12.8.13
4.8.13
Arzu gezi blogu-GEZGICLER- olan ve severek takip ettigim bir arkadasim…Ayni sehirde yasadigimizi ögrendigimizde temelli dönüs arifesinde idi….Böylelikle kendisi ile tanisamadan Türkiyeye geri döndü.Sonra ara sira geldi ama bu seferde ben yoktum..
Tabiki hem akrabalari burada yasadigindan, hemde güzel Bir Meksika restoranlari oldugundan senede en az bir kere cici kizlarinla geliyor…...Bu tatilde de burada olduklarini söyleyince kizlarinla birlikte bir minik piknik tarzi birseyler düzenleyip hosca vakit gecirdik..O gün büyük kizinin bir kac gün sonra dogumgünü oldugunu ögrenince kendisine bir sürpriz pasta hazirlamak istedim…Lego yu cok sevdiginden lego temali bir pasta hazirdim…Sevgili Dila'ya uzun ve saglikli bir yasam diliyorum...
23.7.13
PEYNIRLI TAHIN SOSLU HELVA
Türk mutfaginda helvanın yeri başkadır değil mi? Un ile yapılanı,irmikle yapılanı, farkli serbetlerle yapılanı hatta içine konan yemiş ve baharatlarla zenginleştirilip sofralarımıza gelir.Işte bu helvada onlardan biri...
TAHIN SOSLU PEYNIRLI HELVA
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardaği şeker
3,5 su bardağı süt
100 g tereyağı
1çay bardağı tahin
biraz süt
150 g tuzsuz peynir
Biraz dolma fıstığı ve tarçın
Yapılışı: Dolma fıstıklarını çok az sıvı yağda kavurup bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp üzerine irmiği ekleyin.Orta hararetli ateşte irmikler altın sarısı olana kadar kavurun. Bu arada başka bir tencerede süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar kaynatın. Irmiğin üzerine dikkatlice döküp karıştırın.Kapağını kapatıp dinlenmesi için yarım saat bekletin. Peynirleri ufak küpler halinde kesin.Tahini süt ile biraz inceltip akıcı bir sos elde edin.
Dinlenmiş olan helvayı havalandırarak karıştırın. Peynirleri ekleyin.
Ikram ederken üzerine tahin sosunu döküp tarçin ve dolma fıstıklarını serpin
Hazirlama süresi 30 dakika
9.7.13
28.6.13
Venedig pogacasi
Güzel degisik bir pogaca ile tekrar karsinizdayim…Tarifi sevgili Ajda'min sayfasinda görünce ilgimi cekmis ve hemen denemistim……Yayinlamak ancak bugüne kaldi….
Ama nedense hem biraz tembellik yapip hemde bu ilginc ve birbirinden güzel tariflerin yayinlandigi sayfada gezinebilmeniz icin, tarifi yazmak yerine sizi kendisinin sayfasina yönlerdirmek istiyorum.Lütfen burayi tiklayin..
29.5.13
TAZE BEZELZE KAVURMASI
Son bir senedir yemekli misafirlerime sıkca çıkardığım bir garnitür…Taze bezelye…bazen sade, bazen peynirli,kimi zaman cevizli,ama herzaman şahane bir lezzet…
TAZE BEZELYE KAVURMASI
Taze bezelye -Sultani bezelye
biraz tuz ve karabiber
1-2 kaşık sıvı yağ
Tavaya yağı alıp ısınması bekleyin.Daha sonra bezelyeleri atıp sürekli harmanlayarak kızartın…Yaklaşık 5-7 dakika sonra bezelyeler çıtır çıtır olacaklar…
Tuz ve kararbiber serpin…
Serap diyor ki…Ince kıyılmış sarımsak ile kavrulursa güzel bir tat ortaya çıkıyor…
Arzuya göre üzerine kavrulmuş susam veya ceviz veya tulum peyniride serpebilirsiniz.
Hazirlama süresi 10 Dakika...
21.5.13
güllü pasta
Daha önce yayinladigim güllü kurabiyelerin pastasi….15 yasina basan kizimiz pembe güllü kurabiyeler ve pasta istemisti…Bende zevkle yaptim..
15.5.13
Ceviz pestolu şerit makarna
Daha öncede sevgili blog arkadaşım Nesrin in çıkardığı yemek kitabından
"BIZIM TARIFLERIMIZ" bir tarif yayınlamıştım..Bu sefer kendime yine aynı kitaptan değişik bir makarna tarifi seçip pişirdim…Bu tarif kitap elime geçer geçmez gözüme çarpmıştı…Makarnayı ve cevizi çok sevdiğimden olsa gerek….
CEVIZ PESTOLU ŞERIT MAKARNA
(ölçüler kitapta olduğu gibidir)
Malzemeler
200 g şerit makarna
30 g ceviz
arzuya göre sarımsak
yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyaği
30 g parmesan peyniri
tuz
ve kırmızı acı veya göbek marul
Yapılışı
Şerit makarnayı tuzlu suda pişirin.Cevizi,ayıklanmış maydanoz ve sarımsak ile birlikte ögütücüye koyup ince kıyın.Zeytinyağını ekleyin.Pürüzsüs bir kıvama gelinceye kadar ezin.
Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin.
Makarnayı süzün.Ceviz pestosu ile karıştırın.Son olarak ince kıyılmış marulu ekleyin.
Chicorie/Kırmıyı acı marul
"BIZIM TARIFLERIMIZ" bir tarif yayınlamıştım..Bu sefer kendime yine aynı kitaptan değişik bir makarna tarifi seçip pişirdim…Bu tarif kitap elime geçer geçmez gözüme çarpmıştı…Makarnayı ve cevizi çok sevdiğimden olsa gerek….
CEVIZ PESTOLU ŞERIT MAKARNA
(ölçüler kitapta olduğu gibidir)
Malzemeler
200 g şerit makarna
30 g ceviz
arzuya göre sarımsak
yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyaği
30 g parmesan peyniri
tuz
ve kırmızı acı veya göbek marul
Yapılışı
Şerit makarnayı tuzlu suda pişirin.Cevizi,ayıklanmış maydanoz ve sarımsak ile birlikte ögütücüye koyup ince kıyın.Zeytinyağını ekleyin.Pürüzsüs bir kıvama gelinceye kadar ezin.
Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin.
Makarnayı süzün.Ceviz pestosu ile karıştırın.Son olarak ince kıyılmış marulu ekleyin.
Chicorie/Kırmıyı acı marul
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)