SAFRAN SOSLU KRUTTA BALIK
Malzemeler:
1kg levrek fileto(levrek yerine herhagi bir beyaz etli balik)
500 g somon fileto
tuz,karabiber
1kabak-1 pirasa-2 havuc-biraz kereviz yapraklari-maydanoz,dereotu-arzu edilirse mantar-
250 g ispanak yapraklari
1yumurta sarisi
1 paket milföy
1 limon
Yapilisi:
*Havuc,kabak uzun dilimler halinde kesilir.Pirasa ortadan uzunlamasina ikiye bölünür.mantarlar ince ince dilimlenir.
*Baliklara tuz ve karabiber serpilir.Bir folyonun üzerinde sirasi ile kabak,havuc,pirasa,mantar,levrek fileto sonra tekrar kabak,havuc ,pirasa,mantar,kereviz,maydonoz ve dereotunu da siralanir. Sonra somon fileto ve tekrar bir sira sebzeleri dizilir.
*Limonu ince kesip en üste bir iki dilim siralayip bu muhtesem kombinasyonu folyoyla iyice sarilir.
*200 dereceli firinda 20 dakika pisirilir.
*Diger tarafta ispanaklari kaynar suya atip cikartilir.
*Balik pistikten sonra folyoyu acip ispanaklari tüm balik ruloya kaplanacak sekilde sarip ardindan da milföye sarilir. Isteriseniz milföyü sekilli de kesebilirsiniz. Yumutra sarisi sürülüp 200 dereceli firinda 15-20 dakika daha pisirilir.
Safran sosu
Elimizde kalan tüm sebzeleri (eger kalmadi ise biraz ayirin)sarimsak,tuz,karabiber serperek suda pisirin.-Baligi tüm almissaniz ve kendiniz fileto yapmissaniz kilciklarinida ekleyebirisiniz.
2 kasik unu tereyaginda kavurun ve süzdügünüz sebze suyunu ekleyin.Arzu ettiginiz kadar safran ve biraz da krema ekleyerek güzel bir sos hazirlayin.
16 yorum:
Sevgili Serap, bende aldım tarifi bakalım bana yapmak ne zaman kısmet olacak...:)
En son resme bayıldım, üstten çok hoş görünüyor..Ellerine sağlık
sevgilerle
Serap'cığım,
Sanki sana bıraktığım yorumlar eline geçmiyormuş gibi mesajlar geliyor bana. Yanlış adres diyor sistem, iletemedim diyor. Böyle bir şey söyleyen oldu mu daha önce?
bende bir kenara koyuyorum tarifi enfes görünüyor canım teşekkürler
özellikle balık tariflerin çok güzel ve şık tebrik ederim..
Tijen'cim daha önce böyle bir sorun yasamadim.Sadece kardesim yorum birakamiyor oda bilgisayarindan kaynaklaniyormus....Ne yapilir bilemiyorum.?
Ayse'cim begenecegini umuyorum...
Asyegül'cüm ugrayip yorum biraktigin icin tesekkürler.Sevgiler
çok şık ve enfes görünüyor.ellerine saglık sevgiler
serap`cigim bu nekadar güzel olmus yaaa süper
tarifini aldim
ellerine saglik canim
Ezgi'cim
Sevim'cim tesekkürler..:-))
harika olmus ellerinize saglik
Serap'cim,
görüntü olarak muhtesem olmus, tadini da artik sizler bilirsiniz, ama esinin memnun kaldigina bakilirsa daha dogrusu icindeki malzemelere harika olmustur, bundan eminim, ellerine saglik arkadasim.
Selamlar ve öptüm..
Ayrica, kaparilerle ilgili nazik önerin icinde tesekkürler canim.
Yahu bu ne hız?...
hangi tarifini okuycam, yorum bırakıcam şaşırdım walla!...
Bu tarifi ve bir öncekini mutlaka yapacağım ama.
Öptüm
selam.görüntü süper..elinize saglık.sevgiler.
Damlacim gönül isterdiki bunlarin hepsini sana yedirmek ama olmadi....ancak resimlerine bakacaksin yada dedigin gibi kendin yapacaksin...Bu arada balik tarifini sendeki dergiden aldigimi biliyormuydun?
Serapp süper bir tarif ellerine sağlık canım demek bu yemek eşleri tekrar aşık ediyo hıı seni gidi seni:)
sevgilerimi yolluyorum canım öptüm bay
Melekcim ediyor valla....ne demisler "kalbe giden yol mideden gecermis...."öptüm
Ellerine sağlık,nefis gözüküyor...fotoğrafta çok güzel.....
Sevgiler
Bu nasıl güzel ve değişik bir balık olmuş.Çok da şık görünmüş.Ellerinize sağlık...sevgiler...
Yorum Gönder