KIZARMIŞ BEYAZ PEYNIR
Malzemeler:
beyaz peynir
( kesince dagılmayan bir peynir olması şart)
yumurta
un
Yapılışı:
Yumurtayı bir kapta çırpın.Başka bir kaba unu koyun.1 cm lik dilimlere kesilen peynirleri ilkönce una sonra yumurtaya bulayıp sıvı yağda arkalı önlü 1 er dakika kızartın.Mümkün olduğu kadar sıcak ikram edin ki dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık kalsın.
Yanında kıvırcık salata ile cok güzel bir ara yemek...........laf aramızda 5 çayına da iyi gidiyor.Tavsiye ederim!
16 yorum:
Harika bir fikir. Tam bana göre bişey bu. gerçekten besleyici bir öğüne dönüştürmüşsün peyniri. yanında salata da güzel fikir:)
hellimi bilirim ama beyaz peynir kızartmak hiç aklıma gelmezdi.
nefis bir seçenek.
denenecek.
ellerine sağlık canım benim
peynire zaten bayılıyorum bu tarifte o kadar güzel geldi ki bana! :)
ellerinize sağlık
sevgiler
Kahvaltı için de güzel bir alternatif bence.Ellerine sağlık.Sevgiler...
bende bu şekilde kaşarı kızartıyorum...çocuklarla birlikte bayıldığımız bir tat...ellerine sağlık...
Merhaba,
Gerçekten çok güzel ve büyük emek sarfettiğiniz bir yemek blogunuz var. Neden blog ödülleri 2009′a katılmıyorsunuz?
http://2009.blogodulleri.com/
Selamlar
İpek
çok güzel olmuş..elimdede tam buna göre bi peynir var..
ellerine sağlık..harikaa..
Serapcım,
bu tadı biliyorum ama nedense evde hiç yapmadım. Şimdi çok canım istedi bak. Ellerine sağlık :)
Süper görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle.
her türlü erimiş ve sıcak peynire hayranım serapcığım.
çok çokk güzelllllllll
afiyet olsun canım.
iyi haftalar. svglr
Tam kahvaltılık bir fikir. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Hmmm bu Yunanlıların saganakisine benziyor, onlar yumurtayı sütle çırpıyorlardı galiba, aklımda öyle kalmış!
Selam,
Yanlızca hellim peynirini kızartmış biri olarak bu fikre bayıldım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
ne guzel sunum.elinize saglik.bide muzik guzelmis.dan -dun kafama vurup okumami engellemiyor.sevgileer
selam
peynirleri patates kızartır gibi bol yağda mı kızartacağız acaba
Canikom ben peynirleri tavaya biraz sivi yag koyup kizartiyorum....Cünkü kizarirken peynirde hafif bir erime olup kendi yagida karisiyor.Bu sebebtende her seferinde yagi degistirmek daha iyi bir sonuc veriyor.
Yorum Gönder