IKI RENKLI CEZERYE
Malzemeler 2 paket bisküvi- ince çekilmiş
250 g havuç rendesi (yaklaşık 3 bardak)
4 yemek kaşığı şeker
yarım kâse ince çekilmiş badem
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 bardak su
1 vanilya şekeri
Yapılışı:
1) Havuçlari soyup rendeleyin şeker ile birlikte ve suyu ekleyerek kaynatmaya bırakın..Iyice yumuşayınca suyunuda çekmis olacaktır..Eger gerekirse fazla suyunu süzün.
2)Havuçları el blenderi veya robotta püre haline getirin.Bademi ekleyin.
3)Bisküvileri ekleyip karıştırın.Son olarak vanilyayı ekleyin.
4) Malzemeyi ikiye bölün ve diğer yarısına kakao ekleyin.Kakaolu hamura sert olmaması ve diğer hamurla aynı kıvam olması için bir kaşık süt ekleyin..
5)Streç folyonun üzerinde kakaosuz olanı ister elinizle ister merdane yardımı ile ince açın..Bunun için ikinci bir folyodan faydalanabilirsiniz.
6)Kakaoluyuda yine aynı usulde açıp iki hamuru üst üste gelecek şekile getirin.
7)Geniş yerinden başlayarak dikkatlice ve sıkı bir şekilde rulo yapın ve sıkıca sarın.
8)Buzdolabında bir gece beklettikten sonra folyodan çıkarıp dilimleyin.
Hazirlama süresi 30 dakika.
Bekleme süresi 1 gün