14.5.15

Iki renkli cezerye

Cezeryeyi birde böyle iki renkli yapmaya nedersiniz…?
iki renkli cezerye

IKI RENKLI CEZERYE

Malzemeler 2 paket bisküvi- ince çekilmiş
250 g havuç rendesi (yaklaşık 3 bardak)
4 yemek kaşığı şeker
yarım kâse ince çekilmiş badem
1 dolu yemek  kaşığı kakao
1 bardak su
1 vanilya şekeri
Yapılışı:
1) Havuçlari soyup rendeleyin  şeker ile birlikte ve suyu ekleyerek kaynatmaya bırakın..Iyice yumuşayınca suyunuda çekmis olacaktır..Eger gerekirse fazla suyunu süzün.
2)Havuçları el blenderi veya robotta püre haline getirin.Bademi ekleyin.
3)Bisküvileri ekleyip karıştırın.Son olarak vanilyayı ekleyin.
4) Malzemeyi  ikiye bölün ve diğer yarısına kakao ekleyin.Kakaolu hamura sert olmaması ve diğer hamurla aynı kıvam olması için bir kaşık süt ekleyin..
5)Streç folyonun üzerinde kakaosuz olanı  ister elinizle ister merdane yardımı ile  ince açın..Bunun için ikinci bir folyodan faydalanabilirsiniz.
6)Kakaoluyuda yine aynı usulde açıp iki hamuru üst üste gelecek şekile getirin.
7)Geniş yerinden başlayarak dikkatlice ve sıkı bir şekilde rulo yapın ve sıkıca sarın.
8)Buzdolabında bir gece beklettikten sonra folyodan çıkarıp dilimleyin.
iki renkli cezerye
Hazirlama süresi 30 dakika.
Bekleme süresi 1 gün

8.5.15

Zebra pastasi

Bu  kek her zaman cocuk dogum günlerinde gerek isminden olsun gerek deseninde hep ilgi odağı olmuştur..
Zebra keki

ZEBRA PASTASI

6 Yumurta
200 g şeker
350 g un
250 ml sıvı yağ
yarım çay bardağı ılık su
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
3 kaşık kakao
2 kaşık süt

Yumurta, şeker ve suyu  mixer ile  en az 7 dakika en iyisi 10 dakika beyazlayıp kabarıncaya kadar çırpın.
Sıvı yağı ekleyin,biraz daha çırpıp mixeri kapatın..
Un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin..
Unlu karışımı yumurtalı karışıma tel ile üsten alta gelecek şekilde yavaş ve dikkatlice yedirin.
Hamurun 4/1 ini ayırıp az olanına kakaoyu eleyerek ekleyin ve sütü katın.

Yağladığınız kalıbın (26cm) tam ortasına ilkonce iki kaşık beyaz renkli hamurdan onun tam ortasına da bir kaşık kakaolu karışımdan koyun..Yine iki kaşık beyaz renkli hamurdan ardından ununda ortasına bir kaşık kakaolu hamurdan koyarak aynı sistemde hamur bitene kadar hep  devam edin..
Bir kac defa kalıbı mutfak tezğahına vurup içindeki hava kabarcıklarının kaybolmasını sağlayın.
160 dereceli fırında 45-50 dakika pişirin…
40 dakika sonra kürdan testi yapıp pişip pişmediginin ilk kontrolunü yapın..
Piştikten sonra fırıdan alıp iyice soğumasını bekleyin..1 gün beklemeniz daha iyi olacaktır..
Enine iki defa kesip daha önce hazırladığınız  ve soğuttuğunuz kremayı sürüp pastanını tamamlayın…bir kaç saat daha bekleyip pasta kesime hazır.

Pasta Kreması

2 yumurta sarısı
100 g şeker
1 vanilya şekeri
60 g un
yarım litre süt
1 kaşık tereyağı

Sütü biraz ılındırın.
Yumurta sarıları,şeker ve vanilya şekerini  köpürüp rengi açılıncaya dek çırpın.Elenmiş un ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.Ufak bir tencereye alıp içine tereyağınıda ekleyin.Bir taşım kaynatıp sogumaya bırakın..
Zebra keki

Hazırlık süresi 1 saat

2.5.15

PANCARLI KIRMIZI HUMUS

Pancarı cok severim çorbası,salatası, yoğurtlusu her halinle cok tükettiğimiz bir sebzedir. .  B vitamini ve  demirden zengin olan bu kök sebzeden bazıları nedense toprakımsı tadindan dolayı pek hoşlanmaz..Ama aşağıdaki tarifte içine giren kimyon ve sarımsaktan dolayı o tat tamamen kayboluyor…Haydi misafirlerimizi degişik bir humusla şaşırtalım mı?

_DSC0570


Kirmizi Humus

Malzemeler:

250 g haşlanmış kırmızı pancar
100 g haşlanmış nohut
2 kaşık tahin
biraz kimyon
1 -2 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
tuz,karabiber
zeytinyaği

Yapilisi:

Nohut, pancar,limon suyu ve zeytinyağını mutfak robotunda püre haline getirin.Daha sonra tahini ekleyin.Ezilmiş sarimsağı,tuz karabiber ve kimyonu katıp tatlandırın..


Hazırlık süresi 15 dakika
Hazırlık süresi 40 dakika(pancar ve ıslatılmış nohutu pişirme süreci icinde)













30.4.15

Sehriyeli sütlac

Klasik sütlacin yerine birde böylesini deneyin…Pirinc tüketmek istemeyenlere tavsiyemdir..

Sehriyeli sütlac


ŞEHRIYELI SÜTLAÇ

Malzemeler:

1 l Süt
3 kaşık tel şehriye
1 su bardağından biraz az seker
1 er kaşık çekilmiş badem-fındık ve hindistancevizi
3 kaşık nişasta- tepeleme
Vanilya sekeri

Yapılışı:

Süt ,seker ve sütte erimiş nişasta kaynatılır.
Çok az bir yağda tel şehriyeler sararacak  kadar kavrulur.(fazla yağı varsa süzmenizi tavsiye ederim)

Fındık fıstık,hindistan cevizi  ve vanilya sekeri eklenir en son kavrulan tel şehriye katılılıp soguduktan sonra kaselere doldurulur.

Üstüne Antep fistigi serpilir..


sehriyeli sütlac

Hazirlama süresi 15 dakika.




10.4.15

Tulum peynirli pancar salatasi


tulum peynirli pancar salatasi

TULUM PEYNIRLI PANCAR SALATASI

Malzemeler:
500 g pancar
2 kaşık sirke
tuz ve 1 kaşık şeker
ayrıca  sosu için
3 kaşık zeytinyağı
tuz tane karabiber
biraz tulum peyniri

Yapılışı

Pancarları tuz,sirke ve şekerle birlikte suya koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.Soğuduktan sonra soyup kare kare doğrayın.Zeytinyağı,tuz ve çekilmiş  tane karabiber ile bir sos hazırlayıp salatanın üzerine dökün.Son olarak tulum peynirini serpip servis edin.

Serap diyor ki….Pancarlari temizleyip soyduktan sonra küp küp dograyip haşlarsanız hazırlama süresini oldukca kısaltırsınız..

 Hazırlık suresi 40 dakika

4.4.15

Pastirmali pestolu tavuk gögsü dolmasi


tavuk

Pastirmaya sarili pestolu tavuk gögsü

Malzemeler:
4 adet Tavuk gögsü
125 g beyaz peynir
4 yemek kasigi pesto
250 g seri domates
150 g ince dilimlenmis pastirma
tuz,karabiber
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi:
Tavuk gögüslerini enlemesine dilimleyip sert bir cisimle folyonun icinde fazla zedelemeden biraz inceltin…
Üzerine tuz karabiber serpin ve pestoyu  sürün.Birer parca beyaz peyniri uclarina koyup sarin.
Birer pastirma dilimi ile tekrar sarip birlesme yeri alta gelecek sekilde yagladiginiz  kaliba tavuk gögüslerini dizin.
Domatesleri üerlerine serpip zeytinyagi gezdirin.
Önceden isitilmis firinda( 200 derece) 15-20 dakika pisirin.


Serap diyor ki...Minik domates bulamazsaniz normal domateste kullanabilirsiniz..O zaman domatesleri dörde bölmeniz gerekecek..
Beyaz peynir yerine de kasar peyniri kullanabilirsiniz..
Süre 45 dakika


_DSC0314

10.3.15

Yesil pilav


Yesilli Pilav

YESILLI PILAV  (6 kisilik)

Malzemeler
2  kase baldo pirinc
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 kase haslanmis bezelye
2 kasik tereyagi
tuz ve bir kac damla limon suyu

Yapilisi
Pirincleri tuzlu  kaynar suda yarim saat bekletin..Daha sonra bir kac yikayarak iyice süzün.
Tencereye tereyagi alip eritin.Icerisine pirincleri ve  2 kase kaynar su ile birlikte tuzunu  ve limon suyunu ekleyin..Tencerenin kapagini kapatip kaynamasi icin bekleyin.Kaynadiktan sonra bezelyeleri katip altini kisin ve suyunu cekmesini saglayin..Diger tarafta yikadiginiz maydanoz ve dereotlarini ince ince kiyin.
Pilavi indirmeye yakin yesillikleri ekleyin ve altini kapatin..Tencerenin üzerine bir havlu kagit yayin ve kapagi ile birlikte dinlendirdikten sonra servis edin..

Hazirlama süresi 45 dakika

12.2.15

Limon Soslu Tavuk Gögsü


limon soslu tavuk gögsü


MALZEMELER:
4 tavuk gögsü
2 limon kabugu rendesi( islem görmemis limon)
200g krema
biraz tane karabiber
200 g dil peyniri-tuz
YAPILISI:
Tavuk gögüslerini yaklasik 1 cm kalinliginda dilimleyin..Sos icin limon kabugunu rendeleyip krema ve ezilmis karabiber bir iki tasim kaynatin.Tavuk gögsünü izgarada pisirin,limonlu sosu döküp üzerine dil peyniri yerlestirip firinda peynirler eriyinceye bekletin..

Hazirlik süresi 20 dakika..