27.2.11

Berlinde pasta kursu

Günlerdir büyük bir heyecan ile bekledigimiz sonunda gerceklesti....Sevgili Zehra Almanya'da bir ilki gerceklestirip pasta,sekerhamuru ve kurabiye kursu vermek icin ta ayagimiza kadar geldi...Dolu dolu iki gün gecirdik..
Bize seker hamurunu yapimini, pasta yapmanin inceliklerini,püf noktalarini tüm ince ayrintilara kadar ögretti...ikinci gün ise birbirinden renkli kurabiyler hazirlandi.Kurs sonunda birdahaki sefere kendisinden cicek ve modelleme kursu icinde söz aldik...
Zehracim bu kursu gerceklestirdigin ve onca yola katlanip ayagimiza kadar geldigin  icin,
ve Nesrincim bize evini ve mutfagini actigin icin ikinizede ayri ayri tesekkürler..Tabiki güzel ve hos dakikikalar gecirdigimiz diger ögrencilerden Sükran ve Nursel'ede tesekkürler..
Ve iste sizlere  gururla sundugum pastam...!
kurs
kurs

Pastam ici vanilya kremali ve cilekli ,disi cikolata ganaj ve seker hamuru    
                                                                                                                                  
kurs

Hocam ve ben ikimizde sonuctan gayet memnunuz...!

Kurstan görüntüler..
5482628857_0482d06bbf_m5482623223_66a27696ec_m

5483296070_7ec003fdaa_mkurs5482880503_40a386ba02_m

Pastalarimizin üst kremasinin sogumasi icin terasta bulunan kütüklerin üzerine koydugumuzda bu ilginc görüntüyü ortaya cikti ve hepimiz fotograf makinalarimzla kaydettik...Neresi mi ilginc görüntüye bir daha bakin.."kütük pasta"

 Ve pasta kursunun  sonunda ortaya cikan birbirinden güzel ve özenle süslenmis pastalarimiz...

kurs

22.2.11

Somonlu krep

Bugün sizlere ister balik sofralarinda atistirmalik ister ara ögünde yiyebileceginiz bir tarifim var.Güzel bir salata esliginde ve muhtesem görüntüsü ile davetlerde ragbet görecegini saniyorum.

somonlu krep

SOMONLU LABNELI KREP SISLERI
Malzemeler:
 2 yumurta
1 su bardagi un
1 su bardagi süt
birat tuz
1 kutu labne (cesniliside olabilir)
250 g somon füme
Yapilisi:
Yumurta,un ve sütü biraz tuz ile cirpin.Kivam una göre degisiyior.Ne fazla civik nede koyu olsun.Yarim saat dinlendirin...
Tavada ince bir sekilde pisirin.
Kreplerin üzerine labneyi sürün,ortadan ikiye bölün.Somonlari üzerine yerlestirip kestiginiz tarafindan
sarmaya baslayin.
Daha sonra bunlari parmak kalinliginda dilimleyin.Tahta sislere ücer adet gecirip salata esliginde ikram edin.
Serap diyorki.....Krepinizin güzel olmasi icin muhakkak en az yarim saat dinlendirin...
somonlu krep

16.2.11

ZENCEFILLI TAVUK

zencefilli tavuk

FIRINDA ZENCEFILLI PATATESLI TAVUK

Malzemeler:
1 tavuk
500 g patates
Sos icin
2-3 dis sarimsak
1 paket labne peyniri
3-4 tane carliston biber
1 ceviz büyüklügünde zencefil
1 su bardagi bardagi krema veya süt
 veya ikisinin karisimi
yarim sogan
biraz limon suyu
karabiber,tuz
Yapilisi
Tavugu haslayip soguduktan sonra etleri kemiklerinden ayirin.Patatesleri haslayip ve soyun.Ister kalin dilimlere ister gelisigüzel dograyin..
Yaglanmis bir firin kalibina tavuketlerine  ve patatesleri yerlestirin.Biberleri dograyip bunlarida ekleyin.
Sosu icin sogani sarimsagi ve soyulmus zencefili rendeleyin veya robotta kiyin.Labne peynirini kremayi
limon suyunu karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karistirin.Bu arada hazirladiginiz bu sosu koklamayi unutmayin.!Müthis bir koku...
Bu sosu tavuklarin üzerine dökün..Üzerini bir folyo ile kapatin.
200 dereceli firinda 30-40 dakika pisirin.
Serap diyor ki...!Tavuk gögsüde kullanabilirsiniz.ben ayrica maydonozda kullandim.Kream orani tkullandiginiz tavuk miktarina bagli,Yani mazemenin üzerini kapatsin.
DSC07067_300x225

zencefilli tavuk

12.2.11

iki renkli mozaik pasta

 iki renkli mozaik pasta

Sevgili Minede gördüm bu mozaik pastayi..Degisik sunumlara bayilirim.Hemen vakit gecirmeden bende yaptim..Orjinalinde ortasinda muz ve üzerinde nefis duran bir  kahve sosu vardi.Fakat ben ilkönce sadesini denemeyi tercih ettim.Hmmm bayildim..Icine margarin ve tereyagi girmediginden cok hafif bir tatli Tesekkürler Mine..!
Minenin tarifi burada..


        IKI RENKLI MOZAIK PASTA

                                   Malzemeler:                                                
Koyu renkli kismi icin                            Acik renkli kismi icin
400 g biskuvi                                          250 g biskuvi
2 cay bardagi süt                                    2 cay bardagi süt
1 cay bardagi seker                                1 cay bardagi seker
1/2 cay bardagi sivi yag                          1/2 cay bardagi sivi yag
2 corba kasigi kakao                               1 tatli kasigi granül kahve
80 g bitter cikolata                                   2 yemek kasigi nisasta


                                      Yapilisi:
Ilk önce koyu kismi hazirlaniyor.Biskuvi disinda tüm malzemeler bir tencerede karistirilarak pisiriliyor.
Daha sonra sogumaya birakiliyor..Soguyunca gelisigüzel kirilmis biskuviler ekleniyor.Rahat cikarilabilmesi icin strec folyo ile kaplanan dikdörtgen bir kaliba ücgen bir sekilde yerlestiriliyor.
(kasigin tersinle veya strec folyo yardimi ile egik kismini  düzeltebilirsiniz)
Daha sonra bir 20 dakika iyice sertlesmesi icin buzluga konuluyor.
Bu süre icinde ikinci kismi hazirlayabilirsiniz.
Bunun icinde yine biskuviler haric  tüm malzeme bir tencerede karistirilip muhalebi kivamina gelinceye kadar pisiriliyor.Ocaktan alinip biraz sogumasi icin bekletiliyor.
Kirilmis biskuviler eklenip buzdolabindan cikan kalibin diger yarisina yerlestiriliyor.Yine iyice sertlesmesi icin ya derin dondurucuya ya da ertesi gün yenecekse soguk bir yerde bekletiliyor.
Hepsi bu kadar..Bana hem görüntü acisindan hemde hafif bir tat oldugundan cok hos geldi..
Arzu ederseniz üzerine orjinalideki gibi bir kahve sosu hazirlayabilirsiniz.

8.2.11

iki renkli cevizli tiramisu


iki renkli tiramisu

IKI RENKLI ve CEVIZLI TIRAMISU

Malzemeler:
75 g bitter cikolata
400 g labne peyniri
60 g pudra sekeri
2 yemek kasigi iri cekilmis ceviz
3 kasik granül kahve
biraz kakao
ve kedi dili biskuvisi
Yapilisi:
*Bitter cikolatayi rendeleyin iki yemek kasigini bir kenara ayirarak digerlerini benmari usulu eritin.
*Granül kahveyi 2 fincan suda eritin.
*Bir kapta 200 g labne peyniri,pudra sekerinin yarisi ve eritilmis cikolatayi karistirin.
*Baska bir kapta 200 g labne peynirini ,diger pudra sekerini ,cevizi ve cikolata rendesini karistirin.
*Kücük dikdörtgen bir kaba strec folyo yayin.Biskuvileri iyice sogumus kahveye batirip kalibin sadece iki uzun yanina diklemesine dizin.Dibine dizilmeyecek...!
*Daha sonra kaliba cevizli peynir karisimini yayin ve kasikla düzeltin ,sonrada cikolatali karisimi cevizli karisimin üzerine üzerine yayip 1 saatligine buzdolabina kaldirin.

(Bu arada biskuviler tam kapanmamis ise ki normali bu bir bicak yardimi ile krema hizasindaki fazlaliklari kesebilirsiniz.Kremasi ile ayni seviyede olmasi gerekiyor.)

*Pastayi dolaptan alip bir kaliba ters cevirip strec folyoyu kaldirin.
*Kalan biskuvileri kahveye cok kisa bir süre batirip labneli kismin üzerini kapatin.Bir yarim saat bekletin.Servis etmeden önce kakao serpin.

4.2.11

Cevizli Manti

Mantiyi hic böyle yememistim...!Halbuki eristeye cevizi serpmeden tereyagsiz kesinlikle yemem.Ehhh sonucta mantida ayni hamur degil mi?Mantiya niye uygulanmasin..demek ki aklima gelmemis..
Haa nasil odu bu is..!Sinoplu bir arkadasimin manti davetine gittim.Klasik sarimsakli yogurt ve salcanin yaninda masada bir koca tabak cekilmis cevizi ve mis gibi tereyagini görünce sasirdim..Ufacik bir klasik karisimdan sonra cevizli  ve tereyagli mantiyi tadmak  büyük bir zevkti...
manti
CEVIZLI MANTI
Malzemeler:
Manti
Ceviz
Tereyagi:
Yapilisi:
Mantiyi tuzlu suda haslayin...Süzün..Tereyagini tavada eritin..
Tabaklara mantiyi paylastirin.Üzerine tereyagini döküp,cevizi serpin.

Serap diyorki... isterseniz cevizi yagsiz tavada biraz  kavurabilirsiniz.

31.1.11

Yogurtlu müsli

Müsliyi sevmeyenimiz yoktur degil mi?Sabahlari bilhassa yogun is temposunda olanlar icin cabuk hazirlan  saglikli bir kahvaltidir.Tabaga istedigin kadar al...Sütü dök...kasikla..!Iste sipsak saglikli bir kahvalti....
Burada cok zengin bir müsli cesiti bulunmakta...Türkiye bu kadar cesit varmi bilmiyorum ama, burada herkese hitap eden bir müsli var.Mesela ben üzümü müslide hic sevmem..Demekki bazilarida sevmiyormus ki bizim gibiler icin hususi üzümsüz satiliyor..
Iste piyasadaki bir kac cesit: bol cikolatali,bitter cikolatali,beyaz cikolatali,sekersiz, sekerli,bol kuru meyvali,tropikal meyvali.balli,citirli,hindistancevizli vs vs...Bugün sizlerle paylasmak istedigim ise belki bir cogunuzun bildigi ama belkide bazilarinin böylede yenilebilecegini düsünemedikleri yogurtlu sekli...

yogurtlu müsli

YOGURTLU MÜSLI

Malzemeler:
istediginiz bir cesit hazir Müsli
Yogurt
bal veya recel
istege göre taze meyva
Hazirlanisi:
Yogurdu arzu ettiginiz  kadar bal ile krema kivamina gelinceye kadar karistirin.Tadini kontrol edin. Bir bardaga veya kaseye biraz müsli biraz yogurt olarak kat kat yerlestirin.
Farkli lezzetler icin yogurdu istediginiz bir recel cesidi ile karistirip  kullanabilirsiniz.
Arzu edilirse üzerine taze meyvalar da eklenebilinir.
Serap diyorki....!Hazir müsli bulamazsaniz yulaf veya misirgevregini kendiniz zenginlestirebilirsiniz bunun icin findik,badem,üzüm kayisi,dut,yabanmersini,hindistan cevizi veya cikolata parcalari ekleyebilirsiniz.

26.1.11

mangolu sütlac dilimleri


mango lu sütlac dilimleri


Mangolu sütlac dilimleri
Malzemeler
200 g Kokulu pirinc(yasmin)
250 g hindistan cevizi sütü
250 ml su
85 g seker
2 olgun mango
Yapilisi:
° Pirinc,hindistancevizisütü,suyu ve sekeri bir tencereye koyup kaynamaya baslayinca altini  iyice kisin ve 20 25 dakika pisirin.Bu süre zarfinda dibini tutmamasi icin ara sira karistirin.
° Tamamen suyunu cekmis olan pirinci hafifce yagladiginiz ufak bir kaliba ,kalinligi 1 cm olacak seklinde dökün ve bir spatula yardimi ile üzerini düzeltin.Sogumaya birakin.
° Mangolari soyup düzgün ve ince dilimleyin.Süsleyeceginiz kadarini kenara ayirip digerlerini el blenderi ile püre haline getirin.
° Sütlaci istediginiz büyüklükte kesip, üzerine dilim mangolari yerlestirin.Ikram ederken yaninda  biraz mango püresi ile servis edin.
Hindistan cevizi sütü yerine normal sütte kullanabilirsiniz.Tadini yakaliyabilmek icin bir kasik hindistan cevizi rendesi eklemeyi unutmayin.

Serap diyor ki....Baska meyvalarda kullanabilirsiniz..