KADIRGA PILAVI
MALZEMELER
3 su bardagi Pirinc
1 yemek kasigi badem ici
1 " " kus üzümü
1 " " camfistigi
2 " " tereyagi
2 " " un
1 cay bardagi süt
2 yumurta
1 domates
Biraz dereotu,tuz
Rendelenmis kasar
YAPILISI
Pirincler biraz haslanir ve süzülür.
Domatesler küp seklinde dogranir.Bir tavada badem ve cam fistigi kavrulur sonra kus üzümü eklenir.
Hazirlanan bu karisim pirince eklenir.Dereotu ,tuz eklenir.Pilavlik kücük kaselere pay edilir.
Ayri bir kapta un,süt ve yumurta cirpilir.Bu karisim pilavlarin üzerini örtecek kadar güveclere pay edilir.
Üzerine kasar rendesi serpilip 100 °C 8-10 dakika pisirilir.
1 yorum:
selamlar-inanılmazsınız-kacınılmaz bir site hayran hayran okuyorum inanın sevgiler-
yemekkahvekokusu
Yorum Gönder