ÇEREZLI CHEESECAKE
Tabani için malzemeler:
1 avuç findik
100 g tereyağı
200 g biskuvit
200 g biskuvit
Kremasi için malzemeler:
400 g labne peyniri
500 g süzme yoğurt
150 g şeker
3 yumurta
2 paket vanilya şekeri
1 limon rendesi
Ayrica üzeri icin:
150 g ceviz,fındık,antepfistiğı,dolmafistığı
Yapılışı
Biskuvileri ve 1 avuç fındığı robot yardimi ile ince çekin.Tereyağini eritip içine katin.Bu malzemeyi yağlanmış kelepçeli kalibin dibine yayin.Kenarlari 1 cm yukari çikacak şekilde kaşık yardimi ile düzeltin.10 dakika buzdolabinda bekletin...
Labne peynirini,yoğurdu,yumurtalari,şekeri,vanilya şekeri ve limon rendesini bir kapta iyice kariştirin.
175 derecede isitilmis fırına ilk önce tabanı koyup yaklaşik 10 dakika pişirin.Sürenin sonunda fırından çıkarıp kariştirdiğiniz peynirli harcida döküp 50 dakika daha pişirin.
Çikarmaniza yakin -yanı sürenin bitmesine 10 dakika kala- çerezleri döküp pişirmeye devam edin.
Süre sonunda fırının ısısını kapatip kapagini aralayarak 15 dakika dinlendirin.Bunun icin bir mutfak bezini yararlanın
Firindan çıkarip pastanin kendisini çekmesi icin yaklasik 4-5 saat bekleyin.
Biskuvileri ve 1 avuç fındığı robot yardimi ile ince çekin.Tereyağini eritip içine katin.Bu malzemeyi yağlanmış kelepçeli kalibin dibine yayin.Kenarlari 1 cm yukari çikacak şekilde kaşık yardimi ile düzeltin.10 dakika buzdolabinda bekletin...
Labne peynirini,yoğurdu,yumurtalari,şekeri,vanilya şekeri ve limon rendesini bir kapta iyice kariştirin.
175 derecede isitilmis fırına ilk önce tabanı koyup yaklaşik 10 dakika pişirin.Sürenin sonunda fırından çıkarıp kariştirdiğiniz peynirli harcida döküp 50 dakika daha pişirin.
Çikarmaniza yakin -yanı sürenin bitmesine 10 dakika kala- çerezleri döküp pişirmeye devam edin.
Süre sonunda fırının ısısını kapatip kapagini aralayarak 15 dakika dinlendirin.Bunun icin bir mutfak bezini yararlanın
Firindan çıkarip pastanin kendisini çekmesi icin yaklasik 4-5 saat bekleyin.