10.6.18

Karni kizartma

Bayiliyorum bu tür sunumlara hele birde porsiyonluk ise......Bilinen yemekleri sunum farkliligi ile misafirlerim önüne cikartmak ve onlari sasirtmaktan mutlu oluyorum..
karni kizartma

KARNI KIZARTMA
Malzemeler:
1 kabak
1 patlican
2 patates
2-3 sivri biber
1 kapya biber
1 kg domates
bir kac dis sarimsak
tuz karabiber seker ve biraz seker
Yapilisi:
patlican kabak biber ve patatesleri mümkün oldugu kadar minik minik dograyin ve yagda kizartin.Daha sonra bunlari bir süzgece alip bir kac saat süzülüp fazla yaglarindan arinmasini saglayin.

Kapya biberlerini bicak yardimi ile yarip cekirdekli kismini temizleyin ve bunlarida yaga atip yumusamasini saglayin..Kagit havluda yaglarinin emilmesini saglayin.
Domatesleri rendeleyin sarimsaklari dograyip tencerede zeytinyag ile bir iki cevirin ve domatesleri ekleyin.Tuz karabiberi ekleyin..Bir iki tasim kaynatin.Suyu hafif cekilince seker ve sirkeyi ekleyin.Sogumaya birakin..

Biberlerin icini acip süzülmüs kizarmalari icine doldurun sosu dökün.

Daha once de dolma biberinde benzerini yapmistim.



3.6.18

Sebzeli Bulgur Pilavi

IMG_4398


SEBZELI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
1 kücük kabak
Yarim kirmizi ve sari californiya biberi
1 ufak patlican
Biraz tel sehriye
2 bardak tavuk suyu
1 sogan
Maydanoz
Biraz siviyag ve tereyagi
Tuz karabiber
Yapilisi:
Sebzeleri mümkün oldugu kadar minik minik dograyip tavada sivi yagi ile soteleyip tuz ile tatlandirin ve bir kaba alin.
Soganlari siviyag ile  tencereye alip hafif  kavurun sehriyeleri ekleyip bir kac dakika cevirierek renk almasini saglayin.
Bulguru ekleyip tavuk suyunu üzerini gececek kadar ekledikten sonra tuzunu kontrol edip karabiberi ekleyin ve en son olarak sotelenmis sebzeleri  ve ince kiyilmis maydanozu katin.
Agzini kapatip kisik ateste  pismesini saglayin.
Bulgurun cinsine göre fazla su eklemeniz gerekebilecek..
Indirmeye yakin tereyagini katip karistirin ve muhakkak dinlenmesi icin yarim saat bekletin.
                            Sebzeli bulgur pilavi



















25.5.18

Yaban mersinli cig brokoli salatasi

Tarifi sevgili arkadasim Özlemden aldim.
Cig brokoli salatasi

YABAN MERSINLI ÇIĞ BROKOLI SALATASI
Malzemeler:

500 g brokoli
2 kücük kirmizi sogan
1 avuc kasar rendesi
1 kasik bal
1 kase mayonez
1 kase yaban mersini
tuz karabiber

Yapilisi:
Brokolileri yikadiktan sonra cicek kisimlarini  bicak ile biraz  ufaltin.
Kirmizi soganlari yarim ay seklinde dograyin.
Yabanmersinli,brokoli,kasar rendesi bir kaba alin.
Mayoneze bali ve baharatlari ekleyip karistirin.
Hepsini birlikte harmanlayin...
Afiyet olsun.

26.3.18

Brigadeiro Cikolata toplari (Portekiz Mutfagi)

BRIGADEIRO (Portekiz cikolata toplari)
Bir cesit truf olan Brigadeiro Portekiz mutfaginda veya Brezilyada meshur.Orjinalinde cikolata parcaciklarina bulanir.Hindistan cevizine bulandiginda ise Beijinho adini alir.Ben ise Antep fistigina buladim.
IMG_2733

MALZEMELER

1 Bardak yogunlastirilmis süt
4 Kasik kakao
100 g Bitter cikolata
1 yemek kasigi tereyagi

YAPILISI
Yogunlastirilmis sütü,kakaoyu,parcalara ayrilmis cikolatayi bir tencereye alip kisik ateste cikolatalar eriyinceye kadar karistirin.Sonra icine tereyagini ekleyin ve karistirin.Simdi bir kaba aktarin bir gece bekletin.Daha sonra elinizle yuvarlayip ister antep fistigina ister hindistancevizine bulayin...


16.8.17

Lavanta Surubu

Bu sene bahcemizde lavantamiz bol olunca ese dosta giderken bol bol lavanta demeti götürdüm ve kis gelmeden  ve solmaya yuz tutmadan geri kalanlarida böyle degerlendireym istedim..

lavanta surubu

LAVANTA SURUBU


Malzemeler:
70 gr yaklasik 1 su bardagi ayiklanmis yikanmis Lavanta
400 ml su (2 su bardagindan biraz az)
200 g seker (silme 1 su bardagi)
arzuya göre mor gida boyasi
Veya mavi pembe karisimi boya
bir kac dal lavanta (dekor icin)

Yapilisi:
°Seker ve suyu bir sekerler eriyinceye kadar kaynatin daha sonra ilinmasi icin bir kenarda bekletin...
° Parmaginizi dikkatlice sokup yanmayacak derecede ise lavantalari eklemek icin tam zamanidir.
° Simdi lavantalari icine atin ve karistirin.. Kapagini kapatip 3 gün bekletin...Cok acil ise 1 gecede bekliyebilir...Daha sonra suyunu süzün ve lavantalari elinizle sıkın.
°Arzu ederseniz biraz mor boya ekleyebilirsiniz.;
Mor boya elinizde yoksa pembe ve mavi ekleyerek de mor rengi elde edebilirsiniz
°Surubu bir siseye koyup buzdolabina kaldirin...
°Bardaklara biraz surup koyup üzerine soguk su ekleyin.Buz ve bir dal taze lavanta ile  ikram edin..
° Üzerine ekliyeceginiz su miktari ne kadar tatli istediginize bagli..


IMG_5739

28.4.17

BAKLAGILLER SALATASI

Daha öne hic yememis,tatmamislara tavsiye edebilecegim lezzetli bir salata..

IMG_2098


BAKLAGILLER SALATASI
Malzemeler
2 yemek  kasigi Mas fasulyesi
2 yemek kasigi bugday
2 yemek kasigi yesil mercimek
2 yemek kasigi nohut
2 yemek kasigi kücük dogranmis yesil zeytin
biraz maydonoz,dereotu,nane,frenk sogani veya taze sogan
1 avuc kiyilmis ceviz
tuz ,karabiber
 Sosu icin
1 limon suyu
2-3 yemek kasigi zeytinyagi
arzuya göre nar eksisi
Süslemek icin 
nar taneleri

Yapilisi:
Fasulye,bugday,nohut ve mercimegi bir gece önceden islatip haslayin.Suyunu dökün.
Yesillikleri ince ince dograyin.
Bir kapta haslanmis baklagilleri,yesillikleri,zeytinleri ve cevizi karistirin.
Limon suyu ve zeytinyagina tuz karabiber ekleyip cirpin.
Üzerine dökün.
Servis yaparken kullanacaksaniz nar taneleri ve nane yapraklari ile süsleyin..

31.1.17

Buzlu kahveli portakalli krema


buzlu kahve kirintili krema

BUZLU KAHVELI PORTAKALLI KREMA

8 kisilik

Buzlu kahve -Granite- icin malzeme:

500 ml granulden hazirlanmis aci kahve
100 g esmer seker

Kremasi icin malzemeler:

200 ml krema
500 g Mascarpone veya labne peyniri
4 yemek kasigi seker
1 Portakal kabugu rendesi ve 5 kasik suyu

Yapilisi:
Kahve ve esmer sekeri karistirip yayvan bir kaba bosaltip buzluga koyun.4 saat donmasi gerekiyor.

Kremayi mixer yardimi ile cirpin,icine sekeri ve mascarponeyi ,portakal suyunu ve rendesini ekleyin..

Kaplara bosaltin.

Buzlu kahveyi catal ile kaziyin ve bardaklara bosaltin...Bu islemi muhakkak ikram etmeden kisa bir süre önce yapmanizi öneririm..

Hazirlik süresi:
15 dakika
Bekleme süresi
4 saat

22.1.17

Portakal soslu Cheesekek -porsiyonluk



portakal soslu  Cheesekek



Portakal Soslu Cheese Kek




Malzemeler ve yapilisi:


1,5 paket yulafli biskuvi- normal de kulanabilirsiniz-
100 g tereyagi

Biskuvileri rondodan gecirip eritilmis tereyagi ile karistirin.Bu karisimi mufin kaliparina (yaklasik 20-24 adet )paylastirip bir cay bardaginin alti ile  bastirarak kagida iyice yerlesip sekil almasini saglayin...


500 g labne peyniri
1 su bardagi seker
200 ml krema 
1  vanilya sekeri 
Portakal aromasini  -veya kabugu rendesi

mixer yardimi ile karistirin..


2 yumurtayi icine kirip tekrar karistirin.

1 corba kasigi un
1 corba kasigi nisastayi 

son olarak ekleyin ve biskuvili kagitlara paylastirin...

kabaracagini göz önünde tutarak yaklasik 1/2 cm kadar bosluk birakin.

160 dereceli firinda üzerleri hafif pembelesinceye kadar pisirin sogumasi icin en az 4-5 saat bekleyin.

2 portakalin birinin suyunu sikin.1,5 cay bardagi kadar olmasi gerekiyor.az gelirse su takviyesi ile tamamlayin.
digerini ise ince zarindan ayrilacak sekilde dilimlere ayirin.

Suyu ufak bir tencereye alip icine 
2 yemek kasigi seker ve 
2 kasik  nisasta  ile


koyup koyulasincaya kadar karistirarak kivam almasini saglayin..

Soguyan cheese keklere sosu döküp yarim dilim portakal ile süsleyin..


Portakal yerine frambuaz cilek kivi veya farkli meyvalar da kullanabilirsiniz...Bu durumda sekerli  normal su kullanabilirsiniz..!
_DSC2249