22.1.17

Portakal soslu Cheesekek -porsiyonluk



portakal soslu  Cheesekek



Portakal Soslu Cheese Kek




Malzemeler ve yapilisi:


1,5 paket yulafli biskuvi- normal de kulanabilirsiniz-
100 g tereyagi

Biskuvileri rondodan gecirip eritilmis tereyagi ile karistirin.Bu karisimi mufin kaliparina (yaklasik 20-24 adet )paylastirip bir cay bardaginin alti ile  bastirarak kagida iyice yerlesip sekil almasini saglayin...


500 g labne peyniri
1 su bardagi seker
200 ml krema 
1  vanilya sekeri 
Portakal aromasini  -veya kabugu rendesi

mixer yardimi ile karistirin..


2 yumurtayi icine kirip tekrar karistirin.

1 corba kasigi un
1 corba kasigi nisastayi 

son olarak ekleyin ve biskuvili kagitlara paylastirin...

kabaracagini göz önünde tutarak yaklasik 1/2 cm kadar bosluk birakin.

160 dereceli firinda üzerleri hafif pembelesinceye kadar pisirin sogumasi icin en az 4-5 saat bekleyin.

2 portakalin birinin suyunu sikin.1,5 cay bardagi kadar olmasi gerekiyor.az gelirse su takviyesi ile tamamlayin.
digerini ise ince zarindan ayrilacak sekilde dilimlere ayirin.

Suyu ufak bir tencereye alip icine 
2 yemek kasigi seker ve 
2 kasik  nisasta  ile


koyup koyulasincaya kadar karistirarak kivam almasini saglayin..

Soguyan cheese keklere sosu döküp yarim dilim portakal ile süsleyin..


Portakal yerine frambuaz cilek kivi veya farkli meyvalar da kullanabilirsiniz...Bu durumda sekerli  normal su kullanabilirsiniz..!
_DSC2249

1 yorum:

Hülya M. dedi ki...

Ne kadar zarif bir görüntü olmuş emeğinize sağlık... Sevgilerimle

Diğer yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...