KADAYIF MANTI
Malzemeler:
250 g taze kadayif (3-4 kisilik)
150-200 g kiyma
1 sogan rendesi
tuz karabiber
2 bardak soguk su(et veya tavuk suyu)
Yapilisi:
*Kadayiflari parcalamadan 15 cm lik parcalara kesin.
*1 parmak kalinliginda kadayif tutami alip ucuna hazirlanan manti icinden bir parca koyun.
* Sararak ufak yumaklar hazirlayin.Yaglanmis firin tepsisine sıkıca dizin.
*Üzerine biraz sivi yag gezdirip firinda üzeri ve alti kizarincaya kadar pisirin.
*Firindan cıkar cikmaz soguk et suyunu dökün.-suyun muhakkak soguk olmasi gerekiyor!!!
*Hazirlanan sarimsakli yogurt ve salcasini ekleyin ve hemen ikram edin.
Degisik bir sey sunmak isteyenlere siddetle öneriyorum!
Sarilisi ve dizilisi........
DIKKAT:Borcam kullanirsaniz soguk suyu dökünce catlama tehlikesi ile karsilasabilirsiniz!!
34 yorum:
amannnnnnnnn.çok güzel ve degişik bir mantı..süper bişey...eline saglık canım.sevgiler.
http://hunerlieller.net
kadayıf böreği denemiş harika sonuç almıştım.mantısının da çok hoş olabileceğniden eminim.sarma işini de kıvırısam mutlaka deneyeceğim.eline sağlık arkadaşım
Harika bir şey olmuşş.
hayran oldum serapcığım.
sevgiler
afiyet olsun..
Geldigimde hangi yemegi senden istesem diye sasiriyorum..hepsi birbirinden nefis...yine döktürmüssün Serapcigim...ellerine saglik,sevgiler
zehra
gerçekten değişik bir mantı olmuş ellerine sağlık
aa..çok değişik..kadayıf dolması tatlısının mantı versiyonu..harika ya..
ellerinize sağlık.
ben de leyya ablamda yemiştim kadayıf böreğini:)
mantısını da yapınca ondan yerim artık hehe:)
ellerin esağlık çok şık ve nefis görünüyor:)
Cok degisik olmus,kadayifdan manti kimin aklina gelirdi,elinize saglik
Huriyecim tesekkürler.....
Leyya kadayif böregini bende duydum nasil bir sey acaba?.....
Nunucum tesekkürler.......
Zehracim tabiki ne istersen onu yapacagim.Simdiden heyecanla bekliyorum....
Sari papatyam yorumun icin tesekkürler....
Gönülcüm iste degisik bir tat daha öyle degil mi?
Papatya prensesimyorumun icin tesekkürler.....Iyi bir hafta sonu diliyorum..
Öznurcum ugrayip yorum biraktigin icin tesekkürler....Berlinden sevgiler
Ne kadar değişik ve hoş bir tarif.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
canm nekadar degısık bır tarıf super ya ellerıne saglık kesın denıyecegım sevgıler..
merhaba kadayıf mantısı değişik olmuş denemek lazım elinize sağlık sevgiler
Ne kadar yaratıcı ve değişik bir
mantı.Ellerine sağlık canım.
Güler Şentürk
Eminim çok güzel olmuştur. Kadayıfı talı olarak görmeye alışkın bizlere alternatif bir lezzet.
Kadayıf mantıyı hiç görmedim vede denemedim..Değişik bir tat olduğu kesin..Ellerine sağlık Serap'cığım..
No:Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler..Zahmet verdim sana,kusuruma bakma lütfen!
Sevgiler..
Çok değişik bir tat olmuş denemek isterim.
Sevgiler
Eline sağlık canım,çok güzel ve değişik görünüyor...Sevgiler.....
vayyy kadayıfla mantı hemiii:))) valla süper hemen denemem lazım ellerine sağlık hayatım..sevgilerimle öpüyorum
Bu manti cook degisik olmus. Görüntü süper. Tadida eminim öyledir. Ellerine saglik canim.
Harika bir tarif,çok degisik hiç tatmadigim bir lezzet,goruntusu mukkemel,ellerine saglik ablam...opuyorum
böyle bir tarifi ilk kez gördüm eminimki harika olur en kısa zamanda denemeyi ümid ediyorum ellerinize sağlık
Serap'cım bu lezzetin içine haşlanmış nohut eklemeyi düşünüyorum,elbette
bol sarımsak da,ancak çok kokan
Alman yerine Türk sarımsağı...
Ellerine sağlık.
Gülsen Yalçın
Gülsencim Alman! sarimsaginin cok koktugunu sanmiyorum...(belkide yiyen sayisi az oldugundan öyle mi geliyor acaba?)Kaldiki Almanyada satilan sarimsaklarda zaten Ispanyadan veya Fransadan geliyor.
Sevgiler
çok ilginç bir mantı ellerine sağlık. sevgiler.
iyi ama çook iyi bir hafta sonu
diliyorum .ellerine sağlık!
ve kendine iyi bak lütfen!
deniz
serapcim lezzeti tahmin edebiliyorum.ancak bizim yasimizdakilere bazi eski oncelikler zaten 12.-16.sirada degilmi,yanii yemek konusunda demek
istemistim!!Sonra napariz biz bu kalorileri......
hafta sonunda hersey gonlunce olsun
sevgiyle kal,
Fatma (Canada
Mmmmmmmmmmmmmmmmmm nefis bir tarif ellerine sağlık serapcım en kısa zamanda denenmeli.
Sevgiler öptüm by.
Serap kim bu Canada Fatma ?
Bunlar ne şık şeyler Serap! (Dilerim bu yorum sana ulaşır. Daha önce bırakmak istediğim yorumlar gitmiyordu.)
Merhaba acaba iç malzemesini çiğ olarak mı koyuyorsunuz? Hemen cevaplarsanız çok sevinirim akşama misafirim gelicek :)))
Adsiz yorumcuya!!!
Ic malzeme aynen bildigimiz manti ici gibi cigden konuyor...... Tesekkürler.
What light of day isn't today?
Gerçekten çok değişik bir mantı olmuş.
Sanırım ktır kıtır ve lezzetli.
Ellerine sağlık, sevgiler.
Yorum Gönder