FISTIKLI ELMA RECELI
Malzemeler
1 kg Elma
1 poset Recelyap(Dr.Oetker)
600 g Seker
1 fincan kuru üzüm
Biraz tarcin
1 cay bardagi Cam fistigi
Yapilisi:
Elmalari soyun,cekirdeklerini cikartin ve tavla zari büyüklügünde küplere kesin.
Recelyapi,4 kasik seker ve 3 cay bardagi su ile karistir.Bu karisimi elmalara ekle Tencereyi ocaga koy ve kaynamasni bekle...2 dakika sonra kalan sekeri ve üzümleri ekle.Tekrar kaynayinca kisik ateste yaklasik 3-4 dakika daha kaynat.Ocaktan indirdiktan sonra tarcini ekle...Servis etmeden önce kavrulmus camfistiklarini serp..
Serap diyorki......ben pek tatli sevmedigimden receli yarim kg seker ile hazirldim.
Ayrica bu receli tatli yerine de yiyebilirsiniz....Ben dondurma ile bile ikram ettim....!!!
21 yorum:
Ne güzel fotoğraf Serap'cığım ışıl ışıl. Ellerine sağlık!
Sunum muhteşemmm... Elma reçeli hiç yapmadım ama bu görüntüyü gördükten sonra yapmamak olmaz. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun...
Dondurm ile gerçekten eminim süper olmuştur ellerine sağlık...
mmm dondurmayla servis etme fikri çok hoş geldi kulağa :)
ellerine sağlık canım, sevgiler
Serap'cigim,
Harikasin, ellerine saglik.
sevgiler...
AH SEVERİM BEN BU GÜZELLER GÜZELİNİ.
BENDE TARÇINLI YAPTIM,
AMA FISTIK HİÇ BİLMİYORUM.
(şimdi tüm fıstıkları topladım üzerinden haberin olsun ,arama sakın !!! :))))))
NE GUZEL BI GORUNTU
ben çok severim elma reçelini . ama hiç yapmadım. bu tarifi denemek istiyorum. elinize sağlık
canım benim bencede öyle facebook çıktı siteler ihmal edilir oldu:((( ellerine sağlık reçelin nefis görünüyor kahvaltıya gelsem ne dersin:))) öpüyorum sevgiler
Serapcigim, daha gecen gün esimle konutuk, elmadan recel nasil olur diye??? E olmus iste, hem de Serap´in elinden cikma, harika görünüyor, ellerine saglik, sevgiler
zehra
fıstıklısını hiç duymamıştım ellerine sağlık değişik ve güzel olmuş canım
Reçelyap hiç kullanmadım,kıvamı çok hoş olmuş Serapcım..sunumu şahane.. ellerine sağlık....
Sevgiler..
Tijencim gün isigi cok mühimmis!bunu blogmu actiktan sonra dahada iyi anlsdim.....
Sevimli mutfak yorumun icin tesekkürler....
Pempe tatlar muhakkak yapmalisin....
Tubacim dondurmanin disinda kreplede güzel oluyor...
Aybikecim tesekkürler..
Nunucum aynen senin gibi bende ilkönce fistiklari yerim...
Isilcim yorumun icin tesekkürler...
Sikella ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler...
Gönülcüm son günlerde etkinlik katilimlarinin da azalmasininda sebebi budur.....
Zehracim güzel yorumun icin tesekkürler....
Handecim vallahi nunuyada yazdigim gibi ben benim recelle pek aram yok ama fistiklari icin yiyorum sadece...
Pelincim recelyap ile yapilan receller cok kolay oluyor....
Denemeni tavsiye ederim...Sevgiler
dehşet güzel görünüyo insanın pc ye bir parmak atası var:)ellerine sağlık
elma ve tarçın birleşimi harika :)
Serpilcim yorumun cok hostu...Beni tatli tatli güldürdün....
Baharcim tesekkürler..........
49. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://gelibolu17.blogspot.com
Tarafından Hazırlanmış Olan Porselen Demlik Çay Saati İçin
7 Aralık 2009 - 21 Aralık 2009
Tarihleri Arasında
http://mutfaktasanat.blogspot.com
Yani Ben Yapacağım
Siz Sevgili Arkadaşlarımı ve Katılmak İsteyen Herkesi Etkinliğimize Davet Ediyorum..
Tariflerinizi Hazırlayarak ve Tarifinize “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 49. HAFTA” Başlığını Yazarak Sayfanızda Yayınlamanızı ve Bana Yorum Bırakmanızı Rica Ediyorum.Seni ve Bu Yazıyı Okuyan Herkesi Etkinliğimize Davet Ediyorum.Etkinliğimize İstediğiniz Kadar Tarifle Katılabilirsiniz.Şimdiden Katılımcı Arkadaşlarıma Çok Teşekkür Ediyorum.Etkinliğimize Yemek Gönderilmemesini Rica Ediyorum.
Lütfen Çayın Yanında Verilecek Tarifler Olmasına Dikkat Edelim.
Etkinlikte Ev Sahibesi Olmak İsteyen Arkadaşlar Lütfen
http://gelibolu17.blogspot.com
Arkadaşımıza Yorum Bıraksınlar…
Sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK BENİMDE ŞEKERLİ ŞEYLERLE PEK ARAM YOK AZ ŞEKERLİ DENEMEK LAZIM ..
SEVGİLER
Neseli Günler bu tarifin orjinalinde aslinda 1 kg seker kullanilmis.Ama ben daha az kullandim...
Fotografta çok güzel tarifte. Reçelini denemeliyim. Hele dondurma ile sunulması fikrine bayıldım. :)
Ellerine sağlık
Yorum Gönder