5.11.08

"YEMEKTEYIZ"

"YEMEKTEYIZ" VE BOL BOL ELESTIRMEK- ARIZA CIKARMAK programina hosgeldiniz! Bu programda birbirimizi sürekli asagliyip elestirecegiz polemik yaratacagiz...Ha... bu aradada bir seyler atistirip karnimizi doyurmaya calisirken de devamli birbirimizin arkasindan söylenecegiz.Buyrun!

SEVGILI MUHTEREM "YEMEKTEYIZ" PROGRAMI ILGILI BIR SEYLER YAZMIS BENDE BU PROGRAM HAKKINDA SIZLERLE BIR KAC SEY PAYLASMAK ISTEDIM.
TÜRKIYEDE YAYINLANAN TÜM SHOWLAR GIBI BUDA SIRF POLEMIK -SIRT ELESTIRI-SIRF KAVGA(kavga diyorum gercektende öyle).SIRF GERGINLIK.BÖYLE BIR SEYLER SEYRETMEKTEN HOSLANANLAR VARMI INANAMIYORUM??????

INSAN TELEVIZYONUNUN KARSISINDA BIRAK EGLENMEYI RESMEN GERILIYOR ( bir köse yazarimiz ne güzel demisti degil mi? eglenmek istiyorum ,gerilmek istemiyorum)
HALBUKI YAYINLANACAGINI DUYDUGUMDA NE KADAR SEVINMISTIM.SADECE IKI DEFA 10 DAKIKA KADAR DAYANABILDIM. VEEE BENIM ICIN BITTI....
ALMANYADA DA BU PROGRAM VAR VE BIZ 3 YILDIR IZLIYORUZ. IZLIYORUZ DIYORUM YEMEKTEN BI ALAKA ESIM BILE PRIME TIME DA YAYINLANAN BU PROGRAMI ZEVK ILE SEYREDIYOR.
1
BURADAKINDA YARISMACILAR BILINEN YEMEKLERIN DISINDA COK DEGISIK YEMEKLER YAPIYORLAR(Buda her seferinde yeni bir seyler ögrenmeye vesile oluyor, farkli meyvalar yeni balik cesitleri ,degisik sebzelerden hazirlanan menüler vs vs...)

2
YEMEK 3 CESIT OLUYOR.
YANI ACILIS -ANA YEMEK - TATLI
3
SOFRALARDA DEKORA COK ÖNEM GÖSTERILIYOR PUANI ETKILEYECEK SOFRA DÜZENI BASLI BASINA BIR SANAT.(MUMLAR ,DEGISIK CICEK ARAJMANLAR VARSA YEMEK TEMASINA GÖRE SÜSLER ,MUHTESEM MASA ÖRTÜLERI vs vs.(Masaya kenarlari yanmis firin tepsisinde yemek hic gelmiyor!)
4
YEMEKLER ÖNCEDEN PISIRILMIYOR-SADECE ÖN HAZIRLIK YAPILIYOR DIGER YEMEKLER ISE MISAFIRLERE, ONLAR EVI GEZERKEN HAZIRLANIYOR.(yani yemekleri sabahtan hazirlayip kuaföre gidilmiyor.)
5
KIMSE KIMSENIN ARKASINDAN VEYA MASADA "SEN BÖYLE YAPTIN ,SEN SÖYLE YAPTIN,YEMEKLERI SENIN YAPTIGINA INANMIYORUM,DAHA RAFKLI PISIREBILIRDIN DIYE ATIFDA BULUNARAK KARSISINDAKI YARISMACILARI RENCIDE EDECEK SEYLER SÖYLEMIYOR. SÜREKLI ELESTIRMIYOR .hele hele niye böyle geldin.?Üzerine yemeye uygun birseyler giyseydin! denmiyor.Allahim inanamiyorum.SIZ SIZE ILK DEFA YEMEYE GELEN BIRISINE DAHA KOLTUGA OTURMADAN BÖYLE BIR SORU SORDUNUZ MU?
BIZIM MISAFIRPERVERLIGIMIZE,TÜRK TOPLUMUNUN DEGERLERINE HIC YAKISIYOR MU?
6
CILGINLAR GIBI, SADECE PUANI ETKILESIN DIYE HEDIYELESILMIYOR.
7
HERKEZ GAYET CIDDI BIR SEKILDE YEMEGINI YIYIP ,VARSA YEMEK HAKKINDA KONUSMALAR YAPIYOR.
8
PUANLAMA TEKER TEKER ve kameraya OLDUGUNDAN VARSA; O ZAMAN ELESTIRILER GELIYOR ISTERSE YARISMACININ PUANINI KIRIYOR.BUDA SADECE KAMERAYA SÖYLENILIYOR. VE GÜZEL BIR GECENIN ARDINDAN EVLERE DAGILINIYOR.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Popstar"-"biri bizi gözetliyor"-"kim 500 mil ister"-"var misin yok musun?" vs vs programlarida Türkiyede hep buradakilerden cok farkli bie sekilde yayinlaniyor.Tabiki format geregi buradada ucuk kacik yarismacilar oluyor.yinede seyrederken eglenebiliyorsunuz.Ama Türkiyede saatler (evet saatler! ya bir yarisma 3,5-4 saat sürer mi?)süren yayinlarda resmen
g e r i l i y o r s u n u z!!!
GERCEKTEN HAKLIMIZ BUNU MU ISTIYOR SASIYORUM?
I NAN MI YO RUM VE I NA NA MI YO RUM!!!!!

iNSALLAH icimizden biri reyting ugruna feda edilen degerlerimize alet olmaz.....

20 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

programı arada bir göz ucuyla acaba hangi yemekleri yapmışlar diye izlemek istedim bi arada. ama dayanılcak gibi değil. çirkeflik diz boyu.
hele ki dün afedirsiniz ama kusucaktım nerdeyse. böyle rezillik görmedim hayatımda ..
Türk kültüründen,ahlakından oldukça uzak sırf reyting amaçlı yapılmış bir program...

kirazdünyası dedi ki...

çok güzel ifade etmişsin kesinlikle seni destekliyorum.yarışmayı ilk duyduğumda yaşasın değişik şeyler göreceğim diye düşündüm.ama izleyince tam bir hayal kırıklığı yemekler bile yenmeden birbirlerini eleştiriyorlar hemde acıtarak.inanılmaz birşey...

Adsız dedi ki...

tebrik ederim çok güzel yorumlamışsınız size tamamen katılıyorum,çok seçkin bir program olmalıydı oysa ki yazık....

Tijen dedi ki...

Al benden de o kadar komşu. Neden biz böyleyiz gerçekten?

meleginmarifetleri dedi ki...

Serapcım...
İlk bölümleri biraz izledim fakat yarışmacılar sırf dikkat çekmek için inanılmaz davranıyorlar yemeklerden çok birbirlerine yaptıkları hakaretler ön plana çıkmaktaydı ve bir daha seyretmedim sadece fragmanlara gözüm takılıyor arada.
Değişik yemekler yapılacak ve bişeyler öğreneceğim diye düşünmüştüm ama umduğumu bulamadım kendimi yıpratmamak için sey ret mi yo rummmm.
Bizim halkımız bu kadarmı ahlaksız ve saygısız oldu anlamış değilim.
Sevgiler canım öptüm byyyy

Adsız dedi ki...

Serap'cım,yazdıklarında çok haklısın.Neden duru bir su gibi olmak varken biz böyle olduk? Neden
toplumumuz o eski efendi,nazik toplum değil arık?Bunun sosyal sebeblerinide biraz irdelersen(çok özet)memnun olurum.
Sevgiler,
Naciye Özkasım

Pelin dedi ki...

Merhaba ,
Ben de yapılan yemekleri merak ettiğim için seyretmek istedim ama amaç yemek yapmak değil televizyona çıkmak sanki. Bu programda da bir kez daha gördük ki biz bir şeyi kazanmak için onun gereklerini yerine getirmek, çalışmak yerine arkadan konuşmak, ayak kaydırmak, göz boyamak gibi yöntemleri tercih ediyoruz.Koskoca insanlar utanmıyorlar da. Bunu izleyen, gören çocuklar da bunu öğreniyorlar işte: Marifet böyle çirkeflik yaparak öne geçip kendini göstermektir.

Çok sinirlenmiştim. İçimi boşaltmak istedim.
Bu arada sitenizi epey bir gezdim ve bayıldım. Çok güzel şeyler yapmışsınız.Ellerinize sağlık
İyi haftasonları dilerim.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Kendimiz olmayı kabul etmedikçe,
mantık süzgeçimizden doğruları geçirmedikçe,
böylesine aptal saptal
saçma salak
gerkesiz ve lüzumsuz insan toplulukları oluşmaya devam edecektir.
ne sen , nede ben kendimizi oralarda görmeyiz.
demekki ortaya şu çıkabiliyor serapcığım.
İNSAN KENDİNİ GÖRMEZMİŞ !!!!!!!!
Çok yazıkk. Ve ÇİRKİN.....!!!!!!!

Kendimi tebrik ediyorum bazen, evde olduğum anlarda hiç TV açmadığım için..

SEVGİLER CANIM.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Serap,
Yazdıklarına bende katılıyorum.
Yapımcılar bir programı Türkiye'ye uyarladıkları zaman illa içinde entrika,dedikodu,kavga,polemik olmasını istiyorlar.
Reyting ölçen cihazlar böyle şeylerden hoşlanan insanların evinde olduğu sürece bu düzen değişmez.
Keşke bizde sizin seyrettiğiniz gerçek formattaki yarışmaları izleyebilsek.
Bizde bir programı saatlerce uzatıp,cılkını çıkarmadan yapımcıların içi rahat etmiyor.

Eya dedi ki...

Serapcığım...o kadar güzel bir konuya değinmişsin ki bana da tercüman oldun. Ben 1 kez baktım bu programa ve rezalet deyıp kapadım.Bizdeki bu şaşaa merakı,insanların birbirlerine hava atma merakı,birbirlerini aşağılama merakı yüzümü kıyartızor.Neden bizim insanımız böyle diyesim geliyor.Bende burada yıllardır takıp ederim ve o kadar düzeyli ve öğretici ki aynı zamanda da eğlenceli.Yazık, çok yazık...
Bu arada Serapcığım,bayramdan sonraki haftasonu Berline geliyorum birkaç günlüğüne,istersen sana kısa bir şeker hamuru kursu verebilirim arkadaşım? şaka bir tarafa istersen gelip sende bir şeker hamuru çalışması yapabiliriz...sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Serap'cım, kendimle konuşuyorum ve sana yazıyorum…bende bu insanlarımıza çok üzülüyorum.Bu durumlar sadece televizyonlarda değil,insanlar arası,komşu bağlamındada maalesef böyle...onlar serkeş veya hırt veya bilmiş olsalar dahi,kaşarlaştımmı ne hiç izin vermiyorum benliğime,his ve düşünceelerime dokunmalarına...Özü duru su gibi olana karışmayan yağ gibi kim olursa ..Sevgi,anlayış
gerçek dostluk-işte benim dostlarım böyle olsun isterim,senin arkadaşlığın gibi.
Pınar Tugsavul

Begüm dedi ki...

Serap ablacim, cook haklisin. Bende gecen hafta ve dün denk geldim. Utanilcak bir durum... Bakamadim. Insallah yabancilardan biri izlemez bu programi. Rezil oluruz. Biz türklerden böyle bir sey... inanilmaz. Hic ama hic ummazdim. Nerde bizim o sicak insanligimiz, misafir perverligimiz, sahane yemeklerimiz... Biz türkler böylemi davraniyorduk misafirlerimize... Bende hafta ici her aksam büyük zevkle alman kanalinda vox'ta "das perfekte dinner"i izliyorum. Biradan baslayacak, onu bekliyorum :) Bizim türklerinkiyle alakasi yok. Insallah yabancilardan kimse izlemez bizim bu türklerin yaptiklarini...

Gönül dedi ki...

hayatım çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten rezilce bir görüntü sahneleniyor ...hep kavga hep tartışma ondan sonra bu millet nie kavgacı neden cinayet işleniyor vs...tartışılıyor...gerek filmlerde gerek dizilerde gerekse yarışma programlarında yetişmekte olan gençlerimize bu şekilde tv yayınları sunulduğu için daha çok kanlar akar kavgalar çıkar....bu yarışmayı blogcular için düzeanleseler ne güzellikler çıkar ortaya:))) sevgilerimle öpüyorum..demek beni listene yeni aldın artık nasıl telaffi edersin bilmem gayrı:)))))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Serap,çok önemli bir konuya değinmişsin.Bizim toplumumuz eskiden böyle değildi.Ben bu tür programları hiç seyredemiyorum.
Daha doğrusu tv ile aram hiç yok.Ya belgesel,ya da tartışma programlarını seyrediyorum. o da herzaman değil.Belli bir yaştan sonra sosyal ilişkilerde beni yoruyor.Anlayacağın büyük şehir ve yılların yorgunluğu.Bununla başa çıkabilmem içinde,bazen içe dönük yaşamayı,
doğayla bütünleşip,müzik dinlmeyi ve kitap okumayı tecih ediyorum.Belki garibine gidecek ama aynı apartmanda ki meraklı komşuların çoğunu bile tanımıyorum.
Sevgiler,iyi hafta sonları...
Neşe Kutlutan

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim sana tamamiyle katiliyorum,burda Fransa'da da ayni yarismalar var,ama ben Turkiye'de ki gibi hiç biryerde gormedim...kimseden yemekteyiz programinda eline saglik duymadim...elestiriler çok acimasiz...resmen asalaniyorsun...bende izlerken bi sekilde kriz geçirdim ahhh bu kadar olmaz dedim,inan kendilerin yerine ben utandim,hiç alisik olmadigim uslup ve asalama...hayretler içerisinde izledim...senin de dedigin gibi fransa da ki yarisma da yemek bitikten sonra kameraya ozel konusurlar ve bu'da puanlarina yansir...bizim burda yemekten çok masa duzeni onemli,kavgadan bagrismadan reyting ugruna yapilan hiç bir programi izlemiyorum...insani sogutuyorlar...
Ayrica dedigin gibi bir program tam 5-6 saat nasil sürer halen anlam veremiyorum,hele biz gurbetçiler her dizi ortasinda reklam,daha programda merhaba dedigi an reklam,bunca reklam bizi çileden çikariyor...opuldun canim

Adsız dedi ki...

cok haklisiniz size katiliyorum,niye hep bizde bütün programlar kavga dövüslü,"acaba bunlarmi rabet görüyor"bizde perfekte diner,i severek izliyoruz,keyif veriyor her bir yarismacinin hem masa düzenlemesi hemde ne yemekler ve tatlilar yapicak diye sabirsizlikla bekliyorum,bir defa tesadüfen bizimkine rastladim,bukadar berbat bir format mi.? olur bu formati bizimkiler ancak basarir,bir dizi bizde 3satte bir haber 2saate bir reklam bulasiklarimi yikayip kurulayana ve yerlestirene kadar sürer..!

Unknown dedi ki...

gerçekten çok haklısınız.eşim gece nöbetindeyken gece yarısı tekrarmış ilk defa görmüştüm.şok oldum resmen.insanların acımasızca eleştirilmesi,ötesi açlık çeken bi sürü insan varken sırf kapris uğruna yapılan yemeklerin çöpe dökülmesi...yazık,çok yazık..
ve malesef korktuğunuz başımıza gelmiş.tesadüfen ,sayfası olan bir arkadaşın yarışmacı olduğunu öğrendim:((
daha seviyeli programlarla artı değerlen kazandırılacak günlere diyorum...inşallah..

aysegul dedi ki...

bu program hangi kanalda cikiyor ? merak ettim izlemek (!) enazindan gormek isterim...

tesekkurler
ha bu arada siteniz oldukca guzel ellerinize saglik

sevgiler
Aysegul

bir dilim bir tutam dedi ki...

Aysegül Bu program show da yayinlaniyor.....

Adsız dedi ki...

Agzina saglik Serpil Ablacim.
Icimdekilerini aynen yazmissin buraya.
bende bu programin türkiyede basliyacagini duydugumda cok sevinmistim ama malesef cok büyük bi hayal kirikligina ugradim.

Ahhh nerde bizim VOX da ki "Das Perfekte Dinner" programi...