Tavsan Sandvic

tavsan sandvic
"Cocuklara Özel"
TAVSAN SANDVIC
Gerekli malzemeler:
Tost ekmegi
Tereyagi veya krem peynir.
Dilim kasar ve dilim salam,bir kac salata yapragi
Kulaklari ve disleri icin havuc
Gözleri icin findik turpu ve siyah bir meyva veya zeytin
Yapilisi:
Iki tost ekmeklerini yaglayin.
 dilim kasar ,dilim salam ve salata yapragi koyup digerini üzerine kapatin.
Havucu soyup uc kismindan kulaklari icin ince iki dilim kesin daha sonra dislerini hazirlayin.
Biberden agiz olacak sekilde bir parca  kesin.Findik turpundan gözlerinin beyazini hazirlayin ardindan üzüm veya zeytin ile göz bebegini kesin.
Kulaklarini icin tostun üst kismini iki yerden  hafifce yarip havuclari buraya gecirin.

26.11.10

Hardal corbasi

Bilmem aranizda hardal seven varmi...?Almanlar hardali cok tüketiliyor.Burada envai cesitleri var.Bir markete gittiginizde sirf hardal icin ayrilmis  kocaman bir raf bulabilirsiniz.Farkli farkli tatlarda acilisi,sekerlisi,meyvalisi,iri tanelisi bile var…

Almanlar genellikle peynirle de yiyorlar.Bunun icin hafif tatli olanini tercih ediyorlar…

Benimde sürekli kullandigim bir ürün degildir degildir aslida...Fakat tavuga cok yakistigini söyleyebilirim.Ileride böyle bir tarif yayinlayacagim.

Hardal corbasi
HARDAL CORBASI (Alman mutfagi)
MALZEMELER
4 Yemek Kaşığı hardal
1 Soğan
1 Diş sarımsak
1 Kaşık un
2 Kaşık tereyağ
1 Litre su
Tane karabiber
Sebze bulyon veya tuzot
Arzuya göre krema
ve füme somon

YAPILISI
 Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayıp tereyağında kavurun. Sonra unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyip sebze bulyonu katın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Hardalı ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Hardalın iyice ezilmesini sağlayın. Su gerekiyorsa katın. Arzu edenler içine krema ekleyebilirler.
İster somon fümeyi minik minik doğrayıp çorbanın içine isterse benim hazirladigim gibi süs olarak üzerinde  kullanabilirsiniz,

Ben bir kac ada cayi yapragi esliginde  ve füme somonlardan  minik güller hazirladim.


Farkli acilikta hardallari birlestirip kullanabilirsiniz.Ben 2 cesit kullandim..
Hardal corbasi

23.11.10

mozarellea katlari

Tuz Biber Dergisi Dergisi Subat 2010 sayisindaki tariflerimden biri..

mozarella katlari
PEYNIRLI MOZARELA KATLARI
Malzemeler:
200 g Labne peyniri
3 kasik süzme yogurt
250-300-g Mozarella
80 g Kurutulmus domates
1 yemek kasigi dolma fistigi
Bir kac yaprak reyhan
Tuz,karabiber
Hazirlanisi:
°Dolma fıstıklarini bir tavada hafif sararincaya kadar kavurun,sogumasi icin bir kenarda bekletin..Labne peynirine yogurdu, ufak ufak dogranmis domatesleri,dolmafıstıklarını ve ince ince kesilmis reyhani katın.Tuz ve karabiber ile tatlandirin.Bu karisimi sikma torbasina koyup ucunu kesin.
°Mozarella peynirini düzgün sekilde dilimleyin..Peynirli karısımı dilimlerin ararsına sıkın.Reyhan yapraklari ile süsleyin.

15.11.10

Yalanci yemekler listesi tamamlandi...

Liste tamamlandi.
Okyanus asiri arkadaslarimin saat farki nedeniyle tarifleri yeni elime gecti ve listeye yeni eklendi.
Katilimcilara bir kez daha tesekkürler..

Mutlu ve huzurlu bayramlar..!